Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Το… «άλμα» του κ. Τατσόπουλου


«Έγραψε» πάλι ο κ. Τατσόπουλος. Ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δεν χάνει ευκαιρία να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας,  ξέρει καλά και να βρίσκει τον τρόπο. Αυτή τη φορά όχι (όπως θα περίμεναν κάποιοι) με την έκδοση ενός βιβλίου του, αλλά με ένα ακόμα επεισόδιο της «κόντρας»  με συναδέλφους του της  Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την «είδηση που κάνει το γύρω του διαδικτύου», ο βουλευτής είπε σε συνέντευξή του σε  περιοδικό πως «έχει πηδήξει τη μισή Αθήνα και παρόλα αυτά... η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να τον λέει αδελφή».


Η όλη συμπεριφορά του κ. Τατσόπουλου δεν είναι ανεξήγητη. Να εκλέγεσαι βουλευτής ενός κόμματος που μέχρι πρότινος αγωνιούσε για το αν θα τα καταφέρει να περάσει το κατώφλι της βουλής και ξαφνικά φτάνει μια ανάσα από το να βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές, δεν το λες  λίγο. Ο κ. Τατσόπουλος δεν έζησε τα «πέτρινα» (κοινοβουλευτικά) χρόνια του κόμματός του. Εκλέχτηκε βουλευτής με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στον «ουρανό». Εκεί όπως είναι φυσικό φυσάει.

Από τα δεκάδες σχόλια (διαφόρων… ειδών) των «τουητεράδων» ξεχώρισα αυτό: «Στον ΣΥΡΙΖΑ η αλαζονεία της εξουσίας έχει χρώμα αρσενικό». Δεν το σχολιάζω. Η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε πολλές περιπτώσεις τον τελευταίο καιρό, είναι ενδεικτική για το πώς νιώθει κάποιος που ενώ για χρόνια κυνηγούσε το άλογο, ξαφνικά χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε καβάλα. Φανταστείτε λοιπόν ο κ. Τατσόπουλος...

..που προσπαθεί να μας πείσει πως έχει πάρει πάνω του τον... αγώνα κατά  του φασισμού;! Νομίζει πως με  την αθυροστομία, τις «μαγκιές» στα τηλεοπτικά στούντιο (να ουρλιάζει, να χτυπάει το χέρι δυνατά στο τραπέζι και άλλα θεατρικά δρώμενα όπως αυτό της φωτογραφίας - σε άλλη περίπτωση) και τα σεξιστικά λογοπαίγνια μπορεί να ξεγελάσει όλον τον κόσμο που τον παρακολουθεί.

Την ίδια ώρα και αυτός και το κόμμα του επιλέγουν συνειδητά να μην συγκρουστούν με τα πραγματικά αίτια των δεινών των εργαζομένων και του λαού, τα αίτια που γεννάνε και καλλιεργούν και το φασισμό.  Διαλέγουν τον εύκολο δρόμο της διαχείρισης του συστήματος, με αριστερή –και πάντα «αντιμνημονιακή»- συνθηματατολογία και πολιτικές  ανώδυνες για την άρχουσα τάξη και τα ντόπια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το αντίθετο, η υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των φτωχών, δοκιμαζόμενων λαϊκών στρωμάτων, είναι αυτό που απαιτεί  πραγματικό άλμα. Εδώ σε θέλω κάβουρα…

8 σχόλια:

Elva είπε...

Kαλημερα φιλε οικοδομε,

Ειναι λυπηρο οταν ατομα που πλασαρονται ως ''διανοουμενοι'' να πεφτουν σε ενα τοσο χαμηλο επιπεδο αντιπαραθεσης με Xρυσαυγιτες και το..κακο συναπαντημα! Αν υπηρχε λογικη θα επρεπε να ασχοληθουν στον ΣΥΡΙΖΑ με ουσιαστικα ζητηματα, αντι να αναλωνονται σε καυγαδες χωρις ουσια! Ειναι ομως ενδεικτικο του επιπεδου που υπαρχει, οποτε καλο ειναι να τα βλεπει αυτα και ο κοσμος που τους ψηφιζει!

Ανώνυμος είπε...

ENΩ ΚΥΡΙΕ "ΟΙΚΟΔΟΜΕ" ΤΟΥ "Κ"ΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ Π.Α.Μ.Ε ΕΣΥ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ "ΦΑΣΙΣΜΟ" ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ Ε?ΕΠΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΡΝΟΥΝΕ ΚΟΣΜΟ....ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΤΟ "Κ"ΚΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η Χ.Α ΗΤΑΝΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ 0,3 %?ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΑΝΑΡΧΟ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΧΤΩΡΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.....

ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΣΟΥ (ΑΠΟ)ΚΟΜΜΑ ΚΥΡΙΕ "ΟΙΚΟΔΟΜΕ" ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ?
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΦΑΠΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Η ΘΕΟΥΣΑ ΠΡΩΗΝ ΨΥΧΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΛΙΑΝΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ?

Η ΜΗΠΩΣ ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ" ΚΥΡΙΟΣ ΣΥΦΩΝΙΟΣ ΑΝΟΙΓΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΩΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΣΣΙΔΙΑΡΗ???

ΠΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ,ΠΟΣΟΥΣ ΜΑΧΑΙΡΩΜΕΝΟΥΣ,ΠΟΣΟΥΣ ΒΑΣΣΑΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ (ΑΠΟ)ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ "ΟΙΚΟΔΟΜΕ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΥΤΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ?

