Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Γατάκια...
Κάποιοι δυσκολεύονται να αντιπαρατεθούν με πολιτικά επιχειρήματα, είτε γιατί δεν έχουν, είτε γιατί δεν μπορούν να τα βάλουν με τη σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα που τους ξεπερνά. Και αντί να σιωπούν, επιδίδονται στην διαστρέβλωση της αντίθετης -προς τη δική τους- άποψης.

Κατά τη διάρκεια του απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών του Ασπροπύργου υπήρξαν διάφοροι δήθεν «ελεύθεροι κι ωραίοι», «προοδευτικοί»  και  «αριστεροί» που συχνά έδειχναν να δυσανασχετούν, γιατί όπως είναι φυσικό δεν τολμούσαν όλοι να καταφερθούν ανοιχτά ενάντια στους εργάτες. Έτσι,  όλο και κάτι τους «χάλαγε». Τη μια κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ γιατί είχε «καπελωμένη» την απεργία, την άλλη κατηγορούσαν τα μέλη της διοίκησης του  σωματείου πως «παραείναι κομμουνιστές», την παρ’ άλλη κατηγορούσαν (πάλι) το ΠΑΜΕ (δια μέσου των απεργών αυτή τη φορά) πως τα έκανε πλακάκια με  τους χρυσαυγίτες στην απεργακή πύλη, κ.ο.κ. Κοινή συνισταμένη σχεδόν όλων αυτών η «αλλεργία» απένατι στις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα και κατ’ επέκταση στους απεργούς χαλυβουργούς ως κομμάτι αυτών των δυνάμεων. Και να μην το ξεχάσω… παράλληλα σήκωναν κουρνιαχτό χτυπώντας τις υπερ-επαναστατικές ασπίδες τους. Μόλις σταμάτησε η απεργία στον Ασπρόπυργο, μην έχοντας προφανώς με κάτι άλλο να ασχοληθούν, έπιασαν τους χαλυβουργούς του Βόλου…

Η θέση του ιστολογίου ήταν από την αρχή της απεργίας ξεκάθαρη και «βροντερή». Δίπλα στους εργάτες, σε όλους τους εργάτες και απέναντι στους συνδικαλιστές-εργατοπατέρες, στους εκπροσώπους του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, στους απεργοσπάστες αχυρανθρώπους του Μάνεση. 123 (με τη σημερινή) αναρτήσεις αυτού του ιστολογίου δεν αφήνουν περιθώριο σε κανέναν ούτε καν να προσπαθήσει να παρερμηνεύσει τη θέση μας.

Με  έκπληξη αντιληφτήκαμε χτες ότι  το μπλογκ «αναρχογατούλης» μας έκανε την τιμή και ασχολήθηκε μαζί μας (μεγαλύτερη έκπληξη για τον τρόπο...),  σε ανάρτησή του που  προβάλλει  την απόφαση των χαλυβουργών του Βόλου να αντιταχτούν στις νέες αξιώσεις του Μάνεση (υπογραφή νέας, 6μηνης επιχειρησιακής σύμβασης, που προβλέπει νέα, μεγάλη μείωση του μισθού τους κατά 20% κι άλλα αντεργατικά μέτρα). Κάτι που  θα περνούσε απαρατήρητο και ασχολίαστο ίσως, αν ο προβοκατόρικος τίτλος της ανάρτησης  δεν παρέπεμπε τον αναγνώστη  με ενεργό σύνδεσμο (link) σε παλιότερη ανάρτηση του Οικοδόμου,  δημιουργώντας του ταυτόχρονα τον συνειρμό πως… αντιμετωπίσαμε εχθρικά τους εργάτες του Βόλου και  οι ίδιοι σήμερα με τη στάση τους… μας διαψεύδουν.  Κάτι που φυσικά δεν προκύπτει από την ανάρτησή μας στην οποία παραπέμπουν, ούτε από πουθενά αλλού. Αλλά, σου λέει, πόσοι θα διαβάσουν ολόκληρη την ανάρτηση;

Το (πιο) αστείο της υπόθεσης είναι πως η γατοανάρτηση προβάλλει την ανακοίνωση του  Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» με την οποία χαιρετίζει την απόφαση των εργατών της «Χαλυβουργίας» να αντισταθούν σε εργατοπατέρες και  Μάνεση! Ο εμπνευστής της (ανάρτησης) θεώρησε πως με αυτόν τον τρόπο θα γίνει ακόμα πιο πιστευτός. Δεν αφήσαμε την «κίνηση» αυτή αναπάντητη. Στείλαμε τα παρακάτω δυο σχόλια, με απόσταση λίγων λεπτών μεταξύ τους:

1ο σχόλιο:

"Πιασάρικος και προβοκατόρικος (το συνηθίζεις άλλωστε) ο τίτλος της ανάρτησής σου. Όλο και κάποιοι θα τσιμπήσουν. Όμως έκανες μια τρύπα στο νερό. Οι θέσεις του Οικοδόμου είναι ξεκάθαρες και δεν παρερμηνεύονται. Η ταύτιση εργατοπατέρων συνδικαλιστών και εργατών βρίσκεται μόνο στη φαντασία σου. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αυτά για τους αναγνώστες σου που πας να ξεγελάσεις:

Χαλυβουργοί Βόλου - Η οργή να γίνει αγώνας ταξικός

Tι έχουν τα έρμα και ψοφάνε… Τα «βρήκαν» χαλυβουργοί και Μάνεσης στο Βόλο...

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - Οργανώνουν και συντονίζουν τη δράση τους
(Χρειάζεται συντονισμός με τους εργάτες στο Βόλο)

ΒΟΛΟΣ - Ελληνική Χαλυβουργία: Συστράτευση εργατοπατέρων για να περάσουν τα σχέδια του Μάνεση

Βόλος - «Ελληνική Χαλυβουργία»: Οι εργάτες απέρριψαν τις εργοδοτικές αξιώσεις

Βόλος: Εκ περιτροπής απασχόληση αξιώνει ο Μάνεσης από τους χαλυβουργούς


2ο σχόλιο:

Αν δημοσιεύσεις το προηγούμενο σχόλιό μου, πρόσθεσε και αυτό.

Οι 121 (ως τώρα) αναρτήσεις του Οικοδόμου για τον αγώνα των χαλυβουργών:


..."

Τα σχόλια αυτά εμφανίστηκαν στην ανάρτηση τουλάχιστον δέκα (10) ώρες αργότερα… Πάλι καλά. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, απάντηση καμιά (όχι φυσικά πως περιμένουμε)… Όταν δεν έχεις δικά σου,  είναι προτιμότερο να σιωπάς από το να προσπαθείς  να διαστρεβλώσεις τα επιχειρήματα αυτού που θεωρείς αντίπαλό σου. Ακολουθώντας την τακτική «χτυπώ και φεύγω» διακινδυνεύεις να πιαστείς κάποια στιγμή στα πράσα. Και τότε εκτίθεσαι. Πόσους πια να καταφέρεις να ξεγελάσεις;

5 σχόλια:

TRASH είπε...

Και μετά αμα τους λες προβοκατορίσσκους, ζητάνε και τα ρέστα. Χαρά στο κουράγιο σου που ασχολείσαι με δαύτους.
Οστόσω σχολίασα για να κάνω μία μικρή διόρθωση. Δεν είναι σωστό πως δεν "τόλμησαν" να πάρουν ανοιχτά θέση ενάντια στους χαλυβουργούς:
Αυγή εναντίων απεργίας χαλυβουργών
http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/01/blog-post_2507.html,
ενώ κάνεις έναν κόπο να ρωτήσεις και των Αντώνη που κρατάει αρχείο, θα σε παραπέμψει και άλλα κείμενα, Α/Α και εξωκοινοβουλευτικών συλλογικοτήτων αυτή την φορά, που δεν κρατήθηκαν και βγήκαν απέναντι φόρα μούρη.
Τουλάχιστον όμως αυτοί, το θάρρος της γνώμης τους το είχαν...

Οικοδόμος είπε...

Θα απέδιδε πιο σωστά το "όλοι" δίπλα στο "τολμούσαν". Το προσθέτω.

αναρχογατουλης είπε...

Το λιγοτερο που μπορω να πω ειναι οτι εισαι πραγματικα αρωστος και ανικανος να διαβασεις και να καταλαβεις μια αναρτηση.

ANΕΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ είπε...

Eμένα φίλε οικοδόμε, απ' όλην την ανάρτησή σου, μου φτάνει η ...γατούλα ως απάντηση και κυρίως επειδή είναι πνιγμένη στο ...ροζ.

Πιο απόλυτα πιστό είδωλό τους, όταν κοιτάζονται στο καθρέφτη τους κάτι τέτοιοι, δε θα μπορούσαν ν' απολαύσουν...

Οικοδόμος είπε...

@αναρχογατούλης:
Πριν αναγκαστώ να γράψω την ανάρτηση, σχολίασα κάτω από τη δική σου και δεν πήρα καμιά απάντηση. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά και δεν με ενδιαφέρει. Αν περίμενες όμως να το περάσεις στο «ντούκου»... την πάτησες. Το ότι αναγκάστηκες να «απαντήσεις», έστω και τώρα, κάτι δείχνει, αν και πολλά περισσότερα δείχνει η ίδια η «απάντησή» σου.

ΥΓ 1. Απάντηση στην απορία σου: "Οικοδομε
Ωραιες οι 121 αναρτησεις σου για τους χαλυβουργους και μπραβο σου. Μηπως να μας εδειχνες και μια για το παιδι που αργοπεθαινει; Mια αναρτηση για τον ΣΑΚΚΑ. Μια ρε,μονο μια."

"Σήμερα ο Κώστας Σακκάς, αύριο εσύ"
http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5813.htmlΥΓ 2. Να περιμένω να μου ζητήσεις και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων;…