Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - Επιβάλλει, από σήμερα, μονομερώς εκ περιτροπής εργασία στον Ασπρόπυργο




Άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου και εργασία για όλους τους εργαζόμενους ζητά το σωματείο. Αμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, καμία εκ περιτροπής εργασία, εργασία για όλους τους εργαζόμενους, επαναπρόσληψη των απολυμένων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Την παραπάνω ξεκάθαρη και σταθερή θέση επανέλαβε το Σωματείο των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» (του Ασπρόπυργου), στους εκπροσώπους της εργοδοσίας κατά τη χτεσινή διαβούλευση που προκάλεσαν. Στη συνάντηση η εργοδοσία ανακοίνωσε, όπως άλλωστε είχε γνωστοποιήσει, ότι θα προχωρήσει σε εκ περιτροπής εργασία και μάλιστα από σήμερα 15 Φλεβάρη έως τις 15 Απρίλη, με εργασία 12 - 13 ημερών για κάθε μήνα με μισό μισθό και ασφάλιση.

Η εργοδοσία, σύμφωνα και με το Σωματείο, στη συνάντηση δεν επέδειξε κανένα στοιχείο για τους λόγους που προχωράει στο αντεργατικό μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας και μάλιστα αμέσως μετά τη λήξη της τρίμηνης διαθεσιμότητας. Μετά την αρνητική απάντηση του σωματείου στην αντεργατική της «πρόταση» αυτομάτως δήλωσε, ότι θα προχωρήσει μονομερώς, όπως της δίνουν το δικαίωμα οι αντεργατικοί αστικοί νόμοι. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό, ότι είχε ήδη έτοιμα τα προγράμματα εργασίας και τα ανάρτησε αμέσως μετά τη συνάντηση ώστε από σήμερα να ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου με τους μισούς εργαζόμενους να εργάζονται τη μία εβδομάδα και οι υπόλοιποι την επόμενη.

Την ίδια στιγμή η εργοδοσία αρνήθηκε να δεσμευτεί για μη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο μετά την εφαρμογή του μέτρου, συνεχίζοντας την τακτική των εκβιασμών για κλείσιμο του εργοστασίου. Η τακτική που ακολουθεί η εργοδοσία του Μάνεση έρχεται να επιβεβαιώσει περίτρανα το δίκιο του αγώνα που έδωσαν οι χαλυβουργοί συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους. Από την αρχή είχαν καταγγείλει, ότι αυτό που επιδιώκει η εργοδοσία είναι να φορτώσει στις πλάτες των χαλυβουργών την κρίση και το κυνήγι της «ανταγωνιστικότητας» της επιχείρησης.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο των χαλυβουργών καταγγέλλει ότι «η εργοδοσία εναλλάσσει την τακτική της με βάση μόνο το συμφέρον και το στόχο της. Εγκατέλειψε τη διαθεσιμότητα και επιζητεί την εκ περιτροπής εργασία που τη συμφέρει νομικά και οικονομικά. Το Σωματείο απέρριψε την πρόταση της εργοδοσίας και ζήτησε την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου, την πλήρη απασχόληση των εργαζομένων χωρίς να προσβληθούν τα δικαιώματά τους και την επαναπρόσληψη των απολυμένων. Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η ορθότητα της θέσης και της μέχρι τώρα στάσης του Σωματείου και η ταξικότητα του νόμου για την εκ περιτροπής εργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: