Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Φόλοου Δε Μάνυ

Λάμπεις, Μπάμπη μου

Οφείλω να ξεκινήσω την παρούσα ανάρτηση κάνοντας μια απαραίτητη διευκρίνιση γιατί πολλά άστοχα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες μέρες. Τα πρωτόζωα της χρυσής αυγής δεν συντάχθηκαν ποτέ με «τον απόλυτα υποταγμένο», «πιόνι των διεθνών τοκογλύφων» Αντώνη –Darklord- Σαμαρά στο ζήτημα της ΕΡΤ.

Αντίθετα, συντάχθηκαν απευθείας κ χωρίς ενδιάμεσα στάδια (Darklord Samar-ass) με τα συμφέροντα των ίδιων των καναλαρχών (αυτοί που έχουν τα «τσοντοκάναλα» ντε, που παίζουν όλη μέρα τούρκικα κτλ) οι οποίοι είναι οι πρωτίστως ωφελημένοι από το κλείσιμο της ερτ.

Προσφάτως παρακολούθησα μια σειρά, την οποία συστήνω ανεπιφύλακτα στο κοινό του blog. Λέγεται «The Wire», μπορείτε να την googlaρετε για περισσότερες πληροφορίες μιας κ δεν είναι στόχος μου να την περιγράψω αυτή τη στιγμή, από την οποία μου έχει μείνει μια ατάκα έντονα. Αν θες, λέει, να μάθεις ποιος βρίσκεται από πίσω, ακολούθησε τα λεφτά. “Follow the money”.  Και στην περίπτωση της ΕΡΤ δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά χιλιόμετρα.

Μπορείς απλά να αλλάξεις κανάλι, τώρα που έχουν λιγοστέψει και τα κουμπιά εν λειτουργία (θα πλαδαρέψουν και τα δάχτυλα, θα αυξηθούν τα εμφράγματα κτλ) και στο τηλεοπτικό τοπίο ζουν περισσότερες σκιές και από τη Γη της Μόρντορ και να ακούσεις τον πόνο του Μπάμπη (ένας είναι ο Μπάμπης) για το φόβο καθυστέρησης (όχι νοητικής, αν και μιλάμε για τον Μπάμπη, οπότε λογικός ο συνειρμός) των μεταρρυθμίσεων και για τη συνεχόμενη επιβάρυνση του τίμιου Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.

Μισό λεπτό. 

Γιατί μόλις πόνεσε το μυαλό μου.

Ποίος είναι ο τίμιος Έλληνας φορολογούμενος πολίτης κατά Μπάμπη (ευαγγέλιο)??
Υπάρχει τέτοιο είδος? Το προστατεύει ο Σκάι? Το προβάλει μήπως μέσω του πράσινου ευαισθητοποιημένου οικολογικού του δελτίου ειδήσεων (όπου οικολογία ισοδυναμεί με την ανακύκλωση κωλόχαρτου και το φύτεμα μολόχας στις άκρες των δρόμων)? Το έχει ο Αλαφούζος σε μουσείο?
Αφού σύμφωνα με τον Μπάμπη οι μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί είναι κλέφτες. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες, χαραμοφάηδες κ βυσματίες, οι ναυτεργάτες, οδηγοί ταξί, νταλικέρηδες κτλ συντεχνίες, προνομιούχοι και πάει λέγοντας.
Ποιοι είναι αυτοί οι τίμιοι πολίτες Μπάμπη? Μήπως είναι οι εφοπλιστές? 

Πάντως, μιάς και μιλάμε για το μαγαζάκι του Αλαφούζου, σήμερα είδα το πρωινό δίδυμο στις επάλξεις της ενημέρωσης και πήγε η καρδιά μου στη θέση της. Μετά την αυστηρότατη, στα όρια της απανθρωπιάς, απόφαση της εσηεα ήταν αμφίβολο το μέλλον τους στο σταθμό αλλά και η επιβίωσή τους. Ωστόσο φαντάζομαι δεν θα πήγαιναν χαμένοι. Όλο και σε κάποια δράση όλοι-μαζί-μπορούμε του Σκαι θα έβρισκαν ένα πιάτο φαγητό, μία γωνίτσα να φωλιάσουν, ένα φάρμακο για τον πόνο. 

Αφού απεργοί δεν είναι, είναι σίγουρο ότι θα τύγχαναν της φιλανθρωπίας του Σκάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: