Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Εκτός από τους… κακούς χαλυβουργούς, υπάρχουν και οι «καλοί» εργαζόμενοι. Το παράδειγμα της «Α. Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.»



Η εμετική προπαγάνδα της άρχουσας τάξης μέσω των πολιτικών της υπαλλήλων και των καθοδηγούμενων ΜΜΕ προκαλεί κάθε νοήμονα άνθρωπο, όταν μονίμως διατυμπανίζει πως τα εργοστάσια στην Ελλάδα κλείνουν εξαιτίας... των «ακριβών» εργαζομένων και των εργατικών διεκδικήσεων, που... υποκινεί το ΠΑΜΕ, συνεπώς το "κακό" ΚΚΕ!...

Αυτές τις μέρες με αφορμή την ηρωική απεργία των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» η προπαγάνδα φούντωσε πάλι. Μάνεσης, συγκυβέρνηση, τσιράκια-μπράβοι-απεργοσπαστικός μηχανισμός, έπιασαν στασίδι σε –δημόσια και ιδιωτικά- «ανεξάρτητα» ΜΜΕ, συκοφαντώντας  τον αγώνα των χαλυβουργών, κατηγορώντας τους πως θέλουν να κλείσουν το εργοστάσιο (!) και πως υποκινούνται… από το ΠΑΜΕ, «δηλαδή» το ΚΚΕ.

Τι μας λέει η εργοδοσία μέσω της, πολύ προβεβλημένης από τα ΜΜΕ, δήθεν εκπροσώπου (τηλεφωνήτρια είναι απ’ ότι ακούστηκε…)  των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία»;

Ο… ταλαίπωρος  κύριος Μάνεσης που απηύδησε με τους κακούς απεργούς, περνάει κεσάτια και δεν μπορεί να περιμένει άλλο πια την… κατανόησή τους. Άλλη λύση δεν υπάρχει λοιπόν και το εργοστάσιο του Ασπροπύργου -με μεγάλη του λύπη- πάει για κλείσιμο. Και ποιοι θα φταίνε αν συμβεί αυτό; Μα φυσικά οι «κακοί» απεργοί που δεν τους καίγεται καρφί για το μέλλον της επιχείρησης -άρα και το δικό τους- και δεν επιτρέπουν «με τη βία» στους… «καλούς» συναδέλφους τους που θέλουν να  δουλέψουν, να περάσουν την πύλη.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Ας πεταχτούμε μέχρι την «Ελληνική Βιομηχανία Πλαστικών κι Ελαστικού Αριστόβουλος Γ. Πετζετάκις Α.Ε.», να δούμε πως αντιμετωπίζουν οι «απλήρωτοι επί μήνες»  εργαζόμενοι εκεί, τα κεσάτια (είναι ν' απορεί κανείς πως τα βγάζουν πέρα  οι βιομήχανοι με τέτοια κρίση...) των μεγαλομετόχων της εταιρείας και τις δυσκολίες για να κλείσει η συμφωνία με το νέο στρατηγικό επενδυτή (Concritech) και έτσι «να αποφύγει την πτώχευση μια από τις ιστορικότερες ελληνικές βιομηχανίες».

Σε ψήφισμα που εξέδωσαν προχτές παίρνουν ανοιχτά το μέρος του υποψήφιου στρατηγικού επενδυτή και του προσφέρουν «γη και ύδωρ»,  προβάλλοντας μια μια τις υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς που έκαναν μέχρι τώρα, «υποσχόμενοι» νέους,  προκειμένου να αναλάβει την εταιρεία που –όπως λένε οι ίδιοι, αν δεν υπάρξει συμφωνία- βαδίζει ολοταχώς προς την πτώχευση.

Διαβάστε προσεκτικά το ψήφισμα:


«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ Γ.ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.»

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Πλαστικών κι Ελαστικού Αριστόβουλος Γ.Πετζετάκις Α.Ε. παρά τη συνεχιζόμενη δοκιμασία που περνάμε εμείς κι οι οικογένειές μας, αφού παραμένουμε απλήρωτοι επί μήνες, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι παρέχουμε την ειλικρινή στήριξή μας στην προσπάθεια που καταβάλλει η Concritech για την επίτευξη συμβιβαστικής συμφωνίας με τους ομολογιούχους της εταιρείας.

