Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΚΚΕ: Ονομαστική ψηφοφορία και ας αναλάβει o καθένας την ευθύνη του


Σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το λουκέτο στην ΕΡΤ τονίζει πως θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και «ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

"Στο νομοσχέδιο, που συζητείται την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει εμπρόθεσμα την τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση με υπουργική απόφαση – και μάλιστα ερήμην της Βουλής – εκατοντάδων δημοσίων φορέων και οργανισμών, καθώς επίσης και γιατην κατάργηση της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων.

Προτάσεις νόμου με παρόμοιο περιεχόμενο έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κοινή το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και τέλος οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Είναι γνωστό και από την εμπειρία ότι οι προτάσεις νόμου αργούν να έρθουν για συζήτηση στην Βουλή - αν έρθουν ποτέ - και οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Για αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επέλεξε την κατάθεση τροπολογίας, ώστε να δοθεί λύση εδώ και τώρα με την ψήφιση της, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα στηρίξει κάθε άλλη πρωτοβουλία που θα κινείται στην ίδια κατεύθυνση.

Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει ώστε να μην τεθεί για ψήφιση η τροπολογία αυτή.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα παρευρίσκεται σύσσωμη στην Ολομέλεια για να απαιτήσει την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στην τροπολογία.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με τους 12 βουλευτές της, δεν μπορεί μόνη της να προκαλέσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας. Χρειάζονται τουλάχιστον 15 βουλευτές, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής. Επομένως η διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας θα εξαρτηθεί από την στάση των άλλων κομμάτων. Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του."

2 σχόλια:

Οικοδόμος είπε...

Κυριακή κοντή γιορτή. Για να δούμε τι θα ΠΡΑΞΟΥΝ όλοι αυτοί που "δεν συμφωνούν" με το κλείσιμο της ΕΡΤ, που "απαιτούν σεβασμό" από τον συν-εταίρο τους...αλλά και...
οι άλλοι... τώρα που το ΚΚΕ δηλώνει πως "θα στηρίξει κάθε άλλη πρωτοβουλία που θα κινείται στην ίδια κατεύθυνση."...

Giannis Pit. είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. Το Κόμμα στο θέμα της ΕΡΤ έχει δώσει επί τέλους ρεσιτάλ πολιτικής παρέμβασης και δράσεων.
Η Αλήθεια να λέγεται.
Έτσι θέλουμε το ΚΚΕ.....!!!