Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Συσπείρωση με το ΚΚΕ


Κάθε μέρα που περνά, κάθε πληροφορία που βλέπει το φως της δημοσιότητας για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, που έχουν ως στόχο την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, έρχεται να επαυξήσει την ανάγκη να υπάρξει η όσο το δυνατόν πιο ισχυρή λαϊκή αντίδραση σ' αυτόν το σύγχρονο Αρμαγεδδώνα που απειλεί με εξαφάνιση κάθε ίχνος κατάκτησης της εργατικής τάξης.


Είναι πλέον εξόφθαλμη η συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων, των βασικών επιτελείων της αστικής τάξης στη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της προσπάθειας επίτευξης νέας αντιλαϊκής συμφωνίας - μνημονίου. Σταθερός τους κοινός στόχος η στήριξη της ανάκαμψης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου. Επενδύοντας, παράλληλα, στη δυνατότητα αυτής της κυβέρνησης να ξεγελά, να χειραγωγεί το λαό πιο αποτελεσματικά από τις προηγούμενες.

Είναι πλέον καθαρό ότι απέναντι σε αυτήν τη σύμπλευση αστικών κομμάτων, κεφαλαίου, εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστικών ηγεσιών ο λαός πρέπει να αντιτάξει τη δικιά του συμμαχία, της εργατικής τάξης, των φτωχών και μικρών αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, μια συμμαχία σε γραμμή ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Αυτήν την ανάγκη σήμερα την εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μαζικό κάλεσμα στήριξης και πάλης με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, που απευθύνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι εκλεγμένοι σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε φορείς του λαϊκού κινήματος, καλλιτέχνες, διανοούμενοι κ.ά.

Το κάλεσμα στήριξης και πάλης με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ απευθύνεται: Σ' όλους όσοι είχαν ψευδαισθήσεις, αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, είχαν δει θετικά το εμπόριο ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σ' όλους όσοι με κάθε τρόπο ήθελαν να ακυρώσουν τα μνημόνια, την αντιλαϊκή πολιτική, τη λιτότητα. Ηρθε η ώρα των συμπερασμάτων, που όμως δεν πρέπει να οδηγήσουν στην απογοήτευση και την παραίτηση. Πρέπει να αξιοποιηθούν στη δράση, στην πάλη, όχι βεβαίως «επενδύοντας» σε νέες αυταπάτες και ψευδαισθήσεις ότι διέξοδος για το λαό είναι η καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα.

Η στήριξη της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ με τη δράση μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα ανταποκρίνεται στην ανάγκη της πάλης για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, για να δυναμώσουν η ελπίδα, ο αγώνας για την επιβίωση και το δίκιο του λαού. Ανταποκρίνεται στην ανάγκη του αγώνα για να ανατραπεί ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, να κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια, να αποδεσμευτεί η χώρα από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για να έρθει ο λαός στην εξουσία - αναγκαία συνθήκη για να διαγραφεί μονομερώς το χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα, «η ΕΕ, το κεφάλαιο και τα κόμματά τους ενώθηκαν για να μας εξοντώσουν! Εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το ΚΚΕ για να τους αντιπαλέψουμε, για να τους ανατρέψουμε. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τους αφήσει σε χλωρό κλαρί, τόσο τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, την τρόικα, το κεφάλαιο. Σήμερα χρειάζεται ένα λαϊκό κίνημα, μια λαϊκή συμμαχία χειραφετημένα από ψεύτικες προσδοκίες, από κάλπικες ελπίδες και εκβιασμούς, από τη φοβία, την τρομοκρατία. Πρέπει ο λαός μας να σηκώσει ξανά κεφάλι. Και θα νικήσει!»

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: