Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

«…η τελευταία σφυριά στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο από τα αριστερά ως τα δεξιά»!!


Πολύχρωμες χάντρες και γυαλιστερά καθρεφτάκια στους λοβοτομημένους ιθαγενείς της αριστερής όχθης.

Και ένα «νέο», «αντιμνημονιακό» ανάχωμα στην τελευταία αναλαμπή διάθεσης των θαμώνων αυταπάτης και απογοήτευσης γωνία.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, έγδερνε η πένα την ψυχή του ποιητή…

Ψυχές κακοφορμισμένες από καιρό, συλημένοι τάφοι ψευδαισθήσεων, αναθέσεων και παραιτήσεων, νεκρές πριν προλάβουν να νιώσουν τη δροσιά που κάνει προτού να βγει ο ήλιος.

Κάθε εκλογές oι δήμιοι, με τη σιγουριά που τους παρέχει η λοξοδρόμηση της οργής, δεν προφταίνουν στους ματωμένους πάγκους τους τα θύματα, τα ίδια πάντοτε, κλέβοντας το φως του ήλιου.

Μη δέχεσαι να είσαι και εσύ ένα θύμα. Υπάρχει διέξοδος. Άπλωσε το χέρι και άδραξέ την. Το ίδιο χέρι που θα διώξει πρώτα το σύννεφο με τα φαντάσματα που οδηγούν τα βήματά σου. Το σύννεφο που σου κρύβει τον ήλιο.

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

΄Αιντε να δουμε!!! Θα απεγκλωβιστεί ένας κόσμος απ' τις αυταπάτες; Καλά για την πλειοψηφία του κόσμου δεν το συζητώ!!! Αν και κάτι μου λέει ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών κάθε έξι μήνες περιπου θα έχουμε εκλογές.

faros είπε...

Βλέπω έναν ποιητικό πολιτικό οίστρο, που όμως κάθε λέξη είναι και ένας πόλος έγερσης ...

Λες να ξυπνήσει ο κόσμος από τον πολιτικό του νιρβάνα, Φίλε Οικοδόμε;

Για να δούμε ...

Giannis Pit. είπε...

Χρειάζεται και περισσότερη εκλαίκευση της εναλλακτικής πρότασης του ΚΚΕ αγαπητοί φίλοι......! η πρόταση δεν έχει γίνει κατανοητή από τον απλό κόσμο και η χειραφέτηση έχει φρενάρει. Θέλει δουλειά και συγκεκριμένες απαντήσεις σε αυτό. Πιστέψτε με.
Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Giannis Pit. Συναντάς κόσμο πλέον που σου λέει "και τι να ψηφίσεις;" Δε βλέπω την ΛΑΕ να έχει το ρεύμα που είχε ο σύριζα -θ' αποσπάσει βέβαια ένα σεβαστό ποσοστό αλλά όχι πολύ μεγάλο κατά τη γνώμη μου-κι ας σπέρνει και αυτή τις αυταπάτες της. ΄Ομως ο κόσμος δεν έχει καταλάβει την πρόταση του ΚΚΕ και πολλοί σου λένε "αφού δε θέλετε να κυβερνήσετε". Πρέπει ο καθένας μας ανάλογα σε τι κόσμο απευθύνεται -και δεν το λέω υποτιμητικά, αλλά αλλιώς θα μιλήσεις σε έναν που έχει διαβάσει και δυο βιβλία πολιτικά, με άλλες λέξεις, κι αλλιώς π.χ. στη γιαγιά σου που ουτε ξέρει τι είναι η εφημερίδα αλλά νιώθει το βάρος της συνταξης που δεν της φτάνει, και του ΕΚΑΣ που κόβεται ή του ΙΚΑ που κλείνει. Κι αυτό πρέπει να το προσέξουν κι οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στα ΜΜΕ. Πολλές φορές ενώ τα λένε σωστά τα λένε με λέξεις που ο απλός κόσμος δεν τις καταλαβαίνει. Υπάρχει μεγάλη σύγχυση στον κόσμο, πιστεύω ότι είναι περισσότερο μπερδεμενος παρά ευάλωτος πλέον στις αυταπάτες.