Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Να σταματήσει η κοροϊδία με το γεφύρι της Πλάκας! - Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βορείων Τζουμέρκων και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Ηπείρου καταγγέλλουν και διεκδικούν


Την ενορχηστρωμένη κοροϊδία σε βάρος των κατοίκων των Βορείων Τζουμέρκων που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό γύρω από την ανακατασκευή του γεφυριού της Πλάκας, με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, το Δήμο και αρκετές τοπικές και αθηναϊκές εφημερίδες, καταγγέλλουν η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βορείων Τζουμέρκων και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Ηπείρου.

Στην ανακοίνωσή τους οι «Λαϊκές Συσπειρώσεις» της περιοχής επισημαίνουν: «Δήμαρχος και περιφερειάρχης βγήκαν να διαφημίσουν ότι ξεκινάει η διάνοιξη του δρόμου ώστε να υπάρχει πρόσβαση στο έργο. Τη δουλειά δηλαδή που δεν είχαν κάνει τόσα χρόνια, να φτιάξουν έναν δρόμο για να μεταφέρονται μηχανήματα που να συντηρούν το γεφύρι, την διαφημίζουν ότι την κάνουν τώρα που το γεφύρι έπεσε.
Προσπαθούν να πείσουν ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης είναι τόσο μεγάλο που ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για την ανακατασκευή του γεφυριού. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική, όπως αποκαλύφθηκε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Βορείων Τζουμέρκων.
Η Δημοτική Αρχή (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ) χωρίς να έχει τον παραμικρό προϋπολογισμό για το έργο, έφερε μια προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή του γεφυριού, στην οποία το μοναδικό ποσό που αναφέρεται είναι 100.000 ευρώ από την πλευρά της Περιφέρειας (ΝΔ), για ένα έργο που φημολογείται ότι θα ξεπεράσει τα 5.000.000 ευρώ.
Το περίφημο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για το γεφύρι, μεταφράστηκε σε μηδέν (0) ευρώ από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού που επίσης συμμετέχει στην προγραμματική σύμβαση.
Η κοροϊδία όμως δεν σταματά εδώ: Έστησαν Αστική ΜΚΟ με τη συμμετοχή των Μητροπόλεων Άρτας και Ιωαννίνων, του Συλλόγου Προστασίας Άραχθου και φυσικά το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και την Περιφέρεια Ηπείρου, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανακατασκευή του γεφυριού.
Η δήθεν "αριστερή" κυβέρνηση και τα τοπικά στελέχη που συμμετέχουν στο Σύλλογο Προστασίας Άραχθου, συνεργάζεται με την Εκκλησία για να φέρει φιλεύσπλαχνους μεγαλοβιομήχανους να ανακατασκευάσουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Σε λίγο θα μας πουν να είμαστε ευχαριστημένοι που δεν πήραν και αντισταθμιστικά μέτρα για να φτιάξουν το γεφύρι μας!
Να σταματήσει τώρα όλη αυτή η κοροϊδία. Η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας, το γεφύρι της Πλάκας, είναι ευθύνη του κράτους. Ευθύνη του κράτους είναι και η διαχείριση των υδάτινων πόρων, του Άραχθου στη συγκεκριμένη περίπτωση, για να μην πέσουν κι άλλα γεφύρια στο μέλλον.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την καταστροφή του γεφυριού για να ενσωματώσει λαϊκές συνειδήσεις στη λογική του εθελοντισμού, του φιλάνθρωπου βιομήχανου και της αγαθοεργίας της Εκκλησίας.
Η εργατική τάξη, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, δεν έχουν καμία δουλειά να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για την ανακατασκευή του γεφυριού. Οι μεγαλοβιομήχανοι - χορηγοί που έφτιαξαν τις περιουσίες τους από το μόχθο των εργαζομένων και το ζεστό χρήμα των επιδοτήσεων δεν θα σταματήσουν να θησαυρίζουν από τον πλούτο που παράγει ο λαός, όσο η πάλη του λαού δεν οργανώνεται για να τους ανατρέψει.
Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να διεκδικήσουμε:
  • Άμεσα κρατική χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του γεφυριού της Πλάκας και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον Άραχθο.
  • Ενιαίο φορέα διαχείρισης υδάτων, που να διαχειρίζεται προς όφελος του λαού τα πλούσια υδάτινα αποθέματα της περιοχής μας.
  • Προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας με ευθύνη του κράτους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: