Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ – Κανένας εφησυχασμός, καμία αυταπάτη

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
 Η πολιτική κυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ φέρνει τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο χείλος του γκρεμού με τις υπερφορολογήσεις, με τα χαράτσια με τις απανωτές περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων προνοίας. Την ίδια στιγμή που οι μεγαλοεπιχειρηματίες μένουν στο απυρόβλητο και απολαμβάνουν πλήθος διευκολύνσεων, φοροαπαλαγών και ενός διαρκώς όλο και φθηνότερου εργατικού δυναμικού.
Έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων από τις κατά τόπους ΔΟΥ και στο άμεσο μέλλον θα αυξηθούν τα κρούσματα. Την Τετάρτη 19 Ιούνη με εντολή της ΔΟΥ, δικαστικός κλητήρας προχώρησε τη διαδικασία καταγραφής για κατάσχεση σε μικροεπαγγελματία με άνεργη σύζυγο και 2 παιδιά που σπουδάζουν με πραγματική θυσία της οικογένειας. Έκτακτα, σύμφωνα με τον επείγοντα του χαρακτήρα και σε διάστημα μιάμισης ώρας, πραγματοποιήθηκε μαζική και δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον έφορο της Ηλιούπολης και επιβάλαμε το προσωρινό πάγωμα της διαδικασίας και να γίνει ρύθμιση σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες της οικογένειας.
Δεν εφησυχάζουμε γιατί οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, αλλά και μισθών και συντάξεων, η κυβέρνηση θέλει να την επιβάλει με κάθε τρόπο. Εμπόδιο μπορεί μόνο να αποτελέσει η οργανωμένη δράση μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και τους μαζικούς φορείς της γειτονιάς.
Κανένας εφησυχασμός και καμία αυταπάτη από τις δήθεν διαψεύσεις και τις ψευτορυθμίσεις δεν πρέπει να υπάρξει.
Η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης καλεί τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τη νεολαία της γειτονιάς μας να είναι σε επαγρύπνηση, να συσπειρωθεί στις επιτροπές γειτονιάς, στους μαζικούς φορείς (Σύλλογος Γυναικών, Επιτροπή Ανέργων, Ένωση ΕΒΕ, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης – Δάφνης – Υμηττού κ.α.) για να μπορέσουμε να υπερασπίσουμε αυτά που μας ανήκουν, αυτά για τα οποία έχουμε χύσει αίμα και ιδρώτα.
Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της βαρβαρότητας της κυβέρνησης των μονοπωλίων και των μηχανισμών της, είναι η όρθωση μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας απέναντι στις επιδιώξεις και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για την διαφύλαξη των κερδών του.

Απαιτούμε:

 •   Κατάργηση όλων των επιβαρύνσεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που αφορούν εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα.
 •   Απαλλαγή από τους φόρους για τη λαϊκή οικογένεια με εισόδημα 40.000 ευρώ το χρόνο και 5.000 για κάθε παιδί.
 •   Να υπολογίζονται στη φορολογία τα έξοδα για δαπάνες σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό κλπ.
 • Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%.
 • Εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου για φοροδιαφυγή – εισφοροδιαφυγή.
 •   Άμεση φορολογική επιβάρυνση – εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
 • Φορολογική ελάφρυνση αυτοαπασχολούμενων με παράλληλη κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων, κατάργηση των ειδικών δημοτικών φόρων και των χαρατσιών για κλείσιμο χρήσεων.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης.
 •   Κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, πετρέλαιο κίνησης.
 •   Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης και υγείας, στα οικιακά και αγροτικά τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου, των τηλεπικοινωνιών, της ύδρευσης και αποχέτευσης.
 •   Κατάργηση των φόρων και τελών για Δήμο και ΕΡΤ.
 •   Κατάργηση κρατικών τελών και ΦΠΑ κινητής τηλεφωνίας.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ
ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Δεν ανοίγουμε σε κανέναν δικαστικό κλητήρα, συσπειρώνουμε τη γειτονιά και ερχόμαστε άμεσα σε επαφή με τα σωματεία, τους φορείς και τη Λαϊκή Επιτροπή

Τηλ. επικοινωνίας: 210 9719624210 9711367

Δεν υπάρχουν σχόλια: