Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ενοχλήθηκε ο Μπέος από την κριτική του ΚΚΕ...


Με προσωπική συκοφαντική επίθεση σε βάρος του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Βόλου, Απ. Νάνου, και με ...εξυπνακίστικες, γραφικού τύπου έμμεσες βολές κατά του ΚΚΕ, επιχειρεί ο Αχ. Μπέος να «απαντήσει» στην ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με την οποία ανέδειξαν ότι πίσω από τις επικοινωνιακές φιέστες για την καθαριότητα και τη φιλανθρωπία που οργανώνει η νέα Δημοτική Αρχή Βόλου, κρύβεται η πλήρης στήριξη σε αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Μ' αφορμή ανακοίνωση της νέας Δημοτικής Αρχής για καθαρισμό της Πλατείας Ελευθερίας με τη συνδρομή των δημοτών, πριν την εκδήλωση για την ορκωμοσία της, καθώς και την προβολή της «προσπάθειας που τόσο ο Δήμαρχος, όσο και η σύζυγός του, καταβάλλουν, σε αυτή τη φάση, για την ενίσχυση του Γηροκομείου και αργότερα άλλων Ιδρυμάτων Κοινωνικής Προσφοράς», η «Λαϊκή Συσπείρωση», σημείωνε, ανάμεσα στα άλλα, στην ανακοίνωσή της: «Πραγματικά η επιχείρηση καθαριότητας της πλατείας ως ενέργεια έχει έντονο συμβολισμό. Απλά και καθαρά μας λέει: Θέλετε καθαριότητα πάρτε τις σκούπες και βγείτε στο δρόμο. Αργότερα θα πει: Θέλετε καθαριότητα, πληρώστε! Θέλετε Γηροκομείο, μαζέψτε χρήματα - κάντε φιλανθρωπία! Για τον κ. Μπέο δεν υπάρχει ούτε κράτος ούτε κοινωνική πολιτική. Αποκρύπτει τις ευθύνες της κυβέρνησης και της πολιτικής της, θέλει να περάσει το μήνυμα του εθελοντισμού στην αντιμετώπιση μιας σειράς προβλημάτων που αφορούν το δήμο μας. Γίνεται κατ' αυτόν τον τρόπο, όπως και η προηγούμενη δημοτική αρχή, ο καλύτερος πρέσβης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που στους στρατηγικούς στόχους τους έχουν την κατάργηση της κοινωνικής πολιτικής και την αντικατάστασή της με τον εθελοντισμό και τη φιλανθρωπία».
Με την ίδια ανακοίνωση, η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλούσε τους δημότες του Βόλου «να μην εμπιστευτούν τη νέα δημοτική αρχή, που δεν έχει ανοίξει το στόμα της για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που επιδίδεται σε επικοινωνιακές φιέστες, την ίδια στιγμή που η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία, η διαρκής φοροεπιδρομή τσακίζουν, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχός της».
Στην απάντησή του, ο Αχ. Μπέος, με το γνωστό, προκλητικό θεατρινίστικο στιλ του, αναφερόμενος στον Απ. Νάνο, κάνει λόγο για «πολυπράγμονα και επαγγελματία σωτήρα και επαναστάτη» κι επιχειρώντας να διακωμωδήσει τις καταγγελίες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα ζητήματα της καθαριότητας, σημειώνει: «Ομολογούμε ότι δεν γνωρίζαμε ότι για να ξεκινήσει η μεγάλη επανάσταση και η εγκαθίδρυση της λαϊκής δημοκρατίας, θα πρέπει ο Βόλος να ζήσει μια μακρά περίοδο βρωμιάς και να αφεθεί η χολέρα να εξολοθρεύσει τους ταξικούς εχθρούς του κ. Νάνου και των συνεργατών του, στη ΛΑΣ. Ας θεωρηθεί σαν αμάρτημα η ελλιπής γνώση μας στα του μαρξισμού - λενινισμού».

Η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ

Σε σχόλιό της, σχετικά με τα όσα αναφέρει η Αχ. Μπέος, η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ, επισημαίνει: «Τελικά ο Αχ. Μπέος δεν αντιμετώπισε με "ελαφρά διάθεση" την ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της "Λαϊκής Συσπείρωσης", με την οποία ανέδειξαν ότι πίσω από τις επικοινωνιακές φιέστες για την καθαριότητα και τη φιλανθρωπία κρύβεται η πλήρης στήριξη σε αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ. Μάλλον τον ενόχλησε πολύ, για να αραδιάζει σε μια μακροσκελή απάντηση, με το γνωστό θεατρινίστικο τρόπο, χιλιοειπωμένες και πλέον γραφικές κατηγορίες απέναντι στο ΚΚΕ.
Οσο και να ενοχλεί, οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" όχι μόνο δεν πρόκειται να κάνουν πίσω από την αποκάλυψη του ρόλου της νέας δημοτικής αρχής, αλλά θα μπουν μπροστά όπως οφείλουν στον εργαζόμενο λαό της πόλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, την αποτροπή των νέων αντιλαϊκών μέτρων που έρχεται να υλοποιήσει αυτή η δημοτική αρχή, όπως έκαναν και οι προηγούμενες. Το ΚΚΕ θα είναι, για άλλη μια φορά, η μόνη εργατική αντιπολίτευση και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και αυτό να το πάρει χαμπάρι εξαρχής ο Αχ. Μπέος.
Οσο για τη μακροσκελή του ανακοίνωση, ας μη θεωρεί τους Βολιώτες η νέα δημοτική αρχή ιθαγενείς που δεν ξέρουν ποιο είναι το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές, αλλά και ποια είναι τα λαμπερά καθρεφτάκια τα οποία μοιράζει για να παραμορφώσει τις πραγματικές της πολιτικές προθέσεις».

Ριζοσπάστης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί ενοχλούνται τώρα τελευταία απ' το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Κάποιοι κι απ' το ΜΑΣ για την προκήρυξή του για τους φοιτητές που θα διαγραφούν. Διαβαζα πριν από λίγο στο σαιτ Κόκκινος Ανεμος μια καταγγελία του ΠΑΜΕ Ναυπλιου για εργατοπατέρες του Ε.Κ. Ναυπλίου που όταν θέλησαν μέλη του ΠΑΜΕ να παραβρεθούν στις αρχαιρεσίες και να μάθουν γιατί είχε ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας χωρίς να παρευρίσκεται δικαστική αντιπρόσωπος, άρχισαν να τους βρίζουν και κάλεσαν και την αστυνομία. Οι ίδιοι αυτοί εργατοπατέρες που στο σωματείο Επισιτισμού θεώρησαν νικη του σωματείου γιατί κατάφερε μείωση(!!!!!) μισθών μόνο 18%!!!!!! Μεσαίωνας!!!!

Μήπως κι ο κ.Μπέος κάτι τέτοιο σκέφτεται για το Βόλο; Να βάλει τους δημοτες να σκουπίζουν και αν κάποιος διαμαρτυρηθεί θα φωνάζει την αστυνομία του;

Ανώνυμος είπε...

Τιμή μας και καμάρι μας να ενοχλούνται κάτι τέτοιοι απ' την κριτική μας.

Ανώνυμος είπε...

Τσαντίστηκε ο Μπέος;;; Και γιατί δεν καλεί σε συμπαράσταση τον βουλευτή του Σύριζα της περιοχής του;;; Ο τελευταίος το ειπε καθαρά. "Θα σταθούμε αρωγοί στο έργο του δημάρχου του Βόλου".