Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΥΠΟΚΡΙΤΕΕΕΣ!!!



Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, λέει, απέκλεισε (!) από τους Ολυμπιακούς αγώνες την Βούλα Παπαχρήστου ύστερα από το «σάλο» που προκάλεσε ένα ηλίθιο, κακόγουστο και κρύο «ανέκδοτο» που ανέβασε η πρωταθλήτρια του τριπλούν στο twitter της σχετικά με… το κουνούπι του Νείλου και τους αφρικανούς μετανάστες στη χώρα μας.

Πόσοι από εμάς δεν έτυχε να ακούσουμε ή να διηγηθούμε οι ίδιοι –ανεξάρτητα από ηλικία- στις παρέες μας –έστω για μια φορά- τέτοιου είδους «ρατσιστικά» ανέκδοτα; Ένα ιδιότυπο «χιούμορ»,  όχι ιδιαίτερα καλής (πολλές φορές και κακής) ποιότητας, για Πόντιους, για μαύρους, για ξανθιές κλπ; Πόσες φορές χαμογελάσαμε με ένα «καλό», γελάσαμε μ’ ένα «πετυχημένο», ή εκφράσαμε τη δυσφορία μας για  ένα «παρατραβηγμένο»; Μήπως αυτό σημαίνει ότι είμαστε ρατσιστές;!

Μόλις η αθλήτρια κατάλαβε τη βλακεία της, ζήτησε συγγνώμη σε όλους τους τόνους, ήταν όμως πολύ αργά… οι θεσμοί αυτού του τόπου την καταδίκασαν με συνοπτικές διαδικασίες και της επέβαλαν την έσχατη των ποινών. Μια διαδικασία που θυμίζει έντονα… Ταλιμπάν και φέρει –φαρδιά πλατιά- την υπογραφή και δύο κομμάτων της «Αριστεράς». Ο λιθοβολισμός αρχίζει:

Η… «αριστερή» αντιμετώπιση από το ΣΥΡΙΖΑ:

«Να πάρει θέση η αθλητική ηγεσία», ζητά σε ανακοίνωσή του ο Τάσος Κουράκης, συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου για το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δηλώσεις ρατσιστικού μίσους της αθλήτριας  Β. Παπαχρήστου  της Εθνικής ομάδας στίβου, που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, βάλλουν ευθέως εναντίον του αθλητικού ιδεώδους και της συναδέλφωσης των λαών», τονίζει ο κ. Κουράκης και προσθέτει: 
«Καλούμε τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΕ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού να πάρουν θέση εάν μπορεί η χώρα μας να εκπροσωπείται από αθλητές και αθλήτριες που διαδίδουν το ρατσισμό δίνοντας κάκιστα μαθήματα στη νέα γενιά και την αθλητική οικογένεια».

«Ρατσιστικό μίσος» είδε ο αριστερούλης ποιητής-καθηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και… «προσβολή του αθλητικού ιδεώδους»… Ένα αθλητικό ιδεώδες που δεν προσβάλλουν (προφανώς, κατά τον ίδιο) οι Ολυμπιακοί αγώνες, η μορφή και ο τρόπος που διεξάγονται, η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, οι… δεκαεξαβάλβιδοι 4Χ4 αθλητές-τούρμπο, οι «χορηγοί», τα βρώμικα πολιτικά συμφέροντα και άλλα πολλά.

Θέλετε ακόμα πιο… «αριστερή» αντιμετώπιση; Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

«Ρατσιστικό χιούμορ και «αστειάκια» που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία» θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο».

Έχουν δίκιο οι «σύντροφοι» της ΔΗΜΑΡ. Τέτοια «αστειάκια» δεν ανέχεται η ελληνική κοινωνία. Ανέχεται όμως μια συγκυβέρνηση που της ανοίγει το λάκο, τσόντα της οποίας είναι ο αριστερούλης Κουβέλης… Και ζητάει (η ΔΗΜΑΡ) το κεφάλι της αθλήτριας στο πιάτο…

Τι να κάνει και ο αρχηγός της Ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, ο κύριος  Ισίδωρος Μπακογιάννης… ουπς… συγγνώμη λάθος, Κούβελος ήθελα να πω… δεν γίνεται να μην πάρει θέση αυτός:

«H αθλήτρια με τις δηλώσεις που έκανε παραβίασε μία βασική αξία του ολυμπιακού κινήματος που είναι ο σεβασμός, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα». Και: «Είναι το ίδιο ακριβώς όπως το να παραβιάζεις το ευ αγωνίζεσθαι, κάνοντας χρήση αναβολικής ουσίας. Όταν ένας αθλητής παραβιάζει ή δεν πιστεύει σε βασική ολυμπιακή αξία, δεν έχει θέση σε ολυμπιακή ομάδα. Πόσο μάλλον στην  ολυμπιακή ομάδα της Ελλάδας, που εμείς διδάξαμε τις ολυμπιακές αξίες και είμαστε εδώ για να τις υπηρετούμε. Δεν είχαμε επιλογές για αυτό το πράγμα».

Ο… υπηρέτης των ολυμπιακών αξιών κύριος Κούβελος μετά της συζύγου του κυρά Θεοδώρας, αυτοί δεν ήταν που μετέφεραν εκείνο το ψωρο-εκατομμυριάκι  στο εξωτερικό και «ξέχασαν», λέει, να το δηλώσουν; Εντελώς φυσιολογικό έτσι; Δεν παραβίασαν κάτι αυτοί… μόνο τη νοημοσύνη μας… συστηματικά…

Τη χαριστική βολή στην αθλήτρια έρχεται να δώσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με την απόφασή της:

«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».

Χωρίς σχόλια…

«…Σε χρόνο ρεκόρ, Ολυμπιάδας θα έλεγα, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, έκανε το δικό του άλμα εις μήκος. Με ένα φοβερό πήδημα, απ’ αυτά στα οποία έχει προπονηθεί μέσα από διάφορες πολιτικές κωλοτούμπες, έφτασε στο ρεκόρ της υποκρισίας του. Πολιτικοί στον καιρό της τρόικας ένιωσαν την αξιοπρέπειά τους να απειλείται από την Παπαχρήστου. Αντιρατσιστές-χωροφύλακες των διατυπώσεων βρήκαν αντικείμενο. Και ανόητοι, βρήκαν μια μεγαλύτερη ανοησία,αυτή μιας κοπέλας,για να στοιχειοθετήσουν την συγκριτική τους «σοβαρότητα».

Σε όλο αυτό το ξέσπασμα υποκρισίας, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, την μέρα ακριβώς που έφτασε η τρόικα στην Ελλάδα για να τους δώσει εντολές, κοκκίνισαν από ντροπή με τους 140 χαρακτήρες της Παπαχρήστου στο τουίτερ. Ζήτησαν να αποκλειστεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή. Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε το ίδιο αίτημα, θέλοντας να επιβεβαιώσει την θεσμική του υπερευαισθησία σε θέματα ρατσισμού.

Καταλαβαίνω γιατί ο Βενιζέλος θέλει να θεωρεί ρατσισμό τις δηλώσεις Παπαχρήστου. Είναι βολικότερο να μιλάς για τον «ρατσισμό» που εξέφρασε μια κοπελίτσα από αυτόν που έχεις καθιερώσει χωρίζοντας τη χώρα σου σε μια ελιτ και στη μάζα. Καταλαβαίνω γιατί η ΔΗΜΑΡ, πρέπει να δείξει πως διαθέτει αριστερά αντανακλαστικά την ώρα που χάνει κάθε άλλο που τη συνδέει με το λαικό αίσθημα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απολογείται στη λογική του πολιτικά ορθού, κάνοντας το χωροφύλακα των ευαισθησιών…» (απόσπασμα από άρθρο του Κ. Βαξεβάνη που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο εδώ).

Οι αθλητές είναι δημόσια πρόσωπα και αποτελούν πρότυπο για χιλιάδες παιδιά. Αυτό δεν πρέπει να τους ξεφεύγει ποτέ από το μυαλό. Οι κινήσεις και η συμπεριφορά τους πρέπει να είναι προσεκτικές και τα λόγια τους μετρημένα. Δεν χωράει αμφιβολία πως η αθλήτρια υπέπεσε σε παράπτωμα και έπρεπε να τιμωρηθεί. Όχι όμως με την «θανατική ποινή». Τέτοια ήταν η τιμωρία της να αποκλειστεί δυο μέρες πριν την έναρξη από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η πιο βαριά των ποινών για μια βλακεία της στιγμής, όταν η διαχρονική εγκληματική βλακεία κάποιων εκπροσώπων των θεσμών της "δημοκρατίας" μας, η υποκρισία και ο βιασμός της κοινής λογικής, παραμένουν διαρκώς ατιμώρητα…

18 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Καλή σου μέρα σύντροφε.

Η ξεφτίλα τους είναι τόσο μεγάλη και είναι τόσο γελοίοι και προκλητικοί και, αυτό δείχνει να ξέρουμε και πόσο ευάλωτοι είναι.
Να ήξερα τι θέση θα παίρνει η Αριστερά της εξέδρας για τον Ανδρεουλάκο που τον τοποθέτησαν στην θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και που εθίγει από την δημοσίευση της Παπαχρήστου.

Αθανάσιος Ανδρεουλάκος βασιλικός επίτροπος και αντιεισαγγελέας πρωτοδικών του έκτακτου στρατοδικείου της 09/11/1968 όπου κατακεραύνωσε τους κατηγορούμενους της αντιστασιακής οργάνωσης κατά της Χούντας , αγωνιστές της Δημοκρατικής Άμυνας και ζήτησε βαριές ποινές.

Να ένα απόσπασμα από την αγόρευσή του:

" η αρχή ότι η επικρατούσα επανάστασις δημιουργεί δίκαιον είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Η επανάστασις της 21ης Απριλίου επικράτησε πλήρως εσωτερικώς και ανεγνωρίσθη εφ´ όλων των κρατών εξωτερικώς. Επομένως εδημιούργησεν δίκαιον. Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται ως σκοπούντες την ανατροπή του κρατούντος πολιτεύματος και την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξεως του παρόντως επαναστατικού καθεστώτος ως τρόπου και μορφής πολιτεύματος.."

Χρήστος Γ. είπε...

Αγαπητέ Οικοδόμε μια παρατήρηση σε σχέση με την προσέγγισή σου:

Νομίζω ότι βλέπεις πολύ σωστά το όλο ζήτημα, ωστόσο εκείνο που ξέχασες είναι ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια δεν είναι μια οποιαδήποτε αθλήτρια που έκανε μια βλακεία.....

Η Βούλα Παπαχρήστου είναι οπαδός της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και δη του Κασιδιάρη. Άσχετα αν ο αποκλεισμός της δεν έγινε ούτε κατά διάνοια για αυτόν το λόγο, θεωρώ ότι είναι ένα στοιχείο που από μόνο του δίνει διαφορετική βαρύτητα τουλάχιστον στον τρόπο με τον οποίο "εξετάζουμε" το συγκεκριμένο περιστατικό.

Καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ, διαβάζω συχνά τις αναρτήσεις σου και γενικά συμφωνώ, αλλά νομίζω οτι εδω θα διαφωνήσω. Πρώτα απ'ολα, ας μην μπερδεύουμε τα ζητήματα: η κοπελίτσα δεν τιμωρήθηκε με "θανατική ποινή" όπως γράφεις, απλά αποκλείστηκε απο τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλλον θα χάσει και κάποιους απο τους χορηγούς της. "Θανατική ποινή" είναι να σου κόβουν το ρεύμα καλοκαιριάτικα και να μην ασχολείται κανείς, πλην του ΚΚΕ. Γενικά πάντως, αυτό που είπε ήταν φασιστικό, όχι μονο επειδή έπαιξε με τον πόνο χιλιάδων αφρικανών μεταναστών, αλλά επειδή ουσιαστικά χλεύασε και όλους αυτούς που έχουν προσβληθεί απο τον ιο του Δυτικού Νείλου. Φιλικά, Αντώνης

sofia είπε...

Καλημέρα Οικοδόμε,

δεν ασχολούμαι με τον αθλητισμό, τους αθλητές και όλα τα σχετικά ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις παραπάνω. Το αθλητικό πνεύμα και ιδεώδες έχουν προ πολλού ξεπουληθεί. Το παιχνίδι είναι στημένο.
Πιστεύω όμως ότι καμία δήλωση δεν γίνεται τυχαία. Να σου πω και την αλήθεια δεν τρέφω και καμιά εκτίμηση στους περισσότερους αθλητές , διότι τους θεωρώ ανθρώπους χωρίς καθόλου παιδεία. Και αυτό νομίζω πρέπει πάνω απ'όλα να μας προβληματίζει. Δεν αρκεί κάποιος να κάνει καλούς χρόνους, ρεκόρ και να παίρνει μετάλλια πρέπει πάνω απ'όλα να προβάλει με τη ζωή του και τις απόψεις του το διαφορετικό. Να είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Με ενοχλεί πάρα πολύ ο υφέρπων ρατσισμός και η εκδήλωση του μέσα από δήθεν αστειάκια. Με ενοχλεί τόσο πολύ όσο και οι αντίστοιχες εθνικιστικές δηλώσεις άλλων αθλητών σε προηγούμενους αγώνες περί γονιδίου ελληνικού και τα σχετικά πάρόμοια. Ανατριχιάζω. Ως εκ τούτου μολονότι συμφωνώ μαζί σου για την υποκρισία , δεν θα διαφωνήσω με την τιμωρία όσο σκληρή κι αν είναι.

panos είπε...

«Συνεχίζουμε για να μην περάσει η εξαθλίωση της ζωής μας»
Κάτι τέτοια γράφουν οι χαλυβουργοί στο "timeline" τους και τους "απέκλεισε" ο Μάνεσης απο το "ιερό δικαίωμα στην εργασία" ......... Με την διαφορά ότι οι απεργοί εργάτες δεν λένε αστειάκια και ανέκδοτα , και ούτε ζητάνε και συγγνώμη....
".....Συνάδελφοι,
Ξεκινήσαμε φθινόπωρο και κοντεύει να ξανάρθει. Μάθαμε τόσους μήνες τι θα πει οργανωμένος αγώνας, οργανωμένο κίνημα, και αυτό θα το περιφρουρήσουμε μέχρι τέλους, γιατί μας χρειάζεται και για τη συνέχεια»......

dimitris είπε...

Οικοδομε καλημερα, ''ακου'' τωρα τι σκεφτηκα, με την μ..... που ξεστομισε, βρηκαν νεο πεδιο να στρωσουν τα σχεδια τους, να ασχοληθει για μερες ο ανεργος, ο κακοπληρωμενος, με την ιστορια της αθλητριας και μεσα σε ολη αυτη την κατασταση, ηρθαν απο το ''πουθενα'', οι σελιδες που γραφουν ''το απο τα κοκκαλα βγαλμενα'' και να σου παλι στην επικαιροτητα η χ.α με την υποστηριξη στα γραφτα της ομοιδεατισσα τους.
Ενας ''τυχαιος αχταρμας'', αθλητισμου, πολιτικης...

Ανώνυμος είπε...

Άλλα λέτε εσείς οι αγωνιστές αριστεροί και άλλα λέει η ηγεσία σας που σας ξεπουλά συνεχώς.

Μονο διαβάζοντας τον Ριζοσπάστη καταλαβαίνει κανείς τι ακριβώς παίζετε. Απο τον Ριζοσπάστη :

"..Μία βασική αιτία που γεννά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως της Β. Παπαχρήστου, είναι ο εθνικισμός και η εθνική υπεροψία, που καλλιεργούνται γενικότερα και ιδιαίτερα στο χώρο του αθλητισμού."

Έτσι, εθνική υπεροψία το λέμε τώρα.

ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟΥ, ομως..

Ο ΘΥΜΙΟΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΙ:
Η ηγεσία του ΚΚΕ συντάχθηκε με το «αντιρατσιστικό» Μέτωπο…
http://resaltomag.blogspot.gr/2012/07/blog-post_26.html

Συνεχίστε έτσι και σε λίγο δεν θα είστε ούτε στην Βουλή.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΘΕ ΟΙΚΟΔΟΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΣΤΑΛΙΝΟΜΟΥΛΑΡΑ, ΠΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
ΑΝΕΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΡΕΣΑΛΤΟ

Οικοδόμος είπε...

@blackbedlam:
Γεια σου καπετάνισσα!
Πολύ σωστά το σημειώνεις. Δεν είδα να γίνεται και μεγάλο θέμα η τοποθέτηση του χουντικού. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο...
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@Χρήστος Γ. :
Καλησπέρα. Δεν ήταν στις προθέσεις μου να υπερασπιστώ την αθλήτρια με την ανάρτηση αυτή, αλλά να τονίσω την μέγιστη υποκρισία του πολιτικού συστήματος σε ανάλογα περιστατικά. Το γεγονός όπως λες πως " είναι οπαδός της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και δη του Κασιδιάρη" δεν αλλάζει κατά τη γνώμη μου αυτό που θέλω να τονίσω. Μην σου πω πως προσθέτει κιόλας στην υπερβολή.
Δηλαδή τι μας λένε αυτοί που "τιμωρούν" την αθλήτρια; πως είναι ενάντια σε θέσεις που εκφράζει η ΧΑ; Μα οι πολιτικές που οι ίδιοι -στυλοβάτες του συστήματος- εκπορεύουν και υπηρετούν, αυτές οι πολιτικές δεν ανοίγουν το δρόμο στην επέλαση των νεοναζιστών;...
Ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@Αντώνης:
Καλησπέρα. Γράφοντας "θανατική ποινή" εννοώ την μεγαλύτερη ποινή (αποκλεισμός από τους ΟΑ) που μπορεί να υποστεί ένας αθλητής, που έχει όνειρο ζωής και καριέρας την συμμετοχή και διάκρισή του σ' αυτούς. Δεν υπήρχε μεγαλύτερη τιμωρία για την αθλήτρια από αυτό που της έκαναν.
Κατά τα άλλα το πως αντιλαμβάνεται την "θανατική ποινή" ο καθένας, είναι ένα ζήτημα. Συμφωνώ με το παράδειγμά σου και μπορώ να προσθέσω πως εξίσου "θανατική ποινή" είναι η ποινή της ανεργίας. Που εκτίεται μάλιστα σε μικρές μικρές δόσεις. Ο άνεργος πεθαίνει λίγο λίγο κάθε μέρα που μένει χωρίς δουλειά...
Ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@sofia:
Καλησπέρα. Ούτε εγώ ασχολούμαι, εδώ και αρκετά χρόνια. Συμφωνώ με όσα γράφεις για τους αθλητές. Δεν μου έρχεται στο μυαλό αυτή τη στιγμή κάποιος που να ξεχωρίζει.
Στο θέμα της τιμωρίας, ναι, διαφωνούμε. Το αποτέλεσμα της τιμωρίας εξαρτάται και από την πρόθεση αυτού που την επιβάλει. Από την άλλη, η πολύ σκληρή τιμωρία, συχνά άδικη , φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Εδώ για παράδειγμα, δεν πιστεύω πως η αθλήτρια τώρα που τιμωρήθηκε πως θα δει με μεγαλύτερη... συμπάθεια τους αφρικανούς μετανάστες...
Η τιμωρία πρέπει να είναι ανάλογη του "εγκλήματος".
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@panos:
Καλησπέρα.Ότι και να πει κανείς για τον ηρωικό αυτό αγώνα θα είναι λίγο. Μας διδάσκουν πολλά με την απροσκύνητη στάση τους, την αξιοπρέπεια και την αγωνιστικότητά τους. Οι χαλυβουργοί!
"Κακά" πρότυπα σε μια κοινωνία που σαπίζει και πνίγεται μέσα στο πύον των πληγών της...
Ευχαριστώ Πάνο.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@dimitris:
Καλησπέρα. Πολύ σωστά το σκέφτηκες και το αποτέλεσμα σε επιβεβαιώνει πανηγυρικά. Είναι κι εκείνα τα άτιμα 11,5 δις που δεν τους βγαίνουν... "Δώσε" λοιπόν στο λαό καραμέλα να γλύφει μπας και "προβληματιστεί" για κάτι σοβαρότερο, καλοκαιριάτικα...κι έχουμε μετά..."άλλα"...
Καλή δύναμη!

Cos είπε...

Νομίζω ότι μπερδεύουμε δυο διαφορετικά πράγματα. Είναι άλλο ζήτημα η υποκρισία των αστών, η σχέση αστικής δημοκρατίας & φασισμού, η εξαθλίωση των εργαζόμενων και άλλο η (έστω υποκριτική ή υστερόβουλη) τιμωρία μιας αθλήτριας για ρατσιστικό σχόλιο. Δεν νομίζω ότι έχουμε τον οποιοδήποτε λόγο να "υπερασπιστούμε" την Β.Π. ούτε έχει σημασία για μας αν η ποινή που της επιβλήθηκε είναι μικρή ή μεγάλη. Ο πρωταθλητισμός της ντόπας και του εμπορίου τέτοιους ανθρώπους (είτε μιλάμε για τον Ι.Κ. είτε για την Β.Π.) μπορεί να βρει για να τον υπηρετούν.
Όσο για την θέση του ΚΚΕ που δίνει προτεραιότητα στον εθνικισμό που καλλιεργείται παντού και ιδιαίτερα στον αθλητισμό είναι σωστή και η προσπάθεια του ρεσάλτο να την μπερδέψει με την "νέα τάξη πραγμάτων" κλπ. είναι τουλάχιστον αστεία.

Νικόλας Σ. είπε...

Σύντροφε Οικοδόμε,
όχι δεν συμφωνώ μαζί σου, γιατί μπέρδεψες επικίνδυνα δύο διαφορετικά θέματα. Μπορούσες να γράψεις και να ασκήσεις κριτική και σωστά σε όλους αυτούς τους όψιμους αντιρατσιστές, αλλά για την αθλήτρια είναι άλλο κεφάλαιο και άλλο θέμα.
Αν κατουρήσεις στην θάλασσα θα το βρεις στο αλάτι, έλεγε ο Χαρίλαος.
Αν προσπαθήσουμε να βρούμε μικρές ή μεγάλες απαλλακτικές δικαιολογίες, αφήσουμε, χαϊδέψουμε ή υποτιμήσουμε τέτοιες συμπεριφορές είναι σαν να πληρώνουμε από μόνοι μας τα ναύλα για τα ξερονήσια της εξορίας που θα μας στείλουν.
Υπάρχουν μικρά και μεγάλα αυγά, όλα όμως φίδια γεννάνε. Θεωρώ σήμερα την μάχη ενάντια στον φασισμό, κάθε μορφής και παραλλαγής, κύριο καθήκον Κομμουνιστών, Αριστερών και γενικά Ανθρώπων-Πολιτών. Τον βλέπω έχει σηκώσει κεφάλι, εύχομαι να δω και την δυναμική αντίστασή μας σύντομα.
Συντροφικά,
Νικόλας Σ.

Οικοδόμος είπε...

@Cos:
Καλησπέρα. Η ανάρτηση δεν έχει σκοπό να υποστηρίξει την αθλήτρια, αλλά να αναδείξει το μέγεθος της υποκρισίας του πολιτικού συστήματος, που συναρτάται άμεσα με το μέγεθος της ποινής αποκλεισμού της από τους ΟΑ.

Κατά τα άλλα, θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου για τα περί πρωταθλητισμού. Αντανακλά τη σαπίλα ολόκληρου του συστήματος. Δεν παρακολουθώ πια εδώ και πολλά χρόνια τις "κορυφαίες" αθλητικές διοργανώσεις...

Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@Νικόλας Σ.:
Καλησπέρα σύντροφε. Θεωρώ το θέμα υπερβολικό, από τη γένεσή του, αυτό είναι όλο. Δεν υποστηρίζω την αθλήτρια, που μέχρι να προκύψουν όλα αυτά, αγνοούσα την ύπαρξή της, ούτε την δικαιολογώ.
Σε όσα γράφεις για το φασισμό εννοείται πως συμφωνώ.
Καλή δύναμη!