Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Μπους-Γκορμπατσόφ, οι δυο παλιόφιλοι πάντα μαζί…


"Μοιάζουν σαν δυο παλιόφιλοι που συναντήθηκαν έπειτα από καιρό και δεν ξέρουν εάν η ηλικία τους θα τους επιτρέψει να ξανασυναντηθούν στο μέλλον. Είναι ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο Τζορτζ Μπους, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης και ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο θερμός εναγκαλισμός τους μπορεί να υπενθυμίσει στους πάσης φύσεως διαδόχους τους ότι στην πραγματικότητα δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά στη Μάλτα το 1989, λίγες εβδομάδες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Χθες συναντήθηκαν στο Χιούστον όπου γευμάτισαν με συνδαιτυμόνες τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Μπέικερ, την πρώην πρώτη κυρία Μπάρμπαρα Μπους και την κόρη του Γκορμπατσόφ. Το κλίμα ασφαλώς δεν ήταν ψυχροπολεμικό. Οι αναμνήσεις, όμως, δεν μπορεί παρά να ήταν από εκείνη την περίοδο, που σημάδεψε το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα." Πηγή

Άκου λέει «στην πραγματικότητα δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.»!... Αυτό έλειπε.  Μπους και αμερικάνικος ιμπεριαλισμός θα χρωστάνε πάντα απεριόριστη ευγνωμοσύνη -για τις πολύτιμες «υπηρεσίες» που τους προσέφερε- στον μεγαλύτερο προδότη της ανθρώπινης ιστορίας… (Οικοδόμος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: