Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

«Εφημερίδα των Συντακτών» προς ΠΑΜΕ: Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε!!

Ενοχλήθηκε η «Εφ.Συν.»

Με σχόλιό της, η χτεσινή «Εφημερίδα των Συντακτών» λίγο έως πολύ υποδεικνύει στο ΠΑΜΕ να μην καταγγέλλει τις απολύσεις και τις άλλες αντεργατικές μεθοδεύσεις στα ΜΜΕ, επειδή ο «Ριζοσπάστης» και ο «902» έχουν κάνει κι αυτοί απολύσεις.
Το επιχείρημα δεν είναι καινούριο. Το έχουμε ακούσει ξανά και ξανά από όλη την «γκάμα» εκείνων που καθ' έξην και κατ' επάγγελμα έχουν αναλάβει τη συκοφάντηση του ΚΚΕ και των κομματικών του Μέσων, είτε στεγάζονται στη Χρυσή Αυγή, είτε διατηρούν προνομιακές σχέσεις με τον σημερινό βασικό πυλώνα της συγκυβέρνησης.

Για το ΚΚΕ η εκδοτική δραστηριότητα, η εφημερίδα του και ό,τι ηλεκτρονικά ΜΜΕ διαθέτει, δεν είναι επιχειρήσεις αλλά τομείς της ιδεολογικοπολιτικής του δραστηριότητας. Δεν στηρίζονται οικονομικά στα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων, στο παιχνίδι των μετοχών, αλλά στην οικονομική προσφορά φίλων, μελών, οπαδών του, των απλών εργαζομένων. Στις συνθήκες της κρίσης το ΚΚΕ αναγκάστηκε να συρρικνώσει αυτή τη δραστηριότητα για να μπορεί να επιβιώσει οικονομικά.
Αλήθεια, τι σχέση έχει αυτό με τα ΜΜΕ - επιχειρήσεις μεγαλοκατασκευαστών, εφοπλιστών, που χρηματοδοτούνται από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΜΕ που δημιουργήθηκαν ως στηρίγματα των οικονομικών και πολιτικών επιδιώξεών τους, που απολύουν, κλείνουν ή ανοίγουν με κριτήριο την εξυπηρέτηση ακριβώς αυτών των συμφερόντων;

Το τσουβάλιασμα που επιχειρούν, το μόνο που προσφέρει επί της ουσίας είναι ασυλία και άλλοθι στους μεγαλοκαναλάρχες και τους εκδότες να συνθλίβουν τους εργαζόμενους στις μυλόπετρες των ανταγωνισμών και των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Απέναντι σ' αυτά τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που τροφοδοτούνται από το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα στέκονται με καθαρότητα και συνέπεια, πράγμα που ενοχλεί διάφορους. Και το δείχνουν...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλή φανερή ενόχληση -γιατί κρυφή υπήρχε πάντα-πέφτει τώρα τελευταία από πολλούς κύκλους ενάντια στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ. Απ' το ΣΕΒ, από την κυβέρνηση και από την εφημερίδα που .... μόνο αφεντικό της είναι οι αναγνώστες της όπως λέει στη διαφήμισή της. Φαίνεται οι αναγνώστες της είναι ο ΣΕΒ κι η κυβέρνηση. Γιατί όμως τώρα ξαφνικά η ...καλή εφημερίδα ενοχληθηκε απ' την καταγγελία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για τις απολυσεις εργαζόμενων απ' τα κερδοσκοπικά κανάλια ; Μήπως ετοιμάζει κι αυτή κάτι τέτοιο; ΄Η απλώς είναι μια ευγενική χειρονομία προς ΣεΒ και άλλους πλούσιους αλλά και στους δανειστές που ζητάνε αβέρτα ομαδικές απολύσεις;
Υπάρχουν όμως κι οι ... ελεύθερης ώρας και ωραρίου σκοπευτές όπως ο Καζάκης που βγαίνουν κι αυτοί ενοχλημένοι με το τι λέει και τι κάνει το ΚΚΕ.
Πολλή ενόχληση ρε παιδί μου για αυτό το ΚΚΕ. Μήπως κάτι βλέπουν και κάτι φοβούνται όλοι αυτοι που ενοχλούνται;

Σοφία

Ανώνυμος είπε...

Κι έχουν να δουν τα μάτια μας και να διαβάσουν.... Το πιο σίγουρο μονοπάτι για όσους θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να τραβήξουν την προσοχή απ' αυτά που κάνει η κυβέρνηση της καρδιάς τους. ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ε, ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΗ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η εφημερίδα των συντακτων δεν πουλιέται; Κάτι τέτοιο διάβασα. ΄Οτι την πουλάνε οι ιδιοκτήτες της. Και υπάρχει κάποια διαμάχη.