Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Γκρεμίστηκε 36% η οικοδομή (...και η κοινή λογική, από την "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ")




Το ότι η οικοδομική δραστηριότητα γκρεμίστηκε δεν αποτελεί πια είδηση. Είδηση αποτελούν τα νούμερα που μετρούν το βάθος του γκρεμού. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2012, η συνολική Οικοδοµική ∆ραστηριότητα εµφανίζει στο σύνολο της χώρας, μείωση κατά 36,4% στον αριθµό των οικοδοµικών αδειών, σε σχέση µε τον αντίστοιχο εντεκάµηνο του έτους 2011.

Και ενώ μαζί με την οικοδομή γκρεμίζεται και το βιωτικό επίπεδο των εργαζομένων σε ολόκληρο τον κατασκευαστικό κλάδο, η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ  γκρεμίζει και την κοινή λογική (εκτός από τα νεύρα μας). Διαβάστε λέξη προς λέξη πως παρουσιάζει την παραπάνω είδηση:

«Νέα βουτιά κατέγραψε η οικοδομική δραστηριότητα καθώς διατηρούνται τα κύματα της ύφεσης στην ελληνική οικονομία παρά τα μέτρα και τα κουρέματα».

Παρά τα μέτρα... δηλαδή παρά τις περικοπές των μισθών, παρά την συνεχώς αυξανόμενη φορολογία, παρά τις νέες εισφορές, παρά τα νέα τέλη, παρά τα αμέτρητα χαράτσια, παρά την ανεργία, παρά τη φτώχεια, παρά την εξαθλίωση… η οικοδομή επιμένει να γκρεμίζεται, σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Παρά… τρίχα γλιτώνεις τον ψυχίατρο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: