Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Το ΚΚΕ δικαιώθηκε για την επιλογή του 902.gr


Ο χρόνος είναι ο αμείλικτος κριτής των επιλογών μας στη ζωή. Ό,τι και να υποστηρίξει κανείς, θετικό ή αρνητικό γι’ αυτές, η αληθινή δικαίωση ή αντίθετα η απόρριψη, έρχεται χωρίς να μας ρωτά μέσα από το πέρασμα του χρόνου. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που από την αρχή μας προϊδεάζουν για το αποτέλεσμά τους.

Τα τελευταία χρόνια με την επέλαση της τεχνολογίας  άλλαξε σταδιακά ο τρόπος της ενημέρωσής μας. Σ’ αυτό σίγουρα συντέλεσε και η όλο και πιο προκλητικά… «αντικειμενική» κατασκευή ή παρουσίαση των «ειδήσεων» από τα ΜΜΕ, με τέτοιο τρόπο που να αποσιωπάται ή στην καλύτερη περίπτωση να συκοφαντείται όποια είδηση, σχόλιο ή κριτική, θα μπορούσε να σταθεί κόντρα στα συμφέροντα των καρχαριών του κεφαλαίου που είναι ταυτόχρονα και οι ιδιοκτήτες τους.

Ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου γύρισε την πλάτη στα παραδοσιακά μέσα και στράφηκε στο διαδίκτυο για την ενημέρωσή του. Σε έναν χώρο που, παρόλα τα προβλήματά του και παρά την εισβολή σ’ αυτόν προσώπων και συμφερόντων που δεν άντεξαν τον σκληρό ανταγωνισμό στα άλλα μέσα,  είναι πολύ πιο άμεσος στην επαφή με τον αναγνώστη και δίνει ευκαιρίες στην ενημέρωση να εκφραστεί πιο ελεύθερα, όπως δίνει επίσης χώρο στον καθένα να γίνει μέρος αυτής της ενημέρωσης, εκφράζοντας την κριτική  και την άποψή του (πχ μπλογκς), κάτι που δεν συνέβαινε παλιότερα.

Στην περίπτωση του ειδησεογραφικού 902.gr, το ΚΚΕ έχει κάθε λόγο (άλλο που δεν το κάνει) να βλογάει τα γένια του. Το στήσιμό του από την αρχή προϊδέαζε για μια ακόμα αξιόπιστη προσπάθεια βγαλμένη από το μεράκι, την εμπειρία και τη δουλειά των κομμουνιστών. Η λειτουργία του από τις πρώτες μέρες έδειξε πως δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από άλλες «επαγγελματικές» προσπάθειες, στηριγμένες (πολλές) σε μηχανισμούς της «παραδοσιακής» ενημέρωσης ή σε διάσημους πρώην τηλεαστέρες.

Έτσι, ένα κενό που υπήρχε στην ενημέρωση του εργαζόμενου και κάθε λαϊκού ανθρώπου, από  το μετερίζι της υπεράσπισης των δικών του συμφερόντων, κλείνει, και η «ανταμοιβή» έρχεται μέσα από την  συνεχώς αυξανόμενη επισκεψιμότητά του.

Ο 902.gr πήρε τη θέση του δίπλα στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα του κόμματος, δίπλα  στα άλλα έντυπα και φυσικά τον Ριζοσπάστη, και για να προβάλλει τις θέσεις του ΚΚΕ. Για να μην αφήσει τίποτα «να πέσει κάτω» από την κατασκευασμένη πληροφόρηση και την άθλια προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ, όπως πρόσφατα στην περίπτωση των… «βανδαλισμών του ΠΑΜΕ» στο υπουργείο εργασίας.

Εκτός από την συνεχή ροή ειδήσεων που αφορούν όλους τους τομείς ενημέρωσης, ξεχωρίζουν τα καθημερινά σχόλια του πόρταλ. Μικρά σε αράδες αλλά δυνατά στο περιεχόμενό τους, λειτουργούν σαν ευέλικτα όπλα που χτυπάνε στα ίσα την προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ και θωρακίζουν την επιχειρηματολογία του εργάτη, απέναντι στην κυρίαρχη «λογική», έτσι που να μπορεί από καλύτερες θέσεις να αναλύσει τις συνθήκες που ζει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του στην κατεύθυνση της ανατροπής τους. Με τον καιρό προστίθενται νέες στήλες, ενώ πολύτιμα μπορούν να χαρακτηριστούν  τα αφιερώματα σε σημαντικά πρόσωπα ή ιστορικά γεγονότα.

Ο 902.gr κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται ακόμα καλύτερος, όπως θα γίνονται περισσότεροι και οι αναγνώστες που τον «καρφιτσώνουν» στη λίστα με τους αγαπημένους τους ιστότοπους. Διαβάζοντας στον Ριζοσπάστη για τους αριθμούς  της επισκεψιμότητας του πόρταλ, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως η υπόθεση «ενημέρωση από την σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του λαού» αφορά, εκτός τους κομμουνιστές και τους φίλους τους,  χιλιάδες λαού και υπό την έννοια αυτή το ΚΚΕ μπορεί να νιώθει δικαιωμένο για την επιλογή του.

1 σχόλιο:

μαχαιρης είπε...

ΕΝΤΕΛΩΣ αναμενομενο το βρισκω...
Να επιτυχει...
Και θα επιυχει,οπως και ο ριζοσπαστης
Να μπαινει σ ολα τα σπιτια..Ακομη κι αυτων που δεν ψηφιζουν ΚΚΕ...
Και κυριως αυτων...
Που θελουν ομως να μαθαινουν την αληθεια...

Των Κομμουνιστων...

Και τον τροπο σκεψης τους...!!