Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλληλεγγύης, τιμής και αγώνα την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015, ώρα 19:30 στο Αγ. Βενιζέλου, καλούν η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης


Μετά την πρόσφατη φριχτή δολοφονία του βρέφους 18 μηνών στη Δυτική Όχθη από Εβραίους ακροδεξιούς η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης
και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης  καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της πόλης σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλληλεγγύης, τιμής και αγώνα την Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015, ώρα 19:30 στο Αγ. Βενιζέλου.
ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

Στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι πριν από 70 χρόνια, στην Παλαιστίνη και σ’ όλο τον κόσμο σήμερα.

Εβδομήντα χρόνια μετά από το μεγαλύτερο ιμπεριαλιστικό έγκλημα πολέμου – την ταυτόχρονη δολοφονία πολλών χιλιάδων ανθρώπων – με τη ρίψη από τις ΗΠΑ των δύο ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, το μαρτύριο του παλαιστινιακού λαού δε λέει να σταματήσει.

Στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων του κράτους του Ισραήλ προστέθηκε ένα ακόμη, ένα βρέφος μόλις 18 μηνών! Θύμα της βαρβαρότητας στην οποία η ισραηλινή κατοχή έχει μετατρέψει την καθημερινότητα των Παλαιστινίων. Θύμα ενός κράτους, που δεκαετίες τώρα βασανίζει και δολοφονεί αδιάκριτα άοπλους κι ανυπεράσπιστους ανθρώπους, άντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, γιατί υποστηρίζουν κι αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε λαού: να ζει με αξιοπρέπεια, να έχει ελεύθερη, ανεξάρτητη και ακέραιη πατρίδα. Ελάχιστα 24ωρα μόνο πριν τη νέα τραγωδία η κυβέρνησή του Ισραήλ ενέκρινε την ανέγερση εκατοντάδων ακόμα σπιτιών εποίκων, που διακρίνονται για την έντονη εθνικιστική τους δράση, ενώ με απύθμενη υποκρισία δήθεν καταδίκασε τη νέα πράξη ωμής τρομοκρατίας.

Ο μαρτυρικός και συνάμα περήφανος και ηρωικός παλαιστινιακός λαός πληρώνει με τραγικό τρόπο την όξυνση σφοδρών ενδοϊμπεριαλιστικών και ενδοαστικών ανταγωνισμών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ολόκληρης της Αν. Μεσογείου. Η νέα βάρβαρη δολοφονία είναι αποτέλεσμα της συνεχώς αυξανόμενης επιθετικότητας του ισραηλινού κράτους ενάντια στους λαούς της περιοχής και είναι μεγάλη η ευθύνη των ΗΠΑ και της ΕΕ για τη σταθερή υποστήριξη που του παρέχουν στα ασταμάτητα εγκλήματά του κατά του λαού της Παλαιστίνης.

Δεν είναι όμως άμοιρες ευθυνών και οι ελληνικές κυβερνήσεις, που διατηρούν και σταθερά επεκτείνουν την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία τους με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Ευθύνες έχουν κι όλα εκείνα τα κόμματα της χώρας μας, που δήθεν καταδικάζουν τα εγκλήματα, αλλά στην ουσία εξισώνουν τα θύματα με το θύτη κι έτσι στηρίζουν τα εγκλήματά του.

Ο λαός μας, το μαζικό λαϊκό κίνημα, το συνεπές ταξικό εργατικό κίνημα και μαζί το αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό κίνημα ειρήνης θα παραμείνουν σταθεροί υπερασπιστές του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μία ελεύθερη, ανεξάρτητη και ακέραιη πατρίδα. Απαιτούμε η ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει άμεσα το νέο έγκλημα και να σταματήσει τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο, αντί να επεκτείνει και να διευρύνει τις σχέσεις της χώρας μας μ’ αυτό.

Τιμώντας τ’ αμέτρητα θύματα του ιμπεριαλισμού, από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι πριν από 70 χρόνια μέχρι τις τραγωδίες στην Παλαιστίνη, στην Κύπρο, στη Γιουγκοσλαβία, στην Ουκρανία, σ’ όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική σήμερα

η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης

και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης

καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της πόλης σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλληλεγγύης, τιμής και αγώνα την Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015, ώρα 19:30 στο Αγ. Βενιζέλου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
ΠΕΜΠΤΗ  6  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 19:30 στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: