Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Συγκροτήθηκε Επιτροπή για την κοινωνική συμμαχία στις Κατασκευές




Στη συγκρότηση Επιτροπής για την Κοινωνική Συμμαχία στις Κατασκευές προχώρησαν την περασμένη βδομάδα ομοσπονδίες και συνδικάτα του κατασκευαστικού κλάδου. Η Επιτροπή ήρθε ως αποτέλεσμα κοινής σύσκεψης, που έγινε τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη στα γραφεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Κεντρικός στόχος της είναι ο συντονισμός και η κοινή δράση ενάντια στη βάρβαρη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας με ανακοίνωσή της για το θέμα επισημαίνει ανάμεσα στα άλλα: «Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε το βασικό συμπέρασμα που βγήκε από την ημερίδα για τα κοινά προβλήματα που βιώνουν εργαζόμενοι - αυτοαπασχολούμενοι και η ανάγκη της κοινής δράσης ενάντια στην πολιτική που υλοποιείται χρόνια από τις κυβερνήσεις και οξύνει, πολλαπλασιάζει τα προβλήματα εργατών, αυτοαπασχολούμενων, με στόχο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Η συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας στο χώρο των Κατασκευών είναι προϋπόθεση για να ενισχυθεί ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής των εργαζομένων - αυτοαπασχολούμενων του κλάδου από την επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου και να ενισχυθεί η προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που στο επίκεντρό του θα είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών μέσα από τη δημιουργία ενός ενιαίου δημόσιου φορέα κατασκευών».

Η Επιτροπή, τονίζεται σε άλλο σημείο, αποτελεί το επόμενο βήμα στην προσπάθεια που ξεκίνησε με την πραγματοποίηση της ημερίδας, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία, με θέμα «Αντιμετώπιση της Ανεργίας και της αναδουλειάς στον κλάδο των Κατασκευών - Η πρότασή μας για την ανάπτυξη του κλάδου», τον περασμένο Νοέμβρη.

Η Επιτροπή συγκροτείται από εκπροσώπους των εξής Ομοσπονδιών και Συνδικάτων:

    Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
    Ομοσπονδία Εγκαταστατών, Συντηρητών Καυστήρων
    Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου
    Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας
    Εργαζόμενοι Μισθωτοί Τεχνικοί
    Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών και Κλιματιστικών   Έργων Αθήνας
    Ένωση Βιοτεχνών Αλουμινίου, Σιδήρου Αθήνας
    Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντηρητών Καυστήρων «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: