Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Αλέκος Αλαβάνος: Οι μεγάλες οι αγάπες δεν τελειώνουνε

«Εγώ το αγαπώ αυτό το εγχείρημα»…

...είπε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αλέκος Αλαβάνος. Το εγχείρημα που έχει αγαπήσει ο - πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στις προηγούμενες εκλογές συνεργαζόμενος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και νυν συνοδοιπόρος του Λαφαζάνη - είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση! Ο Αλαβάνος αγαπάει την ΕΕ, αλλά θέλει, λέει, να βγούμε απ' το ευρώ. Δεν είναι καινούριο αυτό. 

Ακριβώς επειδή επιδιώκουν έξοδο απ' το ευρώ για λογαριασμό του κεφαλαίου, αυτή δε σημαίνει και έξοδο από το ιμπεριαλιστικό σύστημα, δεν αντιφάσκει με τη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες όπως η ΕΕ ή άλλες που μπορεί να διαμορφωθούν στο μέλλον. Οι του σιναφιού του, άλλωστε, χρόνια πασπάλιζαν με χρυσόσκονη το εκμεταλλευτικό σύστημα και την ΕΕ, από την ψήφιση του Μάαστριχτ ακόμα μέχρι και τώρα, σπέρνοντας αυταπάτες ότι αυτή μπορεί να αλλάξει υπέρ του λαού. Βέβαια, κάθε φορά και προς διάψευσή τους, η ΕΕ γινόταν ακόμα χειρότερη...

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες έχουν κάθε λόγο να μη μοιραστούν τις ίδιες αγάπες με τους υπερασπιστές του ιμπεριαλιστικού συστήματος και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Για τους λαούς αυτά σημαίνουν «μνημόνια διαρκείας», ανεξάρτητα από το ποιο αστικό κόμμα βρίσκεται στη διακυβέρνηση. Η ελπίδα για το λαό βρίσκεται στην πάλη για τη λαϊκή εξουσία, για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει, να αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Στις επικείμενες εκλογές, πρέπει να καταγραφεί η αμφισβήτηση απέναντι στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και τη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου, αψηφώντας «αριστερούς» και «δεξιούς» λάτρεις τους, ενισχύοντας το ΚΚΕ.

Ριζοσπάστης 


Δεν υπάρχουν σχόλια: