Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

«Τραγουδάμε για τον Άραχθο». Συναυλία διαμαρτυρίας στις 11 Αυγούστου 2012 ενάντια στο φράγμα του Αγ. Νικολάου



«Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για να μείνει το ποτάμι μας καθαρό, χωρίς φράγματα, χωρίς λασπολίμνες με ύδατα αναψυχής για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Το κίνημα κατά του φράγματος είναι πάντα ενεργό και χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δε γίνονται» (από την ανακοίνωση των διοργανωτών).

Στις 11 Αυγούστου 2012 στις 9 το βράδυ δίπλα στον Άραχθο κάτω από τη Γέφυρα Τζαρή οι Δήμοι : Αρταίων, Κεντρικών Τζουμέρκων και Βόρειων Τζουμέρκων, η Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών, το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, ο Σύλλογος Προστασίας Αράχθου, η Ι.Λ.Ε.Τ., ο πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου και όλα τα κινήματα ενεργών πολιτών της ευρύτερης περιοχής διοργανώνουν συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στο φράγμα του Αγ. Νικολάουμε, με τίτλο «τραγουδάμε για τον Άραχθο» με τον διεθνούς φήμης κλαρινίστα Βασίλη Σαλέα. Μαζί του ο συμπατριώτης μας Βασίλης Παππάς και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οικοδόμε καλησπέρα.
Το κίνημα κατά του φράγματος δεν εκδηλώνεται με τραγούδια και τράμπα τρούμπα.Η συγκεκριμένη εκδήλωση- ασφαλώς θετική προσπάθεια - είναι μια έμμεση δικαιολογία της παντελούς απουσίας -προσωπικής- του Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χασιάκου. Να θυμίσω ότι μέχρι πρότινος ήταν υπέρ της κατασκευής του φράγματος. Στη συνέντευξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας (25-1-2012) απουσίασε χαρακτηριστικά αυτός και όλοι οι βουλευτές της Ηπείρου του κόμματος που ονομάζεται Νέα Δημοκρατία. Να δούμε τώρα. Για το Πάρκο Τζουμέρκων έχω να πω ότι αυτοί έχουν αληθώς "παρκάρει".
Οι Τζουμερκιώτες όμως θα αγωνιστούν και με κλαρίνα και με νταούλια, περισσότερο με δράση αληθινή.
Μερικοί υπεύθυνοι χώθηκαν μέσα σε μπιστούρες. Θα τους ξεχώσουμε.
Με αγανάκτηση
Ο Τζουμερκιώτης