Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Διαλύουν την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας στην Άρτα


Με βήματα σταθερά, μεθοδικά, ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ, μεθοδευόταν τα τελευταία χρόνια η αποδιοργάνωση κάθε ίχνους Δημόσιας Παροχής Υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. Τώρα τη χαριστική βολή έρχεται να τη δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ΟΧΙ μόνο δεν απέσυρε ούτε έναν μνημονιακό νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά προχωράει ακόμα αντιλαικότερα.

Με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ .Γιαννόπουλου διαλύεται η μονάδα του ΠΕΔΥ Άρτας καθώς ένα μέρος των γιατρών (Πνευμονολόγος, Καρδιολόγοι, Ορθοπεδικοί , Οδοντίατροι) θα μεταφερθούν στο παλιό Νοσοκομείο και άλλοι (Νεφρολόγος, Ρευματολόγος, Δερματολόγος και παιδοψυχίατρος) στο Καινούργιο Νοσοκομείο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, αφού για να επισκεφτούν τους θεράποντες γιατρούς και να κάνουν τις εξετάσεις τους, θα πρέπει να πηγαινοέρχονται μεταξύ του παλαιού νοσοκομείου, του Νοσοκομείου στο λόφο Περάνθης και των εργαστηρίων κοντά στην Αγία θεοδώρα.

Προκαλεί εντύπωση πάντως το γεγονός ότι ενώ όλες αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας εδώ και αρκετές μέρες τα λαλίστατα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ποιούν την νησαν !!! Συμφωνούν με τη διάλυση του ΠΕΔΥ Άρτας, που αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων του νομού μας;
Επιπλέον αποκαλύπτεται πλήρως ο πυροσβεστικός ρόλος των κάθε λογής κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων-παντοπωλείων που προωθούσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού γνώριζαν ότι θα εφαρμόσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πολιτική εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων, πολιτική διάλυσης κάθε έννοιας κοινωνικής Πρόνοιας-Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας .
Για να μην περάσει λοιπόν η συγκεκριμένη απόφαση, να μην υλοποιηθεί η διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χρειάζεται:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ-ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΔΥ ( πρώην ΙΚΑ)- ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ : ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΠΕΔΥ-ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ζιώβας Βασίλης 
Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου της "Λαικής Συσπείρωσης" 
Μέλος του Δ.Σ Του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: