Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

«Στο τέλος δεν θα θυμόμαστε τα λόγια των εχθρών μας, αλλά τη σιωπή των φίλων μας»…


«Η ψήφος προς το ΚΚΕ ήταν και είναι μια δύσκολη ψήφος - προϋποθέτει βαθιά πολιτικοποίηση, γνώση και ευαισθησία. Η ψήφος απομάκρυνσης απ’ το ΚΚΕ είναι ακόμα δυσκολότερη - προϋποθέτει απογοήτευση και για πολλούς βαθύ τραύμα.»
Στάθης Σταυρόπουλος

«Στο τέλος δεν θα θυμόμαστε τα λόγια των εχθρών μας, αλλά τη σιωπή των φίλων μας»… Martin Luther King (Για την αντιγραφή: Οικοδόμος)

9 σχόλια:

Gekoudi είπε...

Ο κος αναφέρεται στο ΚΚΕ☭ νομίζοντας ότι απευθύνεται σε μια ομάδα τυχαίων και κάνει ότι δεν γνωρίζει ότι η γραμμή βγαίνει συλλογικά, ξεχνά ότι το κόμμα έχει μέλη ενεργά, μιλά σαν οπαδός μας και όχι σαν στέλεχος του Σύριζα. Παίζει συνειδητά το τυρί στη φάκα του οπορτουνισμού. Ξεχνά ότι το ΚΚΕ είναι η γάτα και όχι το ποντίκι.
Και επειδή ένας κότσυφας μου είπε ότι του αρέσει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ,του θυμίζω τις "Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια."
“Κι η τέχνη πρέπει, σ’ αυτούς τους καιρούς των αποφάσεων ν’ αποφασίσει. Μπορεί να κάνει τον εαυτό της όργανο μιας μικρής μερίδας ορισμένων που παίζουν τις θεότητες της μοίρας για τους πολλούς και που απαιτούν μια πίστη που πρέπει πρώτ’ απ’ όλα να είναι τυφλή, και μπορεί να σταθεί στο πλευρό των πολλών και να βάλει τη μοίρα τους στα δικά τους χέρια. Μπορεί να παραδώσει τον άνθρωπο στις συγχύσεις, τις αυταπάτες και τα θαύματα, και μπορεί να παραδώσει τον κόσμο στον άνθρωπο. Μπορεί να μεγαλώσει την αμάθεια και μπορεί να μεγαλώσει τη γνώση. Μπορεί να κάνει έκκληση στις δυνάμεις που αποδείχνουν τη δύναμη τους καταστρέφοντας, και στις δυνάμεις που αποδείχνουν τη δύναμη τους Βοηθώντας.

Όποιος σήμερα θέλει να πολεμήσει την ψ ε υ τ ι ά και την α µ ά θ ε ι α και να γράφει την α λ ή θ ε ι α έχει ξεπεράσει το λιγότερο 5 πέντε δυσκολίες. Πρέπει να έχει το (1)θ ά ρ ρ ο ς να γράφει την αλήθεια παρόλο που παντού την καταπνίγουν, την (2)ε ξ υ π ν ά δ α να την αναγνωρίσει παρόλο που τη σκεπάζουν παντού, την (3) τ έ χ ν η να την κάνει ευκολομεταχείριστη σαν όπλο, την (4)κ ρ ί σ η να διαλέξει εκείνους που στα χέρια τους η αλήθεια θ’ αποχτήσει δύναμη, την (5) π ο ν η ρ ι ά να τη διαδώσει ανάμεσα τους.“

"Η ψήφος προς το ΚΚΕ ήταν και είναι μια δύσκολη ψήφος" ενώ η υποψηφιότητα στο επικρατείας σε ένα αστικό κόμμα είναι μια εύκολη υποψηφιότητα.

Χαιρετούρες Γιώργος

Τις είπε...

ρΥσεις μεγαλων ανδρων.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζει και δεν ξεχνάει τίποτα. Θυμάτε, γνωρίζει και πράτει αναλόγως...α! πληρώνεται και αναλόγως...

dhmhtrhs είπε...

Στάθη
Έφυγες απ’ το ΚΚΕ με το ίδιο τραύμα που είχε ο Γιωργαλάς, ο Πάγκαλος, ο Ανδρουλάκης, η Δαμανάκη, κι άλλοι τραυματισμένοι.
Είναι όντως βαριά η καλογερική μες το ΚΚΕ αλλά και είναι σιχασιά οι ηθικολόγοι ριψάσπιδες αρριβίστες (μέσω ΚΚΕ).
Οι τραυματισμένοι κομμουνιστές κάθονται σπίτι και γλείφουν τις πληγές τους ή φωνάζουν ‘ζήτω το κόμμα’ μπροστά στο απόσπασμα (πάντα με την έννοια μην πάθει ζημιά το κόμμα) και δεν κατουράνε αλαφροκόλικα τις εικόνες που λάτρευαν πριν.
Τελικά εκεί στον σύριζα εκτός από κομπλεξικοί απέναντι στο ΚΚΕ, παρ’ ότι γίνατε αξιωματική αντιπολίτευση, είστε και κουτοί!
Αφού φάγατε τις σάρκες του ΚΚΕ με τις φαρισαϊκές κορώνες σας περί συνεργασίας της αριστεράς (αλήθεια συνειδητοποίησες πως τα 2/3 της τρόϊκας είναι Ε.Ε. της οποίας είστε λάτρεις;) τώρα βουλιμικά θέλετε να φάτε κι άλλο, ενώ ξέρετε πως αυτό που απέμεινε σας σιχαίνεται θανάσιμα εσάς τους μεγαλοσυριζαίους!
Εκτός κι αν κάτι ξέρετε για τα ποσοστά και δεν μας το λέτε..
Ξέρεις να κάνεις ωραία σκίτσα, ανδρώθηκες εξάλλου μες το Ριζοσπάστη..
Ζωγράφιζε λοιπόν και σκάσε!

Gekoudi είπε...

@dhmhtrhs Όχι και ωραία σκίτσα τα μπαρμπαδάκια του Στάθη. Προτιμώ του Ιωάννου που είναι ορίτζιναλ. Στον Οδηγητή ξεκίνησε να μαθαίνει. Μετά έγινε φιλόσοφος και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.

Ανώνυμος είπε...

Οι συλογικες αποφασεις και οι αποριες μου.πριν τις εκλογες ακουσα για καποιο συνεδριο οτι ειχε αποφασησει την πολιτικη των συμαχιων και με βασει την αποφαση προχωρουσε για την λαικη εξουσια.μετα τις εκλογες ακουω λαικη συμαχια.ποτε αποφασιστηκε η λαικη συμαχια και απο πιο οργανο.καποιος πρεπει να αναλαμβανει τις ευθυνες του .αυτα τα συλογικα ειναι πολυ στρουθοκαμηλικα.και ενοω τον σχεδιασμο των τελευταιων εκλογων.το να σφυριζουμε αδιαφορα σαν να μην συνεβει τιποτα,δεν λεει.παλια μας εφτεγε ο δικοματισμος και η πολοση.τωρα που εβρεχε ψηφους το κομα κρατουσε διπλη ομπρελα.παλια οταν εχανε η εθνικη ελλαδος στο ποδοσφαιρο λεγαν οτι ηταν ξερο τογηπεδο η εβρεχε η εκανε ζεστη λες και η αντιπαλος ομαδα δεν επεζε υπο τας ιδιας συνθηκας.κατι τετιο θυμιζουν οι μετεκλογικες εκτιμησεις του κοματος.συνεχης υπεκφυγη και σκοπιμοτητα.πολυς κοσμος μιλαει και για ηγεσια που δεν θελει να αναλαβει ευθυνες για κυβερνοφοβια.

Οικοδόμος είπε...

@Ανώνυμος(15 Νοεμβρίου 2012 11:17 μ.μ.):

Το θέμα της συμμετοχής του ΚΚΕ σε «αριστερή» κυβέρνηση και το αν «αποφεύγει» το κόμμα τις κυβερνητικές ευθύνες, έχει απαντηθεί. Νόμιζα πως το είχες καθαρό. Διάβασε εδώ, θα σου λυθούν οι απορίες:

Γιατί θέλουν το ΚΚΕ σε λεγόμενη «κυβέρνηση της αριστεράς»;

Είναι φανερό ότι το θέμα δεν είναι αριθμητικό. Απλά, αναφέρουμε τα παραπάνω γιατί η ίδια η λογική του ΣΥΡΙΖΑ είναι διάτρητη. Το ΚΚΕ το ήθελαν και το θέλουν σε μια τέτοια κυβέρνηση γιατί στοχεύουν σε κάτι άλλο. Επιχειρούν - με ευκαιρία ένα συγκεκριμένο καθαρά εκλογικό συσχετισμό - να μαντρώσουν το Κόμμα της εργατικής τάξης στο μαντρί της αστικής πολιτικής διαχείρισης των προβλημάτων. Μία από τις βασικές πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ είναι η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση και η μονομερής διαγραφή του χρέους. Είναι προφανές ότι σε μια υποτιθέμενη «κυβέρνηση αριστεράς» με δεδομένο τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ - δηλαδή μέσα στην Ευρωζώνη και επαναδιαπραγμάτευση - κάποιος θα έπρεπε να βάλει νερό στο κρασί του. Από ποιον θα ζητούσαν, θα πίεζαν, θα εκβίαζαν να κάνει υποχωρήσεις σε αυτό το θεμελιακό ζήτημα; Και δε θα ήταν μόνο τα δύο κόμματα. Θα ήταν τα αστικά κόμματα, οι μηχανισμοί του αστικού κράτους, τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης.

Βεβαίως, μια κυβέρνηση θα διαχειριστεί όλα τα ζητήματα, δηλαδή και της οικονομίας και της κοινωνικής και της εξωτερικής πολιτικής. Φαντάζεστε μια κυβέρνηση με το ΚΚΕ να συμμετέχει και να διαχειρίζεται τις υποθέσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ; Δηλαδή, να δίνει «γην και ύδωρ» για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις; Φαντάζεστε μια κυβέρνηση με το ΚΚΕ να συμβιβάζεται με τη στρατηγική «Ευρώπη 2020» για την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή που απαιτεί αντεργατικά μέτρα για να κάνουν επενδύσεις οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι; Φαντάζεστε μια τέτοια κυβέρνηση με το ΚΚΕ να ενισχύει την πολιτική συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία; Μα τότε το ΚΚΕ θα είχε απεμπολήσει όχι μόνο τη γραμμή σύγκρουσης και ρήξης με τους αντιπάλους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αλλά και τις άμεσες διεκδικήσεις των εργαζομένων για ανακούφιση, βελτίωση της ζωής τους, θα απεμπολούσε το ίδιο το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Καραμπινάτη προδοσία του λαού.

Για να καταλάβει, λοιπόν, κάποιος καλύτερα τι επιδίωκαν και τι επιδιώκουν, είναι χαρακτηριστικά τα όσα λέει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εκλογών του Ιούνη. Οταν τους ρωτάνε πώς θα σχηματίσει κυβέρνηση μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένη την άρνηση του ΚΚΕ, απαντούν: «Ας έρθει η κ. Παπαρήγα με τα ποσοστά που θα έχει εισπράξει μετά τις εκλογές και θα δούμε τι θα κάνουν» (Αλ. Μητρόπουλος στο MEGA). Επιβεβαιώνουν, δηλαδή, ότι στόχος τους είναι να πλήξουν εκλογικά το ΚΚΕ, προσδοκώντας επί ματαίω ότι έτσι θα καταφέρουν να το βάλουν στο μαντρί της διαχείρισης για λογαριασμό του αστικού πολιτικού συστήματος. Δηλαδή, λένε: Θα επιβάλουμε με τα συνθήματά μας τη μείωσή σας, θα σας μειώσουμε με τα όσα λέμε για προοπτική της κυβερνώσας αριστεράς και αφού μειώσουμε τη δύναμή σας, θα έρθετε ηττημένοι στην αυλή μας.

Γιατί επιδιώκει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι στρατηγικός του στόχος να πλήξει το ΚΚΕ, τη στρατηγική του. Το έχουν πει πολλές φορές στο παρελθόν.
Τα παραδείγματα είναι πολλά. Θαυμάστε μερικά απ' αυτά:

Ο Αλ. Τσίπρας το 2008: «Για να μπορέσει το ΚΚΕ να μπει σε μια τροχιά συζήτησης με την υπόλοιπη αριστερά, θα πρέπει να αισθανθεί ότι ο δρόμος που ακολουθεί είναι αδιέξοδος. Με άλλα λόγια, για να αλλάξει το ΚΚΕ στρατηγική, πρέπει να ηττηθεί πολιτικά».

Ο Αλ. Αλαβάνος το 2009: «Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ήττα γιατί αποτύχαμε στον στόχο (...) της αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων εντός της αριστεράς».

Εχουν διαψευστεί διαχρονικά. Θα το πάθουν ακόμα μια φορά. Η προσπάθειά τους να παραπλανήσουν δεν πρόκειται να αναγκάσει το ΚΚΕ να εγκαταλείψει το μετερίζι της πάλης για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6865503&publDate=24/5/2012

FIDEL είπε...

Μήπως γινόμαστε υπερβολικά αυστηροί σύντροφοι .. τι είπε ο άνθρωπος που δέν ευσταθεί' Η στράτευση με το Κόμμα δέν χρειάζετε βαθειά πολιτικοποίηση και ακλόνητη πίστη στην υπόθεση της στρατηγικής..

Ανώνυμος είπε...

ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΕΨΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ.ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΩΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.ΤΙ ΠΟΝΟΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΕΙ "ΖΗΤΩ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ " ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΙΣΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΙΤΛΕΡ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ!Ε ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΡΑΖΙ.ΚΑΖ