Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

«Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή»… ανοίγει το αφιέρωμα-μαραθώνιο της NEW STAR στα 100χρονα της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης


Με την προβολή μιας αριστουργηματικής ταινίας του Τζίγκα Βερτόφ, ενός «μαχητή» της «στρατιάς» των καλλιτεχνών, διανοουμένων, θεωρητικών και δημιουργών που συγκρότησαν αυτό που αργότερα θα καταχωρούνταν στην ιστορία της τέχνης ως «σοβιετική πρωτοπορία» ξεκινάει την Τρίτη 17 του Γενάρη το μεγάλο αφιέρωμα της NEW STAR στα 100χρονα της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστική Επανάστασης.

Το αφιέρωμα που αποτελείται από προβολές ταινιών και άλλες πολύμορφες εκδηλώσεις (αναλυτικά δείτε εδώ) κάνει πρεμιέρα με την προβολή της ταινίας του Τζίγκα Βερτόφ «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ» με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους OPERA CHAOTIQUE, ένα εκκεντρικό ντουέτο με ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, με μοναδική αισθητική και σκηνική παρουσία, ανάμεσα στην όπερα, τη τζαζ, το καμπαρέ και την ποπ.

Όπως μας ενημερώνει η NEW STAR, η προβολή της ταινίας συνοδεία ζωντανής μουσικής θα μετατραπεί σε ένα ταξίδι σε τόπους και χρόνους που θα φέρουν, με το «μάτι» του βωβού κινηματογράφου, τις μέρες της Οχτωβριανής Επανάστασης στη μεγάλη οθόνη με σύγχρονους ήχους και ρυθμούς. Στην ταινία θα αναβιώσουμε την εποχή του βωβού  κινηματογράφου και θα θυμηθούμε πως τη μεγάλη περιπέτεια του παγκόσμιου κινηματογράφου ως επιστήμη, ως τέχνη και ως κοινωνικό αγαθό, εν πολλοίς την οφείλουμε σε αυτούς τους πρώτους σοβιετικούς κινηματογραφιστές σε αυτούς τους μπολσεβίκους καλλιτέχνες που κάνανε την δικιά τους έφοδο στον ουρανό.


Η αίθουσα έχει χωρητικότητα 330 ατόμων, εξασφαλίστε έγκαιρα το εισιτήριο σας. Πληροφορίες κρατήσεις στα τηλέφωνα 2108220008--2108220023 

ΑΛΚΥΟΝΙΣ newstarart cinema, ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια) Τρίτη 17 του Γενάρη
Εισιτήριο.:€10.00, Φοιτητικό / Ανέργων €5.00,
Parking διαθέσιμο κάτω από τον κινηματογράφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: