Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πτώση 48,2% στην έκδοση οικοδομικών αδειών, πανελλαδικά, τον Αύγουστο


Τον Αύγουστο του 2012 εκδόθηκαν οι μισές οικοδομικές άδειες σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2011 σε ολόκληρη τη χώρα! Στατιστικά στοιχεία που σοκάρουν. Αριθμοί που καταγράφουν την καταβαράθρωση της οικοδομικής δραστηριότητας τον τελευταίο χρόνο και αν συνδυαστούν με την ανεργία στον κλάδο των κατασκευών  (που σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία αγγίζει το 80%), καταδεικνύουν το εφιαλτικό μέγεθος της κρίσης.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά το μήνα Αύγουστο 2012 το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας (ιδιωτικής-δημόσιας) στο σύνολο της χώρας μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 1.210 οικοδομικές άδειες, μειώθηκε δηλαδή κατά 48,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Το μέγεθος ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 1.201 οικοδομικές άδειες, παρουσίασε δηλαδή μείωση κατά 48,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Αντίστοιχα το μέγεθος της δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας κατά το μήνα Αύγουστο 2012, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 9 οικοδομικές άδειες. Το ποσοστό συμμετοχής της δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για το μήνα Αύγουστο 2012, είναι 3,8%.

Αναλυτικά στοιχεία, πίνακες και διαγράμματα δείτε στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: