Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Έξαλλος ο κ. Κουβέλης με τις απειλητικές διαστάσεις του φαινομένου της ανεργίας




Απειλητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο της ανεργίας

Φανερά εκνευρισμένος εμφανίστηκε χτες το πρωί στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ  ο πρόεδρος του κόμματος κ. Φώτης Κουβέλης. Παρήγγειλε έναν σκέτο καφέ, καθώς ο θυρωρός, ανήσυχος (ο πρόεδρος δεν παρήγγειλε και κουλουράκι όπως συνήθιζε), έκλεινε πίσω του την μεταλλική πόρτα του ασανσέρ.
Δευτερόλεπτα αργότερα διέσχιζε με νευρικό βηματισμό τον μακρύ διάδρομο του 2ου ορόφου,  ακολουθούμενος από στενό συνεργάτη του, υπεύθυνο για εργασιακά θέματα, που μετέφερε δέμα αποτελούμενο από μεγάλο αριθμό φακέλων. Μετά την έξοδο του υπαλλήλου του μικρού καφενείου που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου, η βαριά συρόμενη πόρτα του προεδρικού γραφείου έκλεισε και ακολούθησε ησυχία η οποία όμως δεν κράτησε για πολύ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που μας μετέφερε αξιόπιστη πηγή  του  γραφείου του ιστορικού ηγέτη της αριστεράς (που τράβηξε και την φωτογραφία από το γραφείο του κ. Κουβέλη αμέσως μετά την αποχώρησή του και λίγο πριν αναλάβουν τα συνεργεία επισκευών και καθαρισμού), και μεταδίδουμε κατ’ αποκλειστικότητα, ανάμεσα σε συνεχείς θορύβους αντικειμένων που προσέκρουαν με δύναμη στο πάτωμα, σπασίματα  που προέρχονταν από εκσφενδονισμούς κορνιζών, ποτηριών και κούπας καφέ, καθώς και άλλων διακοσμητικών αντικειμένων και συνεχών χτυπημάτων (μάλλον χεριού) σε οριζόντια επιφάνεια επίπλου γραφείου ή κάθετη επιφάνεια γυψοσανίδας, ακούστηκαν από το στόμα του κ. Κουβέλη οι εξής φράσεις: «θα μου το πληρώσει», «κούνια που τον κούναγε», «Αντωνάκης», «αν νομίζει πως θα με έχει συνεχώς δίπλα του», χωρίς να επιβεβαιώνεται η ακριβής σειρά με την οποία ελέχθησαν.

Ακολούθησε μεγαλύτερο διάστημα ησυχίας και ενώ ο υπεύθυνος ασφαλείας του οράφου ετοιμαζόταν να χτυπήσει την πόρτα και να ρωτήσει αν όλα βαίνουν καλώς, αυτή άνοιξε και εμφανίστηκε ταραγμένος ο συνεργάτης του κ. Κουβέλη που κινήθηκε με ελαφρύ τροχάδην  προς το ασανσέρ, σκουπίζοντας παράλληλα τα υγρά κόκκινα μάτια του με λευκό  χειρομάντηλο. Μερικά λεπτά αργότερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έδωσε εντολή στην ιδιαιτέρα γραμματέα του να καλέσει τους εκπροσώπους του τύπου για το απόγευμα της ίδιας ημέρας προκειμένου να προβεί σε ανακοινώσεις δέσμης προτάσεων για την λήψη μέτρων που θα περιορίσουν το «απειλητικό», όπως χαρακτηριστικά είπε, φαινόμενο της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: