Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Νέα τραμπούκικη επίθεση Χρυσαυγίτη σε βάρος εργάτη μετανάστη. Άμεση η απάντηση των εργατών


Η «Χρυσή Αυγή» δουλεύει για τη διάσπαση της εργατικής τάξης, 
βεβαιώνοντας το φόβο που προκαλεί στην πλουτοκρατία η
ενωμένη ταξική πάλη των εργατών
(φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)

Νέα τραμπούκικη επίθεση Χρυσαυγίτη σε βάρος εργάτη μετανάστη σημειώθηκε, αυτή τη φορά, στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου το περασμένο Σάββατο.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου, χρυσαυγίτης εργαζόμενος γρονθοκόπησε εργαζόμενο μετανάστη, μέλος του σωματείου της Ενωσης Ιδιωτικών υπαλλήλων μέσα στο εργοστάσιο όπου και οι δύο εργάζονταν. Μάλιστα, το περιστατικό, όπως καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σημειώθηκε με την ανοχή του εργοδηγού της βάρδιας ο οποίος βρισκόταν στον ίδιο χώρο.

Υποδειγματική ήταν η αντίδραση των εργαζομένων στο εργοστάσιο: επιτόπου κινητοποιήθηκαν συνάδελφοί του και με την άμεση παρέμβαση της Σωματειακής επιτροπής του κλαδικού συνδικάτου αλλά και όλων των εργαζομένων της βάρδιας, η παραγωγή «πάγωσε», ο τραμπούκος απομονώθηκε. Μέλη του σωματείου και της διοίκησης μετέφεραν τον μετανάστη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Με απόφαση του ΔΣ της Ενωσης το οποίο βρέθηκε άμεσα στο χώρο, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζόμενων όπου ομόφωνα καταδικάστηκε το περιστατικό και έγινε ομόφωνα δεκτό το ψήφισμα του σωματείου για το ρόλο και το χαρακτήρα της «Χρυσής Αυγής» απέναντι στον εργαζόμενο λαό και το κίνημά του.

Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης ήταν γνωστός για τη δράση και στάση του στο σωματείο, αφού και κατά τη διάρκεια του πολύμηνου απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στην Ανακύκλωση ο συγκεκριμένος πολλές φορές προσπάθησε να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει συναδέλφους του ώστε να σταματήσουν την απεργία. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, κατά τη διάρκεια του σκληρού τετράμηνου απεργιακού αγώνα των εργαζομένων της Ανακύκλωσης, εμφανιζόταν στην απεργιακή φρουρά με τα διακριτικά της «Χρυσής Αυγής», κραδαίνοντας μαχαίρι. Κάτι που συνέχισε και μέσα στο εργοστάσιο, πάλι με την ανοχή του εργοδηγού.

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων σημειώνει ότι τα περιστατικά αυτά δεν είναι τυχαία και δεν αποτελούν συμπτώσεις.

«Δε θα ανεχτούμε την τρομοκρατία. Δε θα δεχτούμε τη διάσπαση των εργαζομένων σε Ελληνες και ξένους. Οι δεσμοί που ενώνουν τους εργάτες σαν μια γροθιά, ανεξαρτήτως φυλής και θρησκεύματος, γεννήθηκαν μέσα από την κοινή, σκληρή και μακρόχρονη πάλη τους απέναντι στο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα τσιράκια του. Δε θα σπάσουν με το δηλητήριο του ρατσισμού. Δε θα υποκύψουμε απέναντι στους μηχανισμούς της εργοδοσίας, όποια μορφή κι αν έχουν, είτε μέσα είτε έξω από το εργοστάσιο».

Κλείνοντας την ανακοίνωση τονίζει: «Ξέρουμε να προστατεύουμε τους συναδέλφους μας και θα το κάνουμε. Ας το γνωρίζουν αυτό οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων, που νομίζουν πως μπορούν έτσι απλά να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: