Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Πολύμορφη δραστηριότητα από το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας


Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας, μετά από συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου αποφάσισε:

1. Τη συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στην ΔΕΘ, καλεί τους συναδέλφους να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στη νέα σφαγή της ζωής μας, στο νέο μνημόνιο που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από κοινού με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Όπως αναφέρει το Συνδικάτο «Δεν πρέπει να χαθεί στιγμή. Καμία ανοχή. Δε χωρά απογοήτευση και εφησυχασμός. Στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - επιχειρηματικών ομίλων που θα συνεχιστεί και μετά τις πρόωρες εκλογές με μεγαλύτερη ένταση, απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατογειτονιά. Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ, τις Λαϊκές Επιτροπές. Η προοπτική βρίσκεται στους ισχυρούς ταξικούς αγώνες και σε μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία που θα διεκδικήσει ο λαός μας να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, απαλλαγμένος από την ΕΕ και τους καπιταλιστές που τον εκμεταλλεύονται και όχι στην εναλλαγή των διαχειριστών των ταξικών συμφερόντων της αστικής τάξης. Δεν δίνουμε καμία συναίνεση στα βάρβαρα μέτρα, οργανώνουμε την πάλη για να ακυρωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιά.

  • Διεκδικούμε κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς:
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό. Κάλυψη όλων των απωλειών.
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Να πληρωθούν οι απλήρωτοι.
  • Αυξήσεις στις συντάξεις, μείωση ορίων συνταξιοδότησης.
  • Να καταργηθεί η βαριά και άδικη φορολογία, ΕΝΦΙΑ, κλπ.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια, παιδεία.
  • Την πλήρη διασφάλιση και καταβολή στην ολότητα τους, των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων ανεργίας».

2. Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων γι'αυτό καλεί τους εργαζόμενους και άνεργους του κλάδου που αντιμετωπίζουν προβλήματα να πάνε στο Συνδικάτο και να το δηλώσουν καθώς η βοήθεια θα δοθεί με βάση την καταγραφή που θα γίνει. 

3. Δωρεάν μαθήματα στα παιδιά των άνεργων οικοδόμων που πάνε  3η Λυκείου.

4. Αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του ΕΚΝΛ την Τρίτη 1η Σεπτέμβρη και ώρα 8:30 μμ, στο Β΄ Θέατρο δίπλα από το κτήριο του ΕΚΝΛ.

Δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις δράσεις 7-9 το βράδυ, καθημερινά στο γραφείο του Συνδικάτου και στο τηλέφωνο 2410 536169.

Δεν υπάρχουν σχόλια: