Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Δελτίο τύπου – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ για τα γεγονότα στη Χαλυβουργία



Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καταγγέλλει την προσχεδιασμένη, βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με εντολή της συγκυβέρνησης, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σε βάρος των απεργών Χαλυβουργών στην Ελληνική Χαλυβουργία Ασπροπύργου, που για 264 μέρες συνεχίζουν και παλεύουν για να έχουν δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή.
Η συγκυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι κινείται στις ράγες της ίδιας αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής που κινήθηκαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Επιβεβαιώνει αυτό που το ταξικό κίνημα τονίζει ότι είναι κυβέρνηση του κεφαλαίου και επιχειρεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους εργατικούς αγώνες, όπως απαιτούν τα αφεντικά της, Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Ε.Κ.Τ.) και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.).
Το κτύπημα του αγώνα των Χαλυβουργών, οι πλάτες στον Μάνεση για αξιοποίηση των απεργοσπαστικών και προβοκατόρικων μηχανισμών, επιβεβαιώνουν ότι είναι αδίστακτοι μπροστά στις απαιτήσεις του κεφαλαίου.
Τονίζουμε για άλλη μια φορά, αυτό που τονίσαμε όταν ξεκίναγε αυτός ο αγώνας: Ο αγώνας, η μάχη που δίνουν οι Χαλυβουργοί, είναι αγώνας για τα συμφέροντα όλης της εργατικής τάξης.
Τροφοδοτεί με αισιοδοξία και ταξικό μίσος τους εργάτες. Είναι αγώνας που εξελίσσεται σε σύγκρουση τάξη ενάντια σε τάξη. Αγώνας που αναπτύσσει ακόμα παραπέρα την ταξική αλληλεγγύη, απαραίτητο όπλο στους καθημερινούς δύσκολους αγώνες.
Γι΄ αυτό θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να στηρίζουμε αυτόν τον αγώνα.
Θα είμαστε κοντά στους Χαλυβουργούς και θα εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας με κάθε τρόπο.
Τα κτύπημα, που επιχείρησε η συγκυβέρνηση και οι μηχανισμοί του Μάνεση σήμερα, δεν θα μείνει αναπάντητο.
Στη βάση αυτή, καλούμε όλα τα σωματεία της δύναμης της Ομοσπονδίας να πάρουν αποφάσεις στήριξης του αγώνα των Χαλυβουργών και συμμετοχής τους στα κατά τόπους συλλαλητήρια στήριξης των απεργών.
Καλούμε τον κλάδο σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια, σήμερα στις 5:30 το απόγευμα, στη Γέφυρα Ασπροπύργου και τη Δευτέρα 23 Ιούλη, στις 7:30 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Αθήνα, 20 Ιουλίου 2012

Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γενικός Γραμματέας


Γιάννης Πάσουλας                                                            Κώστας Χαντζιάρας

2 σχόλια:

Vomolloxius Koba είπε...

Γεια σου φίλε οικοδόμε.Τελικά δεν τα υπολογησε καλά τα πράγματα ο Μάνεσης και τα τσιράκια του... Η Χαλυβουργία δεν μπορεί να λειτουργήσει με χαφιεδογραμματείς και διευθυντορουφιάνους!

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα vomoloxius.
Του "πέρασε" του Μάνεση κι "άνοιξε" το εργοστάσιο. Οι εργάτες όμως ξέρουν -όπως κι αυτός- πως χωρίς αυτούς δεν πρόκειται να βγεί ούτε μια μπετόβεργα. Και είναι σ' επιφυλακή και ανυποχώρητοι. Χρέος της εργατικής τάξης ολόκληρης, να τους στηρίξει...
Καλή δύναμη φίλε!