Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Σε λειτουργία η ιστοσελίδα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας
Στις μέρες μας και σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης η μάχη για την σωστή ενημέρωση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων γίνεται με άνισους όρους. Με τα ΜΜΕ συγκεντρωμένα στα χέρια μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών να έχουν αναλάβει ρόλο προπαγανδιστή των διαχειριστικών κυβερνήσεων και τα κρατικά κανάλια (με τις έστω, κάποτε,  λίγες χαραμάδες ενημέρωσης) να εκπέμπουν «μαύρο» εδώ και καιρό, το διαδίκτυο προβάλει σαν η μόνη λύση για ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό αναγνωστών-θεατών.

Και αυτό γιατί στον αχανή χώρο του, υπάρχει ακόμα μια σχετική ελευθερία στην ενημέρωση και την προβολή θέσεων κομμάτων, κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων, συλλογικοτήτων, προσώπων κλπ., φωνές  που χαρακτηρίζονται «ενοχλητικές» για το σύστημα και ως εκ τούτου λογοκρίνονται ή παραποιούνται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Εδώ και λίγες μέρες το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Αθήνας έθεσε σε λειτουργία την επίσημη ιστοσελίδα του: http://syndikatooikodomonathinas.gr/

Πρόκειται για έναν λιτό και καλαίσθητο χώρο που θα προβάλει τις θέσεις και τις δραστηριότητες του Συνδικάτου, την κίνηση των τοπικών παραρτημάτων, στιγμές από την ιστορία του οικοδομικού κινήματος μέσα από τη δράση του Συνδικάτου, αρχειακό υλικό, δυνατότητα επικοινωνίας με όλους τους συναδέλφους (ακόμα και εγγραφής, με ένα "κλικ") και άλλα. Οι οικοδόμοι θα βρίσκουν στην ιστοσελίδα τους αυτά που τους αποκρύπτουν τα διάφορα «κανάλια», θα ενημερώνονται για τη λειτουργία και δράση του Συνδικάτου, για τα δικαιώματά τους. Μια ιστοσελίδα για τους εργατοτεχνίτες οικοδόμους κυρίως, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους,  που έρχεται σε μια εποχή που γκρεμίζονται τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και το μεροκάματο των οικοδόμων έγινε από καιρό «είδος   προς εξαφάνιση», που επιχειρείται από τις κυβερνήσεις η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η απαγόρευση του δικαιώματος της απεργίας και που η αντεργατική-αντιλαϊκή προπαγάνδα τείνει να σκεπάσει κάθε φωνή που αντιστέκεται.  

Έχοντας πάντα κατά νου πως η πάλη θέλει οργάνωση και η διεκδίκηση συντονισμό, και πως η επίσκεψη των συναδέλφων στην ιστοσελίδα δεν υποκαθιστά σε καμιά περίπτωση το πέρασμα από τα γραφεία του Συνδικάτου, την ενεργή συμμετοχή μας στη λήψη των αποφάσεων και την ανάληψη δράσης και ευθυνών από τον καθένα προσωπικά, κάνοντας έτσι το Συνδικάτο μας πιο δυνατό και πιο αποτελεσματικό, καλωσορίζουμε και ευχόμαστε καλορίζικη  η ιστοσελίδα, καλή διαδικτυακή πορεία και καλή αντάμωση με όλους τους συναδέλφους οικοδόμους στα γιαπιά και στους δρόμους. Εκεί ορθώνουμε την αντίστασή μας, εκεί ατσαλώνεται η ταξική πάλη, εκεί θα χτίσουμε το μέλλον που δικαιούται και αξίζει η τάξη μας.

ΥΓ. Υπενθυμίζουμε πως λειτουργεί  εδώ και χρόνια (και διαρκώς ενημερώνεται) και η ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας: 

Σάββατο 22 Ιούνη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: