Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Η ευχή του βιομήχανου


Την ώρα που η κυβερνητική πολιτική υπόσχεται αίμα και δάκρυ για τα λαϊκά στρώματα, κάποιοι άλλοι ανοίγουν ήδη σαμπάνιες. Μετά τους εφοπλιστές, που περιχαρείς δήλωσαν ότι πήραν τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι δεν θα θιγούν τα φορολογικά προνόμιά τους, και οι βιομήχανοι σπεύδουν να πάρουν θέση τόσο ενόψει νέων παροχών στο μεγάλο κεφάλαιο, όσο και το μεγάλο ξεκοκάλισμα όσων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει έως τώρα όρθια.
Ενας εξ αυτών ο Ε. Μυτιληναίος της ΜΕΤΚΑ μίλησε χτες για «την ανάγκη η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη συμφωνία "χθες"», καθώς όπως εκτιμά «το κόστος της καθυστέρησης αυτής ήταν τεράστιο». «Εύχομαι, είπε, η κυβέρνηση να κάνει το καλύτερο δυνατό για να κλείσει η συμφωνία πριν τις 20 Αυγούστου (...) πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών». Σε ερωτήσεις για συμμετοχή των εταιρειών του ομίλου στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ή στο «πακέτο» Γιούνκερ, ο Μυτιληναίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει, είναι, όμως, προφανές πως έχει «να παίρνει» κι αυτός... Στο σύνολό της η αστική τάξη κάνει καθαρό πως βρίσκει πλέον στο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα το νέο εθνικό της ηγέτη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από την τηλεόραση του Αλφα. Στο δελτίο ειδήσεων αναφέρονταν στο γεγονός που συνεβη στην Ρόδο με τους εφοριακούς. Με τίτλο;;; "νταηλίκια φοροδιαφυγής". Ποιοι μιλάνε; Τα κανάλια. ΄Η μάλλον οι καναλάρχες. Για φοροδιαφυγή. Και πρώτη φάτσα ο κ. Αλεξιάδης να απειλεί τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου στη Ρόδο ότι μπήκαν στην μαύρη λίστα και θα τους κάνουν έλεγχο φορολογικό κάθε μέρα. Απειλούν κιόλας οι κύριοι αυτοί που χαρίζουν εκατομμύρια σε κάτι Μπομπολες απ' τα χρέη τους στην εφορία. Αλλά ας ξυπνήσει κι ο λαός και να τους πάρει αμπάριζα. ΄Η αλλιώς θα ζήσει ραγιας αυτός, ραγιάδες τα παιδιά του, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών του.