Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και η απάντηση της ΔΑΣ προς την ΠΑΣΚΕ

Κανένα άλλοθι στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Κανένα άλλοθι στις δυνάμεις που έχουν οδηγήσει στον εκφυλισμό μεγάλο μέρος του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας έκαναν καθαρό για μια ακόμα φορά σήμερα ότι βρίσκονται και θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, στην πρώτη γραμμή της πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, για την οργάνωση των αγώνων και από αυτή τη σκοπιά αρνούνται να γίνουν κολυμπήθρα για να ξεπλυθούν οι δυνάμεις που δουλεύουν στο συνδικαλιστικό κίνημα για λογαριασμό των συμφερόντων του κεφαλαίου. Μ' αυτά τα δεδομένα η παράταξη με την οποία εκφράζονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΕΚΑ, η ΔΑΣ, δήλωσε σήμερα ότι δε θα μετέχει στο προεδρείο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ έκαναν σαφές ότι αυτή η στάση είναι μια στάση ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους που εμπιστεύθηκαν τις ταξικές δυνάμεις, απέναντι στον εκφυλισμό του εργατικού κινήματος, που υπηρετούν, είτε το θέλουν είτε όχι, με τη στάση και τη γραμμή τους στο κίνημα, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΡΙΖΑ).

Καταγγέλλοντας αυτή τη δράση των άλλων δυνάμεων, που, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις τους, υπηρετούν την ίδια γραμμή της υποταγής και της υπονόμευσης του εργατικού κινήματος, τα στελέχη της ΔΑΣ έκαναν σαφές πως η θέση τους για μη συμμετοχή στο προεδρείο δεν είναι αποχή, αλλά το αντίθετο: Σημαίνει ότι παραμένουν στην πρώτη γραμμή της πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.
Και αυτό θα το κάνουν συμμετέχοντας ενεργά και στο ΕΚΑ, όπως και σε κάθε άλλο όργανο του συνδικαλιστικού κινήματος της εργατικής τάξης. Έκαναν καθαρό ότι η θέση τους για το προεδρείο του ΕΚΑ αφορά μόνο στο ΕΚΑ, χτυπώντας «καμπάνα» στην εργατική τάξη για τα νέα χαρακτηριστικά του εκφυλισμού στο εργατικό κίνημα.

Η συγκρότηση του προεδρείου από τις άλλες δυνάμεις θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ.

Επισυνάπτεται η προκήρυξη της ΔΑΣ που μοιράζεται από, σήμερα, Πέμπτη σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Συνημμένα Αρχεία: 
Απάντηση της ΔΑΣ προς την ΠΑΣΚΕ για το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας 

Σχόλιο εξέδωσαν οι ταξικές δυνάμεις, η ΔΑΣ, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την ανακοίνωση-απάντηση της ΠΑΣΚΕ- ΕΚΑ προς τη ΔΑΣ για την απόφασή της να μη συμμετάσχει στη συγκρότηση του προεδρείου.
Ολόκληρο το σχόλιο των ταξικών δυνάμεων:

«Στην απόφαση της ΔΑΣ να μη συμμετάσχει στο προεδρείο και να  μη νομιμοποιήσει τον εκφυλισμό σαν αποτέλεσμα της γραμμής του κοινωνικού εταιρισμού, του συμβιβασμού και της υποταγής, απαντά η ΠΑΣΚΕ με το "έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε".
Τους απαντάμε ότι έξω από το χορό είναι όποιος δεν έχει πάει στις πύλες των εργοστασίων να συγκρουστεί με την εργοδοσία, στην απόλυση, στην απεργία. Όποιος, αντί να είναι αντίπαλος της εργοδοσίας και να την αντιπαλεύει, είναι τσιράκι της και απεργοσπάστης πρώτος.

Ότι εμείς δεν χορεύουμε  με τα τραγούδια του κεφαλαίου, δεν χορεύουμε με το ντέφι των βιομηχάνων και των πολιτικών τους εκπροσώπων.
Εμείς χορεύουμε το χορό των αγώνων με τον ταμπουρά της ρήξης και ανατροπής. Χορεύουμε το χορό της αντίστασης και της αντεπίθεσης.
Είμαστε πρωτοχορευτές, μαζί με τους εργαζόμενους στο χορό του αγώνα για την παρεμπόδιση  υλοποίησης της αντεργατικής πολιτικής, την αναχαίτιση της επίθεσης που μέρος της είναι και οι παρατάξεις των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ – ΑΥΤ.  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, οι οποίες μέσα από τον κοινωνικό διάλογο, την υπογραφή μείωσης μισθών, τον εκφυλισμό των αγώνων, βάζουν  πλάτη να σαρωθούν οι όποιες κατακτήσεις της εργατικής τάξης.

Είμαστε  μπροστά  στον αγώνα ενάντια στις θεωρίες και τις αντιλήψεις  που προωθούν αυτές οι παρατάξεις στο εργατικό κίνημα του εφικτού  και του ρεαλιστικού του περιεχόμενου δράσης, των διεκδικήσεων της εργατικής τάξης.  Χθες για παράδειγμα, για το μισθό το  ρεαλιστικό  ήταν το 751, τώρα το ρεαλιστικό είναι το 586.  Το ρεαλιστικό και το εφικτό σε όλες τις πτυχές της ζωής της εργατικής τάξης καθορίζεται από το κεφάλαιο και τις ανάγκες του.  Η λογική αυτή είναι λογική ήττας της τάξης μας και κατά κράτος νίκης του ταξικού αντιπάλου των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων.
Ναι,   εμείς  βάζουμε στην πρώτη γραμμή τις σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου και της οικογένειάς του.  

Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ αυτή την στιγμή εκπροσωπεί  τον εκφυλισμό και ό,τι σάπιο υπάρχει στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Το ότι μας απαντά αυτή η παράταξη επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας».

Από τις ειδήσεις του 902.γρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: