Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ - Οι κομμουνιστές απέδειξαν για μια ακόμη φορά στην πράξη τι εννοούν όταν λένε «κανένας μόνος του» - Ο «ξοφλημένος» 902 παραδίδει μαθήματα τηλεοπτικής ενημέρωσης




Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ οι κομμουνιστές, από τα απλά μέλη των ΚΟΒ μέχρι τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ,  βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων, με όλες τις δυνάμεις τους, σε μια προσπάθεια να επηρεάσουν θετικά γι’ αυτούς τις εξελίξεις.

Άμεση παρέμβαση του ΓΓ Μήτσου Κουτσούμπα στον  πρόεδρο της δημοκρατίας ζητώντας του να πιέσει να αποσυρθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου της συγκυβέρνησης και επίσκεψή του από τις πρώτες ώρες στο κτίριο της ΕΡΤ. Παρέμβαση της ευρωκοινοβουλευτικής  ομάδας του ΚΚΕ (Γ. Τούσσας) στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και καταγγελία της απόφασης. Άμεση κατάθεση από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ τροπολογίας στη Βουλή για την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Συμπαράσταση και αλληλεγγύη από εκατοντάδες μέλη και στελέχη του κόμματος που έτρεξαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και οι περισσότεροι ξενύχτησαν στο πεζοδρόμιο περιφρουρώντας τις εγκαταστάσεις, μαζί με άλλους εργαζόμενους, από τις δυνάμεις καταστολής. Όμως αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ο τιτάνιος αγώνας για την αναμετάδοση των εκπομπών των απολυμένων πλέον εργαζομένων της ΕΡΤ από την τηλεόραση του 902.

Το τηλεοπτικό κανάλι του ΚΚΕ, που πολλοί ήλπιζαν και ήθελαν να δουν «ξοφλημένο» να περνάει σε «άλλα» χέρια, κατάφερε υπερνικώντας τεράστιες δυσκολίες και εμπόδια να σηκώσει  στις πλάτες του και να καταφέρει ένα εγχείρημα που ίσως μόνο οι άνθρωποι του σταθμού και οι εργαζόμενοί του πίστευαν πως μπορεί να επιτευχθεί, παραδίδοντας ταυτόχρονα μαθήματα τηλεοπτικής ενημέρωσης. Τι να πει αλήθεια κανείς για τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού 902; Για τους τεχνικούς που ανάμεσα στις δυσκολίες που έχουν τέτοιου είδους αναμεταδόσεις, είχαν να αντιμετωπίσουν και τον πόλεμο της digea, που κατέβαζε κάθε τόσο τους διακόπτες του σταθμού επινοώντας διάφορες δυσκολίες, ή για τις υπηρεσίες του ΟΤΕ που για πρώτη φορά αρνήθηκαν να παραχωρήσουν οπτική ίνα  στον σταθμό επικαλούμενοι «έλλειψη άδειας» από τη διοίκηση; Τι να πει κανείς για τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές που για ατέλειωτες ώρες, συνεχόμενα, μάχονται στο καθήκον της ενημέρωσης, κάνοντας ρεπορτάζ και μεταδίδοντας με συνεχόμενες συνδέσεις την είδηση κάθε στιγμής;

Ό,τι και να πεις σε όλους αυτούς, θα σου πουν πως κάνουν απλά το καθήκον τους. Αυτό που τους προτάσσει η κομμουνιστική τους συνείδηση. Χωρίς να περιμένουν «ευχαριστώ» και χωρίς να υπολογίζουν οποιοδήποτε κόστος. Μπαίνουν μπροστά και ανοίγουν με την πάλη τους το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, το δρόμο που καλούν όλους τους εργαζόμενους να βαδίσουν. Αυτοί είναι και έτσι δρουν οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ.

Τετάρτη 12 Ιούνη 2013

8 σχόλια:

Μποτίλια Στον Άνεμο είπε...

http://zbabis.blogspot.gr/2013/06/902.html
Με την άδειά σου.

Και δεν είδαμε ΕΝΑΝ (1) εκπρόσωπο του ΚΚΕ για ΔΕΊΓΜΑ

Να είσαι πάντα δυνατός.

Ανώνυμος είπε...

Το Κόμμα είχε και έχει πολλούς Μήτσους αγωνιστές και παλικάρια.
Ο σημερινός ΓΓ λέγεται και αποκαλείτε από γνωστούς και οικείους του Δημήτρης. Το Κόμμα έχει και είχε πολλούς Δημήτρηδες αγωνιστές και παληκάρια.

Ανώνυμος είπε...

"Κόψε κάτι"....και ο "Ζούγκλα" του λαμόγιου Τριανταφυλλόπουλου αναμεταδίδει τη ΝΕΤ...και αυτός "κατάφερε υπερνικώντας τεράστιες δυσκολίες και εμπόδια να σηκώσει στις πλάτες του και να καταφέρει ένα εγχείρημα που ίσως μόνο οι άνθρωποι του σταθμού και οι εργαζόμενοί του πίστευαν πως μπορεί να επιτευχθεί, παραδίδοντας ταυτόχρονα μαθήματα τηλεοπτικής ενημέρωσης";;;

Οικοδόμος είπε...

@Aνώνυμος "Κόψε κάτι":
Ελπίζω, βλέποντας το σχόλιό σου γραμμένο, να καταλάβεις το μέγεθος της ικανότητάς σου να αντιλαμβάνεσαι και να αναλύεις τι συμβαίνει γύρω σου.

Giannis Pit. είπε...

Πολύ θετική η παρουσία του ΚΚΕ και φυσικά του 902 στην υπόθεση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ

Ανώνυμος είπε...

Den katalavainw ti ennoei o Φτερο στο Πελαγο. Kanei anadimosieusi to keimeno tou Oikodomou kai meta leei pws den eide kanenan tou KKE oute gia deigma? Yparxei kati pou den katalava?

Partydog

Ανώνυμος είπε...

Sorry gia ta greeklish, vriskomai sto ekswteriko kai den exw elliniko pliktrologio kai den exw xrono na ta metatrepsw.

Partydog

Οικοδόμος είπε...

@Partydog:
Ο σύντροφος εννοεί πως στην προσπάθεια να μην κατηγορηθεί ο 902 πως πάει να "καπελώσει" την όλη υπόθεση της αναμετάδοσης κλπ, να την εκμεταλλευτεί πολιτικά δηλαδή, δεν προβάλλει πολύ τους εκπροσώπους του κόμματος. Έτσι τουλάχιστον το ερμήνευσα εγώ.
Να σαι καλά εκεί στα ξένα.
Καλή δύναμη!