Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: «Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία!»



Πρώτη απάντηση στα αντιδραστικά σχέδια η απεργία στις 20 Φλεβάρη. Άμεση ήταν η απάντηση στις κυβερνητικές προθέσεις να βάλει το συνδικαλιστικό κίνημα στο «γύψο». Από την πρώτη στιγμή δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και Σωματεία κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη, ως πρώτη απάντηση στις κυβερνητικές προκλήσεις.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας υπογραμμίζει: «Δεν θα τους περάσει. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, έχοντας στο επίκεντρο τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Οι αγώνες με ταξικό προσανατολισμό θα πυκνώσουν και θα δυναμώσουν. Αυτός ο δρόμος, αυτή η γραμμή, θα φέρει νίκες για την εργατική τάξη, θα σμπαραλιάσει τις φοβέρες της κυβέρνησης και του κεφαλαίου».

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) επισημαίνει: «Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία, από την ταξική οργάνωση των εργατών. Με συσπείρωση και ταξική ενότητα θα αποκρούσουμε την άθλια επίθεση, θα επιβάλουμε το δίκιο της τάξης μας».

Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου τονίζει: «Εμείς δεν απεργούμε επειδή το επιτρέπει ο νόμος σας, αλλά επειδή αυτό μας προστάζει η ταξική πολιτική που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνησή σας με την ΕΕ. Μια πολιτική που εξαθλιώνει τους εργάτες για να διασφαλίσει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Ο μόνος λόγος για να σταματήσουμε να απεργούμε και να αγωνιζόμαστε είναι όταν πάψει να υπάρχει η αιτία γι' αυτό».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών τονίζει: «Καμία ανοχή στους σχεδιασμούς τους! Μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα, επιβάλλοντας την εξαθλίωση με ποινικοποίηση των αγώνων, τρομοκρατία, συκοφαντία, καταστολή».

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) «καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης».

Η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει την προσπάθεια της κυβέρνησης «να ευνουχίσει τους συνδικαλιστικούς φορείς που αντιδρούν στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο». Η ΑΔΕΔΥ, από την πλευρά της, κάνει λόγο για «πρωτοφανές νομοθετικό "πραξικόπημα", ευθεία υπονόμευση του Συντάγματος».

Επίσης, καταδικάζουν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας,
ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,
το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Νομού Ζακύνθου και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας επισημαίνει: «Η εργατική τάξη δεν πρέπει να επιτρέψει τα άθλια σχέδια της κυβέρνησης».
Το Εργατικό Κέντρο Σάμου «καταγγέλλει τη νέα απροκάλυπτη παρέμβαση της κυβέρνησης στη λειτουργία και δράση του συνδικαλιστικού κινήματος». Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο τονίζει: «Ο στόχος της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου είναι να μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους, χωρίς κανένα δικαίωμα».

Δεκάδες και τα σωματεία από τη Θεσσαλονίκη, που καταδίκασαν τις κυβερνητικές προθέσεις:

Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης,
Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Καρφούρ - Μαρινόπουλος - Dιa,
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης,
Συνδικάτο Καπνεργατών-τριών Βόρειας Ελλάδας «Παγκαπνεργατικό»,
Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βόρειας Ελλάδας,
Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης,
Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας,
Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης,
Συνδικάτο Δέρματος Θεσσαλονίκης,
Συνδικάτο Εργαζομένων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής,
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η Ενότητα»,
Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Θεσσαλονίκης,
Κλαδικό Σωματείο Τροφίμων Κεντρικής Μακεδονίας,
Σωματείο Δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης - Θεσσαλίας,
Σωματείο Εργολαβικών Καθαριστριών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας,
Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές Βόρειας Ελλάδας,
Σωματείο Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων, Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: