Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!



Η φοροκαταιγίδα, τα χαράτσια μαζί με τα άλλα προβλήματα οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες εργατοϋπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Έχουν φτάσει ήδη τα εκκαθαριστικά της εφορίας με εξοντωτικά ποσά φόρων. Δραματική είναι η κατάσταση ανέργων που με βάση τα τεκμήρια, αν έχουν ένα σπίτι ή και ένα αυτοκίνητο, πρέπει να πληρώσουν, όπως και υπερχρεωμένες οικογένειες που ενώ δεν μπορούν να πληρώσουν το στεγαστικό δάνειο, τους έρχεται τώρα και το ραβασάκι της εφορίας.

Τα «χαράτσια» όμως δεν τελειώνουν εδώ. Τις επόμενες μέρες έρχεται το ΕΕΤΗΔΕ για τα ακίνητα που πέρυσι ήρθε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Φέτος θα το στείλουν οι εφορίες ή θα μπει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Το επόμενο διάστημα αναμένεται οι ΔΟΥ να ξεκινήσουν να αποστέλλουν μαζικά σημειώματα με την απειλή κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων σε όσους δεν εξόφλησαν το ΕΕΤΗΔΕ μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Συνεχίζει να αποστέλλεται στους ιδιοκτήτες ακινήτων το ΕΤΑΚ του 2009, ενώ σε λίγες ημέρες θα σταλεί ο ΦΑΠ του 2010 και ο ΦΑΠ του 2011, ενώ είναι πιθανό ως το τέλος του 2012 να σταλεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2012.

Ακόμη και όσοι δηλώσουν εισόδημα κάτω από πέντε χιλιάδες ευρώ, θα πληρώσουν φόρο γιατί τούς «πιάνουν» τα τεκμήρια , αν έχουν σπίτι ή και αυτοκίνητο, είτε είναι παντρεμένοι, είτε ανύπαντροι και έτσι δεν απαλλάσσονται.

Φορολογούμενοι με ένα, δύο, τρία παιδιά ...τιμωρούνται, πληρώνοντας φέτος συγκριτικά με πέρυσι πολύ περισσότερο φόρο πού είναι δυο και τρεις φορές πάνω.

Την ίδια στιγμή μένουν στο απυρόβλητο σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις του κεφαλαίου, συζητείται η παραπέρα μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων και η μείωση της φορολογίας για εισοδήματα φυσικών προσώπων πάνω από 100.000 ευρώ.

Η αγανάκτηση για την φοροληστεία πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα πρώτα από όλα στους χώρους δουλειάς με μαζικοποίηση των σωματείων, αλλά και στις γειτονιές με όλες τις μορφές και με δυνάμωμα της αλληλεγγύης.

Χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούμε σε αδιέξοδο καθώς δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε. Η διέξοδος είναι η συμμετοχή στον αγώνα, αλλιώς όλο και περισσότεροι θα φτάνουν στην εξαθλίωση, θα παίρνουν το …δρόμο του 65χρονου συνταξιούχου στο Γαλάτσι πού έβαλε τέρμα στην ζωή του.

Αυτό που μας ταιριάζει είναι ο αγώνας με προοπτική, με το κεφάλι ψηλά.

Να συμβάλλουμε σε κίνημα αντίστασης που μπορεί να φτάσει σε μαζική άρνηση πληρωμών.

Μαζικό κίνημα πίεσης με βάση τα αιτήματα στο εργοστάσιο, στην επιχείρηση, με υπόμνημα όλων των εργαζόμενων και τη μαζική συμμετοχή τους σε μια εφορία, υπηρεσία, υπουργείο.

Το ίδιο και στη γειτονιά, με όλες τις μορφές, αξιοποιώντας και την πείρα από το χαράτσι της ΔΕΗ. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στη φοροληστεία, να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Παλεύουμε μαζί εργατοϋπάλληλοι, αυτοπασχολούμενοι, μικρομαγαζάτορες, αγρότες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Αύξηση του αφορολόγητου ορίου για το ζευγάρι 40.000 ευρώ το χρόνο και 5.000 για κάθε παιδί για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες.

Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος στο εισόδημα μέχρι 40.000 για το ζευγάρι και 5.000 για κάθε παιδί, καθώς και του ΕΕΤΗΔΕ για την κύρια και την πρώτη εξοχική κατοικία.

Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των επαγγελματοβιοτεχνών. Κατάργηση περαίωσης και κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων. Αύξηση του ορίου προσωποκράτησης για χρέη στο Δημόσιο και ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει την επιχείρησή τους και δεν έχουν άλλα εισοδήματα. Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις.

Κατάργηση των έμμεσων φόρων, ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης στα αγροτικά εφόδια, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.

Κατάργηση των φόρων και τελών για Δήμο και ΕΡΤ.

Απαγόρευση διά νόμου κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με σημερινά αντικειμενικά κριτήρια αξίας 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τμ για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια

Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με συντελεστή 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη.

Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι «αναπτυξιακές» φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές.

ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΜΑΣ- ΟΓΕ

4 σχόλια:

Unknown είπε...

προεκλογικα ειχα προτεινει σε βουλευτη ομιλητη του ΚΚΕ να καλεσει το κομμα τον κοσμο να μην κανει φορολογικες δηλωσεις εφοσον εχει δοθει παραταση εφοσον όλα τα κομματα με τον ενα ή τον αλλο τροπο αναιρουσαν το μνημονιο με το οποιο και καταθετουμε δηλωσεις και αρα η επομενη κυβερνηση-η παρουσα δηλαδη- θα επρεπε προεκλογικα να δεσμευτει για τον τροπο με τον οποιο θα υποβαλλοταν αυτες. Ισως να φαινοταν πολυ εξτρεμιστικη η και πολιτικαντικη η προταση αλλα ισως μερικα ματια θα ειχαν ανοιξει και μερικες μασκες θα ειχαν πεσει. τωρα θα πληρωσουμε και θα πουμε και ενα τραγουδι, κατα προτιμηση:http://www.youtube.com/watch?v=pboWKGcL_Gk

Ανώνυμος είπε...

Πρίν ούτε 1μήνα ο χαζολαός για αλλη μια φορά ψηφισε και έδωσε στο ΚΚΕ 4,5,τ'ωρα για ποιόν λαό κάθεται και σκίζεται το ΚΚΕ...
Οι περισσότεροι κάτι έχουν και το μόνο που τους νοιάζει ειναι μην το χάσουν κι ας καίγεται τόπος γύρα τους!!!
Καλή δύναμη σε όλους μας ειμαι πολύ εκνευρισμένος,εξοργισμένος και απογοητευμένος!!!


Γιοζεφ Κ

Οικοδόμος είπε...

@salot sor:
Καλησπέρα.
Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται ούτε "εξτρεμιστική" ούτε "πολιτικάντικη" η πρότασή σου. Αντίθετα, εξτρεμιστικό είναι αυτό που μας κάνουν σήμερα αυτοί και χειρότερα σε λίγες βδομάδες που δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τόσους φόρους. Εκτός κι αν ο λαός τελικά έχει λεφτά να πληρώνει και δεν υπάρχει πρόβλημα, και γινόμαστε εμείς οι "υπερβολικοί".

Σύντροφε υπήρξε κατά τη γνώμη μου ατολμία από μεριάς κόμματος και στο θέμα με το χαράτσι της ΔΕΗ. Έχω γράψει πολλά σημειώματα με τις απόψεις μου γι' αυτό (ετικέτες "χαράτσια" και "δεν πληρώνω"). Περίμενα πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, δεν ξέρω αν πρέπει να τις περιμένω ακόμα, εκτός από το κάλεσμα για συσπείρωση σε συνδικάτα και γειτονιές. Κάτι σαν αυτό που λες κι εσύ, δεν ξέρω ακριβώς.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Καλή δύναμη Γιόζεφ Κ.
Καλή δύναμη φίλε.