Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Αν δεν γουστάρεις τους ναζί, κατέβα από το ταξί




Πριν από μερικές εβδομάδες τελειώνοντας τη δουλειά και αρκετά κουρασμένος αποφάσισα να πάρω ταξί. Λίγο πριν το ύψος της Ομόνοιας ο ταξιτζής έριξε την πρώτη ατάκα: ”Τουλάχιστον καθάρισε το κέντρο από τους μαύρους”..

“Να δούμε πότε θα καθαρίσει από αφεντικά και έλληνες”.. του απάντησα εκνευρισμένα αλλά χωρίς να θελω δώσω συνέχεια. Έπιασα με την άκρη του ματιού μου τον ρατσιστή ταξιτζή να με κοιτάει επίμονα. Δεν έδωσα σημασία. Είπαμε, κουρασμένος από τη δουλειά δεν είχα καμιά διάθεση.

Ο ταξιτζής τότε είπε να χρησιμοποιήσει το “μυστικό υπερόπλο” των απανταχού φαιστοειδών με ταξί: ”Τουλάχιστον με τον Παπαδόπουλο δεν χρωστάγαμε σε κανένα”…

Αυτό ήταν. Το ταξί περίμενε σε φανάρι, του είπα ότι θα κατέβαινα εκεί. Μου είπε πως δεν είχαμε φτάσει και επιδεικτικά του απάντησα: “άσε μωρέ τώρα, που να κάθομαι να κάνω κουβέντα με ρατσιστές”. Αυτό ήταν. Έμεινε να με κοιτάει και σύντομα ξεκίνησε με το πράσινο. Πέρασα τη Σταδίου και κατευθύνθηκα από Ομόνοια προς Εξάρχεια. Σε όλες τις στάσεις λεοφορείων κόσμος περίμενε να πάει στη δουλειά του. Ήταν πρωί και μόλις είχε χαράξει. Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου ήταν μετανάστες εργαζόμενοι και εργαζόμενες. Σχεδόν μηχανικά χαμογέλασα και θυμήθηκα την ατάκα του μαλάκα: ” Τουλάχιστον καθάρισε το κέντρο από τους μαύρους”..

Χαρακτηριστικό της βλακείας που δέρνει κάθε φασίστα, είναι και η αποκοπή από την ικανότητα να “βλέπεις” την πραγματικότητα. Ο μαλάκας πίστευε πως πραγματικά είχαν εξαφανιστεί όσοι δεν γούσταρε. Δεν μπορούσε να δει ποιοι ξυπνάνε από το πρωί για να πάνε στις δουλειές που άλλοι “έλληνες” δεν θέλουν να κάνουν. Δεν μπορούσε να δει στις στάσεις και στα φανάρια τους “ξένους” εργάτες. Με πιο σκούρο χρώμα δέρματος ή πιο σχιστά μάτια, με πολύχρωμα ρούχα ή ετοιμόροπα παπούτσια. Το μόνο που ήθελε να ξέρει ήταν ότι το “κέντρο άδειασε”. Ελπίζω να του μείνω αξέχαστος. Νομίζω ότι όποτε μπορεί κανείς, πρέπει να “πατάει πόδι” σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Στη τελική γιατί να πληρώνω τον κάθε φασίστα,χουντικό ή χρυσαυγίτη ταξιτζή που νομίζει ότι το ταξί του είναι δημόσιο βήμα για τους ιδεολογικούς εμετούς του; Ούτε ένα ευρώ παραπάνω σε ρατσιστές, ούτε ένα χιλιόμετρο παραπάνω με φασίστες στο τιμόνι.

Αν δεν γουστάρεις τους ναζί, κατέβα από το ταξί.


Από roz karta

1 σχόλιο:

μαχαιρης είπε...

ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ...
ΦΑΣΙΣΤΑ ΟΔΗΓΟ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ....
ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ...
ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ..ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ...
ΚΑΙ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ..

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ...!!!