Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Άκαρπη η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τη ΧαλυβουργίαΧωρίς αποτέλεσμα έληξε η τριμερής συνάντηση για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο υπουργείο Εργασίας, υπό τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκο Νικολόπουλο με την συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Χαλυβουργίας υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει διαπραγμάτευση αν δεν ανοίξει η πύλη του εργοστασίου, εφόσον μάλιστα υπάρχει δικαστική απόφαση και ανέφεραν ως ένδειξη καλής θελήσεως, ότι η εταιρεία από τον Ιούνιο έχει σταματήσει τις απολύσεις. Να σημειώσουμε ότι η τελευταία απόλυση, του Χάρη Μανώλη,  έγινε πριν 10 μέρες, το λένε λες και έχει περάσει κάνας χρόνος από τον Ιούνη, μόλις τρεις μέρες πέρασαν!

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν από την πλευρά τους ως προϋπόθεση για τη συνέχιση του διαλόγου την επαναπρόσληψη των απολυμένων κάτι που η διοίκηση της εταιρείας δεν αποδέχεται.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο, «ενθαρρύνει και υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την εργασιακή ειρήνη και την ανάγκη λειτουργίας όλων των παραγωγικών μονάδων της χώρας». Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία επ' αυτού εξ άλλου!

Πριν από την έναρξη της τριμερούς, ομάδα περήφανων απεργοσπαστών, ζήτησε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Νικολόπουλο στον οποίο εκδήλωσαν την πρόθεση να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους.

Έστω και ...τζάμπα, αρκεί να μη μείνουν χωρίς δουλειά! 'Εχουν και παιδιά οι άνθρωποι, έξοδα, πως θα τα βγάλουν πέρα, τους λέτε;

Μετά και το τέλος της τριμερούς συνάντησης, ο κ. Νικολόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συνάντηση του υπουργείου Εργασίας και εξέφρασε την ελπίδα, ότι θα δοθεί λύση και η Χαλυβουργία θα επαναλειτουργήσει πολύ σύντομα.

Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία Ασπροπύργου έχουν προγραμματίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, γενική συνέλευση, ως το τέλος της εβδομάδος προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Το ρεπορτάζ είναι του Βήματος ελαφρά πειραγμένο!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα,

Νομιζω οτι, επειδη η απεργια ειναι ολης της εγρατικης ταξης στην Ελλαδα και οχι μονο, πρεπει εμπρακτα δηλαδη με αλλες απεργιες απο αλλους κλαδους και σωματια να λαβουν χωρα στην Ελλαδα για να καταλαβουν οι εργοδοτες και να ξυπνησουν οι εργατες!

Καλο αγωνα!

Οικοδόμος είπε...

@csk876:
Καλησπέρα.
Σωστά τα λες, πρέπει να ξυπνήσουμε επιτέλους.
Οι εκλογές πέρασαν...
Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Αφου δεν μπορεί να γίνει αλλιώς και δεν έχουμε την δύναμη να κινητοποιήσουμε όλα τα σωματεία μας,θα πρότεινα να κυρήξει μια γενική απεργία το ΠΑΜΕ για όλες τις μεγάλες ταξικές απεργίες που λαμβάνουν μέρος αυτήν την εποχή ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία!!!!
Να λάβουμε όλοι οι άνθρωποι που πιστευούμε στην ταξική αλληλεγγύη και στην ταξικότητα του θέματός γενικά!!!

Να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση,πορεία και συναυλία ίσως στο κέντρο της Αθηνας αλληλεγγύης προς όλους τους απεργούς που αντιστέκονται!!!!

Κινητοποιήσεις παντού,κανένα καλόκαίρι καμία ραστώνη,καμία ειρήνη με τους εκμεταλλευτές μας!!!


Γιοζεφ Κ

Οικοδόμος είπε...

@Γιοζεφ Κ:
Καλησπέρα.
Ότι κάτι πρέπει να γίνει, είναι σίγουρο. Και ας συμμετέχουν όσοι είναι αποφασισμένοι να το κάνουν. Αν περιμένουμε κι άλλο τις "συνθήκες" (αυξημένη συμμετοχή) να ωριμάσουν για να οργανωθεί ο αγώνας... θα ξεμείνουμε στην αναμονή. Αν δεν ξεμείναμε κιόλας... Αποδείχτηκε και πριν 15 μέρες αυτό...αυτοί που θα συγκρουστούμε θα είμαστε οι λίγοι...
Καλή δύναμη!

Scorpion49 είπε...

Υπομονή, στην επόμενη συνάντηση κορυφής θα έχουν λυθεί όλα τα θέματα των απεργών. Έρχεται η πολυπόθητη ανάπτυξη, και ο κυρ Μάνεσης όχι μόνο θα προσλάβει τους απολυμένους, αλλά θα πάρει και τους φίλτατους απεργοσπάστες που τόσο του έχουν συμπαρασταθεί.
Οι Χαλυβουργοί έχουν πλέον υπερβεί τα όρια τους, δίνουν τον «νυν υπέρ πάντων ο αγών» και η βοήθεια όλων των σωματείων σ’ αυτήν την ύστατη προσπάθεια είναι το οξυγόνο τους, η ελπίδα τους ότι ο αγώνας τους δε θα πάει χαμένος.

Ακούει η Αξιωματική Αντιπολίτευση;