Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

"…και του γαμπρού οι μέρες μετρημένες"…


Από τους σφοδρότερους πολέμιους της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, από τους πιο φανατικούς προπαγανδιστές της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, αλλά και ένας από τους πιο ένθερμους και μαχητικούς υποστηριχτές της πολιτικής που εκπορεύεται από όλες τις κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου (χωρίς να εξαιρείται βέβαια του κόμματός του), που εξαθλιώνει το λαό, ο δημοσιογράφος, για χρόνια παρουσιαστής της ΕΡΤ, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.
 
Αντιγράφω από το Ριζοσπάστη: "Κατανοητή η ανάγκη των κυβερνητικών στελεχών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογήσουν και να εξωραΐσουν την αντιλαϊκή πολιτική που ψηφίζουν και υλοποιούν, αλλά κι αυτό έχει ένα όριο. Το οποίο ξεπέρασε ο Α. Τριανταφυλλίδης ισχυριζόμενος χτες («Κανάλι 1» Πειραιά) ότι το πλεόνασμα προήλθε απ' τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, επειδή εκεί έγινε στοχευμένη προσπάθεια να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή! Στα σοβαρά, λοιπόν, δήλωσε: «Σε αυτούς που επιμένουν να θεωρούν και να απαξιώνουν το πλεόνασμα με το επιχείρημα ότι η υπεραπόδοση του πλεονάσματος προήλθε αποκλειστικά από την υπερφορολόγηση απαντούμε με στοιχεία: Γιατί επί ημερών προηγούμενων κυβερνήσεων η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Ρόδος δεν ήταν πρωταθλήτριες στο κυνήγι της συλλογής του ΦΠΑ και αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2016 (...) Αυτό σημαίνει στοχευμένη επιχείρηση κατά της φοροδιαφυγής στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και στη Ρόδο, και όχι στο Πέραμα, στη Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι. Καταλαβαίνετε το ταξικό πρόσημο και μη μου πείτε ότι η φτωχολογιά πηγαίνει τουρισμό στα τρία αυτά νησιά; Αυτά τα στοιχεία αναδεικνύουν και απαντούν στο ερώτημα από πού προήλθαν τα έσοδα και το πλεόνασμα»! Και όλα αυτά για να κρύψει ότι τα 4,4 δισ. πλεόνασμα ήρθαν από τη φοροληστεία του λαού, τις μεγάλες περικοπές σε δαπάνες για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια κ.λπ. Χάθηκε το μέτρο, χάθηκε και η ντροπή..."

Δεν μας προξενεί εντύπωση η αγωνία του Α. Τριανταφυλλίδη ν' αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία την πίστη του στο απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης, ούτε  η προκλητικότητά του. Τα όρια του κατήφορου και της γελοιότητας έχουν τσαλαπατηθεί εδώ και καιρό από πολλούς αριστερούς τσαρλατάνους που βρέθηκαν μια Κυριακή από σπόντα (βλ. εκλογικό νόμο) στην εξουσία και κατσικώθηκαν στην πλάτη του λαού. Και όπως φαίνεται είναι αποφασισμένοι να τα «δώσουν όλα» για να μην τη χάσουν - άτιμος εθισμός η εξουσία.

Άξιος ο -βουλευτικός- μισθός τους, αντάξιοι οι ίδιοι της αποστολής του κόμματός τους και του ιδεολογικού χώρου που εκπροσωπούν, στο τσάκισμα των δικαιωμάτων και την καταρράκωση του έτσι κι αλλιώς βολοδαρμένου ηθικού της πλειονότητας του λαού μας και της αγνοημένης (αλλά όχι αγνοούμενης) ελπίδας του. Όμως "η νύφη μόνο δεκαεννιά και του γαμπρού οι μέρες μετρημένες. Ο γάμος έμοιαζε κηδεία" όπως λέει κι ένα τραγούδι… 

Κυριακή 29 Γενάρη 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: