Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Όλοι «στο πόδι». Ενδυνάμωση του ΚΚΕ και με την ψήφο


Χτες, άρχισε και τυπικά η εκλογική μάχη, η έκβαση της οποίας στις 20 του Σεπτέμβρη εξαρτάται και απ' την αδιάκοπη προσπάθεια όλων μας, μελών, φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» με το κάλεσμα της ΚΕ του Κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές πρέπει να μπει σε όσο το δυνατόν περισσότερα εργατικά, λαϊκά σπίτια, να διαβαστεί απ' όσο περισσότερους ανθρώπους του μόχθου γίνεται. Η αυριανή πανεξόρμηση θα σηματοδοτήσει τη δυναμική εκκίνηση της εκλογικής μάχης και την αποφασιστικότητα με την οποία θα τη φτάσουμε έως το τέλος της.

Από αύριο και κάθε μέρα έως τις 20 του Σεπτέμβρη ξεχυνόμαστε στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όλης της Αττικής, όλης της Ελλάδας. Επικοινωνούμε με όλους τους γνωστούς και φίλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες.

Συζητάμε με «υλικό» την πείρα τους απ' τις τόσες και τόσες κυβερνήσεις που δοκίμασαν, τα κόμματα που εμπιστεύτηκαν, που πίστεψαν ότι τιμώρησαν αντικαθιστώντας τα με άλλα στο τιμόνι της αστικής διαχείρισης. Συζητάμε την πείρα από διαψευσμένες ελπίδες, από αγώνες που έγιναν ή δεν έγιναν, τα πώς και γιατί φτάσαμε εδώ που σήμερα βρισκόμαστε, ποιοι ευθύνονται, αλλά κυρίως συζητάμε για το πώς θα ξεφύγουμε, ποια είναι τα βήματα που θα μας φέρουν κοντύτερα στην πραγματική διέξοδο για τα λαϊκά συμφέροντα.

Συζητάμε με όλους. Εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, απόμαχους του μεροκάματου, νέους, ανέργους, γυναίκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, ανθρώπους που έχουν συναντηθεί με τους κομμουνιστές στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων.

Απλώνουμε συντροφικά το χέρι σε όσους αγωνιούν, προβληματίζονται, έχουν απορρίψει τους μονόδρομους του κεφαλαίου, τις αυταπάτες της «αριστερής διακυβέρνησης», έστω κι αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας αυτή τη στιγμή. Απλώνουμε το χέρι σε όσους στέκονται όρθιοι μέσα στη λαίλαπα, αλλά και σ' εκείνους που έχουν διάθεση να σηκωθούν, να «ξεκολλήσουν» απ' την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Τους σφίγγουμε το χέρι, για να βαδίσουμε μαζί στη μόνη διέξοδο που υποδεικνύουν οι ανάγκες μας, της οργάνωσης, του αγώνα, της εναντίωσης στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και τις λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου.

Πείθουμε με επιχειρήματα για την ανάγκη η κάλπη να αναδείξει όσο πιο δυνατό γίνεται το ΚΚΕ, γιατί μόνο έτσι θα δυναμώνει η δυνατότητα να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί το λαό, να ανοίξουμε το δρόμο για να απαλλαγούμε οριστικά από τις αντιλαϊκές συμφωνίες - μνημόνια, να απαλλαγούμε από τους πραγματικούς υπεύθυνους: Την εξουσία του κεφαλαίου και τις ενώσεις του. Να ανοίξουμε τελικά το δρόμο για την ανατροπή, για τη λαϊκή εξουσία, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων - αποδέσμευση από την ΕΕ - μονομερή διαγραφή του χρέους.

Γιατί αποδεικνύεται ότι χρειάζεται ο αγώνας, για να είναι αποτελεσματικός, να στοχεύσει σωστά, να βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο, την εξουσία του, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ κ.ά. Μόνο σε αυτή την κατεύθυνση η πάλη μπορεί να κερδίζει ανάσες ανακούφισης, να υπερασπίζεται δικαιώματα, να βάζει εμπόδια σε αντιλαϊκά μέτρα.

Ο δρόμος της ανατροπής είναι τελικά ο μόνος ελπιδοφόρος για το λαό και τον «χαρτογραφεί» η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Μπορούμε και πρέπει να τον πορευτούμε. Συμβολή σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι η ενδυνάμωση του ΚΚΕ και με την ψήφο.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: