Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ο κομμουνιστής δήμαρχος Πελετίδης δικάζεται για «παράβαση καθήκοντος» γιατί αρνήθηκε να διευκολύνει τη δράση της εγκληματικής Χρυσής Αυγής! Καθήκον όλων μας να υψώσουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού


Κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος είναι ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επειδή - κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας - το 2015 ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Η δίωξη του δημάρχου γίνεται από τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, αφού εμπλέκονται: το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο δήμαρχος, λοιπόν, θα βρεθεί στο εδώλιο στις 13 Φλεβάρη 2017. Τον δήμαρχο έχει μηνύσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτης.
Με αφορμή τη δίκη, ο «Ριζοσπάστης» συνομίλησε με τον Κώστα Πελετίδη.

-- Στις 13 Φλεβάρη, καλείστε στο Δικαστήριο, κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, επειδή δεν διευκολύνατε τη δράση της Χρυσής Αυγής. Γιατί φτάσαμε έως εδώ;

-- Στις 13 Φλεβάρη δικάζομαι ως δήμαρχος της Πάτρας, γιατί αρνήθηκα - υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - να παραχωρήσω κοινόχρηστους χώρους του Δήμου στη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, για να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις. Η παραπομπή μου σε δίκη γίνεται μετά από κατάθεση μήνυσης εναντίον της Δημοτικής Αρχής τού τότε χρυσαυγίτη βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη.

Οι γρήγορες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αποδεικνύουν ότι οι δικαστικές και κρατικές υπηρεσίες κάνουν καλά τη δουλειά τους, όταν πρόκειται να υπερασπιστούν το αστικό Δίκαιο, κομμένο και ραμμένο για τις ανάγκες του βάρβαρου εκμεταλλευτικού, καπιταλιστικού συστήματος.

Με βάση αυτούς τους νόμους, δικάζεται η Δημοτική Αρχή. Τεράστια ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που, μέσω του αρμόδιου τότε υπουργού Εσωτερικών, απαντώντας σε αντίστοιχη Επερώτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εγκάλεσε τη Δημοτική Αρχή, να σεβαστεί τη Χρυσή Αυγή ως κοινοβουλευτικό κόμμα, υποδεικνύοντας μάλιστα στους χρυσαυγίτες τις θεσμικές διαδικασίες ελέγχου και συμμόρφωσης της Δημοτικής Αρχής.


Ετσι, για το ίδιο ζήτημα, είδαμε ότι κινητοποιήθηκαν άμεσα και οι κρατικές υπηρεσίες, όπως είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην περιοχή μας, καθώς και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Δικαιοσύνης, που εγκαλούν τη Δημοτική Αρχή ότι έδρασε παράτυπα. Ενα μέρος του κρατικού μηχανισμού δηλαδή, που τον βλέπουμε να κινητοποιείται άμεσα, για τη στήριξη των απαιτήσεων αυτού του φασιστικού μορφώματος. Μια ετοιμότητα που εντυπωσιάζει, και πρέπει να προβληματίσει, γιατί αυτοί οι κρατικοί μηχανισμοί, όταν πρόκειται για ζωτικές ανάγκες προστασίας της ζωής του λαού μας, κινούνται με πλήρη ραθυμία, και όχι λίγες φορές εχθρικά και απαξιωτικά. Πάρτε ως παράδειγμα, πρόσφατο, το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών. Μπροστά στο χιονιά, κανένας δεν κυνηγήθηκε, κανένας δεν καταλόγισε ευθύνες κ.λπ. Και φυσικά είναι δυο φορές πρόκληση όταν βλέπουμε με τι ευκολία αποφυλακίζεται ο δολοφόνος Ρουπακιάς, όταν το κυβερνητικό κλιμάκιο ποζάρει με τους χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο, όταν, τέλος, ένα ολόκληρο σύστημα επιχειρεί να ενσωματώσει το φασιστικό δηλητήριο, ντύνοντας πότε με την ανοχή, πότε με τον κοινοβουλευτικό μανδύα και πότε με το γράμμα της κρατικής γραφειοκρατίας.

-- Θα συνεχίσετε στην ίδια κατεύθυνση, να αντιπαλεύετε τη δράση του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής;
Από παλιότερη κινητοποίηση στην Πάτρα ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής
Από παλιότερη κινητοποίηση στην Πάτρα ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής

-- Ως δήμαρχος Πατρέων, αλλά και συνολικά ως Δημοτική Αρχή, έχουμε σαφή πολιτική θέση για τη Χρυσή Αυγή: Πρόκειται για μια ναζιστική, εγκληματική οργάνωση.

Ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής απορρέει από τη ναζιστική θεωρία, την οποία πιστεύει, υπηρετεί και διαδίδει, γεγονός που αποδεικνύεται από πλήθος στοιχείων, όπως: Είναι υμνητές του Χίτλερ - Μουσουλίνι - Φράνκο - Παπαδόπουλου κ.λπ. Χρησιμοποιούν τα μισητά ναζιστικά σύμβολα (αγκυλωτό σταυρό, σβάστικα). Καλλιεργούν τον ρατσισμό, την ανωτερότητα της φυλής, το μίσος απέναντι στους άλλους λαούς, τον χυδαίο αντικομμουνισμό (όπως φαίνεται και από το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς). Στοχοποιούν μετανάστες, αντιφασίστες, λαϊκούς αγωνιστές. Ιδρύουν δουλεμπορικά γραφεία, για να εφοδιάζουν με «φτηνούς» εργαζόμενους συγκεκριμένους εργοδότες, με τους οποίους έχουν κρυφές ή φανερές σχέσεις, απεχθάνονται το εργατικό - λαϊκό κίνημα και δεν θέλουν τον λαό όρθιο. Η οργανωτική δομή και η δράση της είναι αντίγραφο της οργάνωσης και του τρόπου δράσης των δολοφονικών χιτλερικών ταγμάτων εφόδου.

Ενα τέτοιο αδιάψευστο στοιχείο είναι η ομολογία του ίδιου του υπόδικου αρχηγού της Ν. Μιχαλολιάκου σε δημόσια ομιλία του στις 3-3-2012, όπου είπε - μεταξύ άλλων - επί λέξει τα εξής: «Είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945, οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες».

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής περιγράφεται αναλυτικά και εμπεριστατωμένα στο με αριθμό 215/2015 παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, με το οποίο παραπέμφθηκαν οι βουλευτές - ηγέτες της, μεταξύ των οποίων και ο μηνυτής, σε δίκη που είναι ήδη σε εξέλιξη, για τα κακουργήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και μια σειρά άλλων εγκλημάτων, τα οποία διέπραξε, μέσω των Ταγμάτων Εφόδου που έχει συγκροτήσει.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, κατηγορείται ότι διέπραξε πλήθος κακουργημάτων, όπως τη στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη, τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος των κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, των Αιγυπτίων ψαράδων στο Κερατσίνι και δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, οι οποίες εκδικάζονται ή έχουν εκδικαστεί σε διαφορετικές δίκες. Γνωστά είναι τα έργα και οι ημέρες τους ενάντια στους πρόσφυγες και τα προσφυγόπουλα...

-- Τι μήνυμα θέλει να στείλει η Δημοτική Αρχή με αυτήν τη στάση;

-- Ο λαός μας έχει πληρώσει με βαρύ φόρο αίματος το φασισμό. Οι θηριωδίες των ναζί, των οποίων ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δηλώνει «σπορά» και συνεχιστής, όπως το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων με πάνω από 500 εκτελεσμένους, του Διστόμου με 218 εκτελεσμένους, το μπλόκο στα Προσφυγικά της Πάτρας με τα εκτελεσμένα παιδιά μας, είναι δίπλα μας και το μαρτυρούν.

Αποτελεί, λοιπόν, καθήκον και υποχρέωσή μας απέναντι στο λαό της Πάτρας, απέναντι στην Ιστορία μας, απέναντι στη νέα γενιά, να είμαστε μπροστά και με τη δράση μας και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, να υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού, να αποκαλύπτουμε με κάθε τρόπο τον πραγματικό χαρακτήρα και το ρόλο των πολιτικών απογόνων των ναζί, να αναδείχνουμε την επικίνδυνη εγκληματική δράση της. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μη διευκολύνουμε, με οποιονδήποτε τρόπο, τη δράση τους.

Οι πραγματικοί υπόλογοι, δεν είναι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας που πράττουν το καθήκον τους απέναντι στο λαό και την Ιστορία των αγώνων και των θυσιών του. Είναι η Χρυσή Αυγή με την αποκρουστική ναζιστική θεωρία της, την εγκληματική της δράση, που έχει και το θράσος των φασιστών να εμφανίζεται ως τιμητής και κατήγορος, καθώς και όσοι άμεσα ή έμμεσα τη στηρίζουν και την ανέχονται. Ο λαός μας, η νεολαία μας να μπει μπροστά, να μην επιτρέψει στο ζόφο που βγαίνει μέσα από τα σπλάχνα του κόσμου της πιο βαθιάς εκμετάλλευσης και που τον βιώνει σήμερα σε όλες τις εκφάνσεις του, να τον κυκλώσει! Ο φασισμός είναι το άλλο πρόσωπο του καπιταλισμού και ενιαία η λαϊκή πάλη πρέπει να τους αντιπαλέψει.

1 σχόλιο:

ΙΩΑΝΝΗΣ.Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ είπε...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΗ.ΟΣΟ ΕΣΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΠΟΥ ΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΕΞΕΙ.ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.ΓΙΑ
ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΟΥ ΔΗΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ[ ΠΑΤΡΑΣ ] ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΑΥΤΗ ΝΗ-ΔΙΚΗ-ΘΑ ΤΩΝ ΑΝΕΓΑΣΗ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ .ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.