ΚΑΤΑ ΤΟ "Κ"ΚΕ Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΗΤΑΝΕ "ΥΠΟΠΤΟ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ"....
Η ΕΛΛΗ ΠΑΠΠΑ ΗΤΑΝΕ ΜΙΑ ΑΣΧΕΤΗ,ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΗΣ ΜΙΣΣΙΟΣ "ΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Σ.Ε...
Ο Δ.ΜΑΥΡΟΓΕΝΝΗΣ (ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝΕ...ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟ 73) ΗΤΑΝΕ "ΠΡΑΧΤΩΡΑΣ ΤΗΣ C.I.A ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ" ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ 350 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ....
Ο Α.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝΕ "ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΟ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΙΓΕ ΜΕ ΜΠΕΤΖΙΝΑ ΦΤΩΧΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ"....
ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2008 "ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ" ΤΟΥ "ΚΟΙΝΟΥ,ΚΟΙΝΟΤΑΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ"ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ....ΣΥΡΙΖΑ.(καννελη στο mega)
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΑ Κ.Ν.Α.Τ ΜΕ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΝΗ ΗΤΑΝΕ Ο.... "ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΡΝΑΝΕ ΟΙ......ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ"...

ΑΡΑΓΕ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ "ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ" ΣΕ ΣΤΙΛ ΠΡΩΤΟΥΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η...ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑ?

ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΦΤΑΣΕΣ ΣΤΟ 4%...

(ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ Ο ΠΡΩΗΝ Ν.ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ,ΠΡΩΗΝ ΚΝΙΤΗΣ,ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ (ΑΠΟ)ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ....ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΤΟΥ...ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ...ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΨΕΥΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΨΕΥΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΕ?)

ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΥΤΟ "ΠΕΡΝΑΕΙ" ΣΤΟ BLOG" ΣΟΥ...

ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΒΟΥΡΑ....

(FACEBOOK-IOANNIS IOANNIDIS)

Ανώνυμος είπε...

Προς τον αποπάνω αγανακτισμένο με τα κεφαλαία.. ευτυχώς που έχεις συνειδητοποιήσει τόσα πράματα για το κόμμα και έθεσες εαυτόν εκτός.. αν παρακολουθούσες έστω και λίγο τη στάση και το λόγο του συντρόφου οικοδόμου δε θα ξεστόμιζες ούτε λέξη απ' αυτά.. αν δηλαδή είχες μια στοιχειώδη κριτική ικανότητα και εξίσου στοιχειώδη ταξική συνείδηση..

blogsevikos είπε...

κάτι θα ξέρει από κάβουρες ο πρώην...αυτή η μανία που έχουν πάντως να βάζουν σαν βασικό γνώρισμά τους, την ιδιότητα του "πρώην" έχει καταντήσει καρικατούρα...εγώ πάλι είμαι πρώην κολυμβητής και πάικτης πόλο..κερδίζω τίποτα???

Unknown είπε...

Σε αντιθεση με τον blogsevikos το ''πρωην'' ειναι τιτλος τιμης γι αυτους, γιατι το ''τωρα'' τους ειναι ο υπονομος. Και μια παρατηρηση. Οταν μιλας για νεκρους δειξε τουλαχιστον λιγο σεβασμο. Δυο νεκροι σε δυο πορειες στα δυο τελευταια χρονια. Ντροπη σου. Μπες τωρα στο καβουκι σου μπακακα.

Alexandros Raskolnick είπε...

Αντί για ιδέες και προτάσεις, παρακολουθούμε άφωνοι τα trolls της Τηλεδημοκρατίας μας που, αντί να εργάζονται για την επόμενη μέρα, περιφέρονται από τηλεοπτικό σε τηλεοπτικό πλατό με την «αριστεροσύνη» τους υπό μάλης και το σύνδρομο του σωτήρα να έχει κυριεύσει τους αδύναμους εγκεφάλους τους!

http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/10/shadowpuppetry.html

νικολας είπε...

γεια σου ανωνυμε!!!
ο καβουρας περπαταει λοξά αλλά ξέρει που πάει και δεν μπερδεύται, εσύ τα χεις χαμενα και στο μυαλο σου επικρατεί χάος!
εκανες μια φτωχή αντικομμουνιστική προσπάθεια αλλά δυστυχώς κόβεσαι με 3, ξανάλα τον σεπτέμβρη και μέχρι τότε μελέτησε σκληρά και ίσως καταφέρεις να γίνεις ικανός ρουφιάνος.
για την εξεταστέα ύλη παραπέμπεσαι σε διάφορες φυλλάδες από τα πολύ αριστερά των αστών ως τα πολύ δεξιά, αλλά πάντα των αστών και των λακέδων τους.

Ανώνυμος είπε...

ποιο πανω μπηκαν μερικα πραγματα.δυστυχως αντιδραση η γνωστη,υβρεολογια.ο βελουχιωτης ποτε δεν αποκατασταθηκε στις ψηχες αυτων που τον ειχαν καταδικασει πολιτικα και κομματικα,απλως ειχε γινει μπουμερανγκ.την ιδια μερα αποκαθιστατο και ο ζαχαριαδης.θυμα και θυτης.ηδη απο την αρχη της αντιστασης ηθελαν να τον ξεφορτωθουν .σχετικα με τον κασιδιαρη και την χαλυβουργικη,το θεωρω πολυ φυσικο χρυση αυγη ,νεα δημοκρατια και οποιος αλλος θελει να συμπαρασταθει ,δεν μπορει ενας προεδρος σωματειου να αρνηθει και να τους διωξει. τα σωματεια δεν ειναι κοματκα μαγαζια.μπορει να υπαρχουν και φιλοι και οπαδοι της χ.α. μεταξυ των εργαζομενων/απεργων.το αυτνοητο και δεν τολματε να το πειτε,και ολο το γυριζετε απο δω και απο κει.τον θαναση κλαρα τον λεγαν και μιζερια.την μιζερια την σημερινη δεν πιστευω να ειχε.