Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Αφιέρωμα στον Κεν Λόουτς από την Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ



Μετά τις γιορτινές προβολές για τα παιδιά, ξεκινάμε με... Μικρό Αφιέρωμα στον ΚΕΝ ΛΟΟΥΤΣ:

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017: «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι» (The wind that shakes the barley). Πολιτική | 2006 | Έγχρ. | Διάρκεια: 124΄ -- Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Καννών 2006.

Ιρλανδία, 1920: εθελοντές εργάτες από όλη τη χώρα κάνουν αντάρτικο κατά των Βρετανών. Με αίσθηση καθήκοντος και αγάπη για τη χώρα του, ο Ντέμιαν εγκαταλείπει την αστική του ιατρική καριέρα και ρίχνεται κι αυτός στον αγώνα για την ελευθέρια. Όμως η μερική αυτονομία που επιβάλλουν οι Βρετανοί πυροδοτεί αντιθέσεις. Εμφύλιος πόλεμος ξεσπά και οι οικογένειες που πάλεψαν ενωμένες, βρίσκονται τώρα να πολεμούν μεταξύ τους σαν ορκισμένοι εχθροί, δοκιμάζοντας στο έπακρο την πίστη τους.

Παίζουν: Κίλιαν Μέρφι, Λίαμ Κάνιγχαμ, Παντράικ Ντελάνεϊ.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017:  «Το τραγούδι της Κάρλα» (Carla's song).  Σινεφίλ 1996 | Έγχρ. | Διάρκεια: 127'

Mια ενδιαφέρουσα ερωτική ιστορία ανάμεσα σ' έναν Σκοτσέζο οδηγό λεωφορείου με ελεύθερο πνεύμα και μια εξόριστη από τη Νικαράγουα, την Κάρλα που κατέληξε στη Γλασκόβη.

Βρισκόμαστε στο 1987 και στην πατρίδα της Κάρλα οι «Κόντρας» ετοιμάζουν, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, την τελική τους επίθεση εναντίον της κυβερνήσεως των «Σαντινίστας». Η Κάρλα αντιστέκεται στον έρωτα του Σκοτσέζου, ο οποίος γοητευμένος από εκείνη της προτείνει να ταξιδέψουν μαζί στη Νικαράγουα. Εκεί θα ανακαλύψει την αληθινή της ιστορία, αλλά και την αληθινή ιστορία της χώρας της. Στο πρώτο μέρος της ταινίας ο Κεν Λόουτς περιγράφει τον έρωτα που αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο νέους, ενώ στο δεύτερο δείχνει την απολιτική πλειοψηφία των συμπατριωτών του και το αληθινό πρόσωπο των χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Παίζουν: Ρόμπερτ Καρλάιλ, Ογιάνκα Καμπέζας, Σκοτ Γκλεν, Λουίζ Μπούντολ

Ώρα έναρξης: 7.00μ.μ.
Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Καισαριανής
(Βρυούλων 125 και Κλαζομενών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: