Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Πού είσαι δάσκαλε;


Σχολικές τσάντες με το σήμα της Χρυσής Αυγής, μαθητές με μπλούζες με το λογότυπο αυτού του μορφώματος, εθνικιστικά συνθήματα γραμμένα με μαρκαδόρο σε σχολικά θρανία και τετράδια, επιθέσεις σε μαθητές που αντιδρούν.

Που είσαι δάσκαλε;

Μαθήτρια της Γ΄Λυκείου, στο σχολείο το πρωί και στριπτιζέζ το βράδυ, χορεύει αισθησιακό χορό γύρω από τους γνωστούς στύλους της πίστας, στο όνομα της φτώχειας της οικογένειάς της.


Που είσαι δάσκαλε;

Έφτασε στη Βουλή από την τρικομματική κυβέρνηση και με πανηγυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ προς ψήφιση ο «Νόμος περί Ναρκωτικών», που νομοθετεί τη δια βίου συντήρηση της χρήσης και στέλνει τους βασανισμένους χρήστες και τις οικογένειές τους πελάτες σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Που είσαι δάσκαλε;

Το βλέπεις ότι οι φασίστες βάζουν πόδι στα σχολεία είτε ανοιχτά είτε υπόγεια. Η εφεδρεία του σάπιου συστήματος που λέγεται Χρυσή Αυγή, με σχέδιο να χτυπήσει τελικά το λαϊκό κίνημα, λειτουργεί ως μαστίγιο και δύναμη κρούσης, ως σανίδα σωτηρίας αυτού του συστήματος.

Η εκπόρνευση των νέων, των νέων γυναικών προωθείται με όλα τα μέσα στο όνομα της ελευθερίας, της ατομικής επιλογής και του εκσυγχρονισμού, σαν εναλλακτική λύση στη φτώχεια και στην εξαθλίωση που έχει σπρώξει ο καπιταλισμός τη νέα γενιά.

Τα ναρκωτικά λειτουργούν σαν το «φάρμακο» της κυρίαρχης τάξης για να προλάβει κάθε κίνηση των νέων ανθρώπων, που θα απειλήσει τη θέση της στην εξουσία και στην οικονομία.

Εσύ δάσκαλε, πρέπει να ξέρεις ότι αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία. Η κυρίαρχη τάξη χρησιμοποιεί τα όπλα της κρυφά και φανερά μπροστά στον κίνδυνο ανατροπής της.

Εκτός από την αριθμητική, τη γλώσσα, τη γεωγραφία κ.ά. διδάσκεις και ιστορία. Βρίθει η ελληνική ιστορία από αγώνες του λαού μας για αξίες και ιδανικά, για την αντιφασιστική νίκη του λαού με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ.

Από το δικό σου μετερίζι έχουν περάσει η Ιμβριώτη, ο Γληνός και εκατοντάδες άλλοι που έχουν γράψει χρυσές σελίδες στην εκπαίδευση της χώρας μας.

Δάσκαλε σήκωσε το μπόι σου από την έδρα που σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις το προζύμι της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης, που θα απαλλάξει την κοινωνία μας από τις βδέλλες που απομυζούν τον ιδρώτα των εργαζομένων συμπεριλαμβανομένου και του δικού σου ιδρώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: