Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Απελευθερώθηκαν 400 παιδιά-σκλάβοι σε ορυχεία χρυσού της Αφρικής


Σχεδόν 400 παιδιά απελευθερώθηκαν από σωματέμπορους, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που συντόνιζε η Ιντερπόλ, που τα χρησιμοποιούσαν σε καταναγκαστικά έργα σε ορυχεία χρυσού στην Μπουρκίνα Φάσο.
Η αστυνομική επιχείρηση η μεγαλύτερη αυτού του είδους στη χώρα, απελευθέρωσε τα παιδιά από καταναγκαστική εργασία σε ορυχεία χρυσού. Τα παιδιά, που είναι στην πλειοψηφία τους αγόρια, εργάζονταν σε συνθήκες σκλαβιάς σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Μπουρκίνα Φάσο.

«Τα βρήκαμε στα ορυχεία και τα απεγκλωβίσαμε από πολύ βαθιές τρύπες. Εργάζονταν κάτω από ακραίες συνθήκες, χωρίς αέρα, σε τρύπες εξόρυξης μέχρι και 70 μέτρα βάθος, χωρίς μισθό ή εκπαίδευση», είπε o εκπρόσωπος της Ιντερπόλ, προσθέτοντας ότι τα παιδιά βρίσκονται πλέον, υπό τις φροντίδες υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας. Μερικά από τα παιδιά, που είχαν έρθει από το γειτονικό Νίγηρα, είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με την Ιντερπόλ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που διεξήχθη στα τέλη Οκτωβρίου, συνελήφθησαν 73 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για εμπορία παιδιών και καταναγκαστική εργασία.

Η Δυτική Αφρική έχει από τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας στον κόσμο, γεγονός που καθιστά την σωματεμπορία δύσκολα αντιμετωπίσιμη. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, στην περιοχή αυτή τα παιδιά πέφτουν θύματα εμπορίας για καταναγκαστική εργασία ή σεξουαλική εκμετάλλευση. Πολλά επίσης στρατολογούνται δια της βίας από ανταρτικές ομάδες και συμμετέχουν σε ένοπλες συγκρούσεις

Πηγή: :ΑΜΠΕ – enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: