Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΤΕ Λέσβου ΚΚΕ: Έγκλημα διαρκείας σε βάρος των μεταναστών στο κολαστήριο της Μόριας - Λιάνα Κανέλλη: «Οι δημοσιογράφοι πρέπει να βγουν για τη Μόρια στα κάγκελα!»


Το έγκλημα διαρκείας που συντελείται στο κολαστήριο της Μόριας καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ με αφορμή το θάνατο τρίτου μετανάστη στο συγκεκριμένο χώρο.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων έχασαν τη ζωή τους τρεις νέοι άνθρωποι, ενώ ένας τέταρτος βρίσκεται σε κώμα στην εντατική του Βοστάνειου Νοσοκομείου.

Αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο πως οι πολιτικές, σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό, που συναποφάσισαν και υλοποιούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι κυριολεκτικά εγκληματικές.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες γλίτωσαν από το θάνατο στα βουνά και στις θάλασσες που τους ανάγκασαν οι ιμπεριαλιστές, με τους πολέμους τους και την καταλήστευση του πλούτου των χωρών τους, να διασχίσουν και κινδυνεύουν κάθε μέρα, κάθε ώρα να χάσουν τη ζωή τους από τις πανάθλιες, απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν μέσα στα κέντρα κράτησης.

Σοβαρή ευθύνη φέρουν και όλες εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις και οι τοπικοί θεσμοί που αποδέχτηκαν ή συναίνεσαν στη δημιουργία των hot spots και τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

Τεράστιες ευθύνες γι' αυτό το έγκλημα διαρκείας που συντελείται στη Μόρια επωμίζονται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Λέσβου που αναλίσκονται στην υποδοχή διάφορων vips που "κτίζουν" τη "φιλάνθρωπη εικόνα" τους και στη συλλογή βραβείων ανά την οικουμένη για το "φιλάνθρωπο" έργο τους και, με άλλοθι τις αρμοδιότητες που έχουν ή δεν έχουν, αφήνουν το …χρόνο να λύσει τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στο κέντρο κράτησης στη Μόρια.

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καλεί όλους τους φορείς του νησιού να παλέψουν μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να σταματήσει ΤΩΡΑ ο διπλός εγκλωβισμός τους στο νησί και στην Ελλάδα. Να πάρουν ΟΛΟΙ στις αμέσως επόμενες μέρες χαρτιά και να μεταφερθούν με ασφάλεια στις χώρες που επιθυμούν.

Να δημιουργηθούν ανθρώπινες δομές προσωρινής φιλοξενίας που να αντικαταστήσουν τα κολαστήρια, σαν αυτό της Μόριας, μέσα στα οποία στοιβάζονται σήμερα».  


Στο προσφυγικό και στην απαγόρευση από την κυβέρνηση της πρόσβασης των δημοσιογράφων στο κολαστήριο της Μόριας αναφέρθηκε η Λιάνα Κανέλλη σε παρέμβασή της, σήμερα, σε εκπομπή του τηλεοπτικού ΣΚΑЇ. Αναφέρθηκε επίσης στις προκλητικές δηλώσεις Φλαμπουράρη (για την ανάπτυξη που έρχεται και… θα μας κάνει να τρίβουμε τα μάτια μας, τις επικίνδυνες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και των ανταγωνισμών  των αστικών τάξεων Ελλάδας Τουρκίας για το «πάνω χέρι» στην ενέργεια αλλά και για τα σενάρια εκλογών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: