Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ η απάντηση (και) της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης στους εξαθλιωμένους μετανάστες (ΦΩΤΟ). Στέλνουν στην Κω με C-130 δυνάμεις των ΥΜΕΤ αντί για προσωπικό που θα επισπεύσει τις διαδικασίες με τα έγγραφά τους!!


Κι ενώ συνεχίζεται το δράμα των προσφύγων που φτάνουν στην χώρα μας για ένα καλύτερο αύριο, χρησιμοποιώντας ως σταθμούς τα νησιά του Αιγαίου, έχουν αρχίσει να πληθαίνουν τα κρούσματα αυταρχισμού και αστυνομικής βίας.

Σήμερα στο νησί της Κω, μια μέρα μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα χαστούκια ενός αστυνομικού σε Πακιστανούς και Σύρους μετανάστες, αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν κλόμπ και πυροσβεστήρες εναντίον τους. Μάλιστα η κυβέρνηση αντί να στείλει προσωπικό,  το οποίο είναι ανεπαρκέστατο στη Κω,  για να διεκπεραιωθούν με ταχύτητα οι διαδικασίες έστειλε δύο διμοιρίες των ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης) οι οποίες αναμένεται να φτάσουν σήμερα με C-130, ενώ ο δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης  από το πρωί ζητά να σταλούν άμεσα ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν και ακραίες καταστάσεις. 



Η δημοτική αρχή από χθες κάνει εμπρηστικές δηλώσεις περί «ανακατάληψης της πόλης» από τους μετανάστες, ενώ  σήμερα υποστήριξε πως «υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις»!  



Αξίζει να σημειωθεί, ότι η δημοτική αρχή ξεκίνησε όπως την ονόμασε επιχείρηση καθαρισμού και εκκένωσης των πάρκων και των δημόσιων χώρων στο κέντρο της Κω. Οι πρόσφυγες οδηγούνται στο παλαιό γήπεδο της πόλης από την δημοτική Αστυνομία, εταιρία σεκιούριτι και της υπηρεσίας πρασίνου και καθαριότητας. Εκεί θα επιχειρηθεί να γίνει η ταυτοποίηση τους. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο στάδιο ήδη επικρατεί το αδιαχώρητο, με πολλές γυναίκες και δεκάδες μικρά παιδιά, πολλά από τα οποία είναι βρέφη.



Οι μετανάστες θέλουν να φύγουν από το νησί να πάνε σε χώρες της Ευρώπης και δεν θέλουν να πάνε στο παλιό στάδιο Ανταγόρας γι' αυτό και διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση της διεκπεραίωσης των εγγράφων τους. 

...και στη Λέρο

Και στο νησί της Λέρου η κατάσταση είναι τραγική με μωρά παιδιά να κοιμούνται σε χαρτόνια. Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στο νησί πάνω από 1000 μετανάστες. Οικογένειες με παιδάκια, κάτω από άθλιες συνθήκες, κοιμούνται στην αυλή του Λιμεναρχείου περιμένοντας να πάρουν τα έγγραφα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη, για μια καλύτερη ζωή όπως ελπίζουν.

Το δράμα των προσφύγων, δεν έχει όμως τελειωμό. Εγκαταλελειμμένοι βρέθηκαν σε δύο περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, 85 πρόσφυγες από την Συρία. Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείφθηκαν από κυκλώματα διακινητών που τους μετέφεραν με οχήματα στη Θεσσαλονίκη. Τέλος και στην Αθήνα συνεχίζονται οι εργασίες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στον Ελαιώνα όπου θα μεταφερθούν οι μετανάστες από το Πεδίον του Άρεως.

Στο μεταξύ σύμφωνα με όσα γίνονται καθημερινά γνωστά από χθες το πρωί μέχρι και σήμερα, έχουν φτάσει περίπου 1.500 νέοι μετανάστες από τα τουρκικά παράλια, ενώ στο νησί βρίσκονται αυτή την στιγμή 5.000 - 5.500 μετανάστες κυρίως από την Συρία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της «FRONTEX», τον Ιούλη περισσότεροι από 50.000 μετανάστες έφτασαν στη χώρα μας για να ξεφύγουν από τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στις χώρες τους, τις πολεμικές συρράξεις και τη φτώχεια που επικρατεί.

902

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

΄Εχω δηλώσει καθαρά την αντίθεσή μου με τον Μπουμπούκο, και ότι τον θεωρώ έναν σκέτο προβοκάτορα και φασιστόμουτρο. Αλλά θα δεχτώ ότι έχει δίκιο σε κάτι. Στη διαπίστωσή του ότι αν όλα αυτά που λαμβάνουν χώρα τώρα με την πρώτη φορά αριστεροακροδεξιά κυβέρνηση γίνονταν όταν είχε την κυβέρνηση η ΝΔ, θα είχαν ξεσηκωθεί κι οι πέτρες. Ενώ τωρα δεν κουνιέται φύλλο. Πλην μερικών χιλιάδων εξαιρέσεων που όμως είναι λίγοι για να κάνουν τη διαφορά.
Και για να μην φανώ απαισιοδοξη παραδέχομαι ότι κάτι κουνιέται κι ο κόσμος σιγά σιγά αρχίζει και προβληματίζεται αλλά αυτό γίνεται με πολύ αργό ρυθμό.
Και κυρίως βλέπω άτομα που ψήφισαν σύριζα να κανουν πολλά βήματα συντηρητικοποίησης. Να σου λένε για αυτους τους δύσμοιρους τους μετανάστες ότι "είναι πάρα πολλοί" "τι θέλουν κι έρχονται εδώ, ας μείνουν στην πατρίδα τους", "εδώ δεν έχουμε εμείς θα βοηθήσουμε τους μετανάστες;"κι όταν τους λες για τις ευθύνες που έχουμε κι εμείς γιατί συμμετέχουμε στους πολέμους του ΝΑΤΟ και χορεύουμε μαζί τους, ή ότι κι εμείς υπηρξαμε μετανάστες και μπορεί να ξαναγίνουμε έτσι που πάνε τα πράγματα, σε λένε παρωχημένο και κολλημένο σε ιδεοληψίες. Αν δε, τους πεις ότι κι η δική μας πλουτοκρατία συμμετέχει σ' αυτούς τους πολέμους γιατί έχει συμφέροντα αρχίζουν και φωνάζουν ότι "το ΚΚΕ όλο με τους πλούσιους τα βάζει, αυτοί του φταίνε"... Βέβαια να πω ότι δε μου τα λένε όλοι οι συριζαίοι που ξέρω αυτά αλλά ένα σεβαστό ποσοστό.
Και καθομαι και σκέφτομαι: Τελικά μήπως σαν λαός έχουμε αυτό που μας αξίζει;

Σοφία