Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

O «αριστερός» Γιώργος Νταλάρας


«Η Αριστερά ήταν και παραμένει ο βιωματικός μου χώρος, ο χώρος των αξιών, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της προσφοράς και της δράσης. Γιατί πιστεύω ότι με σύγχρονη αντίληψη μπορεί να κάνει την υπέρβαση, βάζοντας το συμφέρον της χώρας και τις ανάγκες της κοινωνίας πάνω από οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον».

Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Γιώργος Νταλάρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News και σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν θα έβλεπε τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό απάντησε: «Ναι, θα τον έβλεπα. Στο πλαίσιο που περιέγραψα προηγουμένως, θα έβλεπα κάθε ηγέτη της Αριστεράς.»

Μάλιστα. Έχουμε ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα, όμως,  αξίζει να παραθέσουμε τον σχολιασμό του Νίκου Μπογιόπουλου από τον σημερινό Ριζοσπάστη:

«Πρώτον, σε αυτήν τη χώρα ουδείς κλήθηκε ποτέ να απολογηθεί, επειδή ενστερνίστηκε και πορεύτηκε υπηρετώντας το δόγμα «είσαι ό,τι δηλώσεις».

Δεύτερον, δε διαθέτουμε «αριστερόμετρο», εντούτοις με βάση τη διασταλτική ερμηνεία των εννοιών (σ.σ.: σκεφτείτε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου όταν ψήφιζε το Μνημόνιο το έκανε όπως έλεγε διότι ήτο... αριστερός) δεν αποκλείεται ο κ. Νταλάρας να είναι μέχρι και... ακροαριστερός.

Τρίτον, πολύ μας αρέσει εκείνο το σπουδαίο τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα, το οποίο ερμήνευσε ο κ. Νταλάρας: «Δεν φταις εσύ, η φαντασία μου τα φταίει»...»

Και για του… τραγουδιού το αληθές:



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τέτοιες απόψεις σαν του κ.Μπογιόπουλου κι όσων ταυτίζονται με αυτές κατάντησαν το τιμημένο ΚΚΕ σε αυτά τα ποσοστά και περιχαρακωμένο. Καλησπέρα σας! Λένα

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τέτοιες απόψεις σαν του κ.Μπογιόπουλου κι όσων ταυτίζονται μαζί του κατάντησαν το τιμημένο ΚΚΕ να έχει αυτά τα ποσοστά και περιχαρακωμένο. Λίγο πιο ανοιχτόμυαλοι, σύντροφοι!Καλησπέρα!

Οικοδόμος είπε...

Είναι προφανές, Λένα, πως/γιατί οι απόψεις μας δεν ταυτίζονται με «αριστερές» απόψεις, σαν τις δικές σας και του κυρίου Νταλάρα (από το σχόλιό σας συμπεραίνω πως τις υιοθετείτε).
Δεν φτάνουν μέχρι εκεί οι «ορίζοντές» μας...
Ευχαριστώ για το σχόλιό σας.

Ανώνυμος είπε...

κλασσική διαπίστωση του ΚΚΕ που την εφαρμόζει χρόνια, δυστυχώς και για σοβαρότερα θέματα, έτσι και τώρα λέει ότι: Ο Παπανδρέου δηλώνει αριστερός, Ο Νταλάρας δηλώνει αριστερός...άρα ο Νταλάρας είναι ότι και ο Παπανδρέου, ΕΧΘΡΟΣ!!! Είναι όπως το κλασσικό: το μπουζουκι το όργανο και ο αστυνομικός. Με τέτοια επιχειρήματα δεν πείθει κανέναν ο Μπογιόπουλος. Ας μας πει ο Μπογιόπουλος γιατί δεν ψήφισε το ΚΚΕ ΝΑΙ ώστε να μας πει ο Παπανδρέου τι ήξερε για τη λιστα Λαγκαρντ. Ας μας πει γιατί το ΠΑΜΕ δεν ήθελε απεργίες διαρκείας τις ημέρες ψήφισης του μνημονίου σύμφωνα με αυτά που λέει η αυτόνομη παρέμβαση. Αφήστε λοιπόν τον Νταλάρα γιατί αυτός ούτε καπιταλιστής είναι ούτε επιχειρήσεις έχει ούτε κέρδισε από την υπεραξία που παρήγαγαν οι εργαζόμενοι. Ότι κέρδισε το κέρδισε με την δουλειά του και γιατί ο κόσμος ήθελε να συνεχίσει να ακούει και να βλέπει την δουλεία του. Όταν τραγουδούσε στα φεστιβάλ της ΚΝΕ ήταν καλός, μετά όταν άρχισε να λέει την γνώμη του έγινε εχθρός. Όποιος διαφωνεί με τη γραμμή του κόμματος είναι εχθρός, φραξιονιστής κ.α. Έτσι δεν θα πάει μπροστά το ΚΚΕ και όπως φαίνεται μόνο πίσω πάει.

Οικοδόμος είπε...

Λόγια,λόγια,λόγια...
"Με τα λόγια χτίζω ανώγεια" λέει ο λαός.
Από τις πράξεις μας κρινόμαστε όλοι. Πρόσωπα και κόμματα.
Από λόγια...