Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Δεν είναι η πρώτη φορά (ούτε η τελευταία) που αντικρίζουμε εικόνες σαν αυτές...


Αύγουστος 2015. Αστυνομικός χαστουκίζει πρόσφυγα που περιμένει στην ουρά για να κάνει αίτηση για προσωρινά «χαρτιά» και τον απειλεί με μαχαίρι, στην Κω. 


Δεν είναι η πρώτη φορά που αντικρίζουμε εικόνες σαν αυτές. Ο ρόλος των δυνάμεων καταστολής, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία παραμένει συγκεκριμένος. Όπως επίσης και ο ρόλος ενός αστικού κράτους που συμμετέχει σε λυκοσυμμαχίες και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που σπέρνουν τον όλεθρο και τη δυστυχία στους λαούς και υποχρεώνουν σε αναγκαστικό ξεριζωμό από την πατρίδα τους εκατομμύρια πρόσφυγες.

Τα κροκοδείλια δάκρυα του πρωθυπουργού Τσίπρα και της κυβέρνησής του δεν πείθουν. Η αντιμετώπιση του «μεταναστευτικού» δεν έρχεται με κονδύλια από την ΕΕ. Η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαψε ήδη τα χέρια της στο αίμα των αθώων θυμάτων των πολέμων που, με διάφορους τρόπους, συμμετέχει η χώρα μας. Όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως κάνουν όλες οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των καρχαριών του πλούτου.

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: