Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Πτώση 28,3% στις οικοδομικές άδειες τον ΑπρίλιοΝέα μείωση παρουσίασε τον Απρίλιο η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα με τον αριθμό των οικοδομικών αδειών να υποχωρεί κατά 28,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Πιο συγκεκριμένα, το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε τον Απρίλιο 2012 σε 1.988 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 360,6 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.259,3 χιλιάδες m3 όγκου. Παρουσίασε, δηλαδή, μείωση κατά 28,3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 24,3% στην επιφάνεια και κατά 31,8% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Στο α΄ τετράμηνο φέτος η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει πτώση 4,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 10,2% στην επιφάνεια και 8,2% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2011.


Μπορείτε να δείτε το δελτίο τύπου με τα αναλυτικά στοιχεία που εξέδωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, πατώντας εδώ.

1 σχόλιο:

Scorpion49 είπε...

Είπαμε, δείξτε λίγη υπομονή, οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες μετά όλα θα στρώσουν, θα έλθει και η ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα, είναι δέσμευση της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας-συνευθύνης-ευθύνης-αποστολής-ανασυγκρότησης-ομοψυχίας-αδελφοσύνης, (μπορείτε να προσθέσετε όποια άλλη λέξη σάς εμπνέει εθνική υπερηφάνεια). Φίλε Οικοδόμε ξεκινάμε πρώτα από το γκρέμισμα που είναι και πιο εύκολο, και μετά ακολουθεί το κτίσιμο.
Υπομονή!