  Απ’ την πλευρά μας, αποδεικνύουμε περίτρανα πως βούλησή μας είναι να ενισχύσουμε κι όχι να εμποδίσουμε κάθε προσπάθεια για τη διάσωση της εταιρείας. Το παράδειγμα της θυγατρικής της Νοτίου Αφρικής, όπου η Concritech έδωσε δείγμα γραφής της αξιοπιστίας και της σοβαρότητάς της, πετυχαίνοντας την επαναλειτουργία των εργοστασίων στην περιοχή και διασώζοντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας, μας γεμίζει κουράγιο κι ελπίδα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας .

 Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν σε εμάς, δεν είναι λίγες οι ελληνικές τράπεζες που έχουν ανταποκριθεί θετικά –έστω κι ανεπισήμως- στην πρόταση εξαγοράς της Concritech. Η επίτευξη όμως μιας τόσο σημαντικής συμφωνίας, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την εταιρεία και τη χώρα, εμποδίζεται μέχρι σήμερα απ’ τη στάση που τηρούν οι ξένοι ομολογιούχοι κι από την οποία δεν μπορεί παρά να προκαλούνται σοβαρότατα ερωτήματα τόσο για τα κίνητρα όσο και για τις επιδιώξεις τους.

Καλούμε όλους τους πιστωτές της εταιρείας και κυρίως τους αλλοδαπούς ομολογιούχους της, να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί για την διάσωση της εταιρείας.

Τους καλούμε επίσης, να απαντήσουν θετικά στη δίκαιη και καθαρή λύση που τους προτείνεται για την εξαγορά των ομολόγων τους, ώστε να επιτευχθεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση, η απαραίτητη συμβιβαστική συμφωνία και να υποβληθεί  μαζί με τις αντίστοιχες δικές μας συμβιβαστικές συμφωνίες με την εταιρεία, στο αρμόδιο Δικαστήριο για επικύρωση.  

Καλούμε τέλος κάθε πλευρά να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους που κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο σε περίπτωση πτώχευσης μιας από τις ιστορικότερες ελληνικές βιομηχανίες». (Το βρήκα εδώ).

Τι βλέπουμε λοιπόν;

Οι «καλοί» εργαζόμενοι της «Α. Γ. Πετζετάκις Α.Ε.» δέχονται να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται.
Οι «κακοί» απεργοί χαλυβουργοί διεκδικούν να πληρώνονται για τη δουλειά τους και με ολόκληρο το μεροκάματο.

Οι «καλοί» εργαζόμενοι της «Α. Γ. Πετζετάκις Α.Ε.»  στηρίζουν τον υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή και πάνω του στηρίζουν το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. (!)
Οι «κακοί» απεργοί χαλυβουργοί διεκδικούν (άκου λέει!) να πάρουν οι εργάτες τις τύχες τους στα χέρια τους.

Οι «καλοί»  εργαζόμενοι της «Α. Γ. Πετζετάκις Α.Ε.»  υπογράφουν «συμβιβαστικές συμφωνίες με την εταιρεία».
Οι «κακοί» απεργοί χαλυβουργοί δεν έβαλαν τις υπογραφές τους κάτω από «συμφωνίες» εξόντωσής τους.

Ποια είναι τα "συμπεράσματα" που  φυτεύει βαθιά μέσα στο όποιο μυαλό μας η προπαγάνδα της άρχουσας τάξης;

Ο «καλός» κύριος Μάνεσης απειλεί πως θα βάλει λουκέτο στην «Ελληνική Χαλυβουργία» και θα φταίνε γι’ αυτό οι «κακοί» απεργοί.

Η βιομηχανία «Α. Γ. Πετζετάκις Α.Ε.» των «καλών» μεγαλομετόχων απειλείται κι αυτή με λουκέτο, την ίδια στιγμή που οι «καλοί» εργαζόμενοί της τσοντάρουν από την τσέπη τους για να μην κλείσει, και αν κλείσει θα φταίνε όσοι σαμποτάρουν τον "καλό" στρατηγικό επενδυτή...

Οι «ευεργέτες» βιομήχανοι κάνουν τα πάντα για τους εργάτες τους, αλλά πόσο να αντέξουν κι αυτοί…μπροστά στην «κρίση» που… όλους «μας» επηρεάζει…

Το «κακό» ΠΑΜΕ παραπλανά τους αφελείς εργάτες, σε δρόμους μακρινούς από το… πραγματικό τους συμφέρον (που είναι να κάνουν ότι τους λέει ο «καλός» εργοδότης τους).

Υποκινούμενοι από ένα  ακόμα πιο «κακό» ΚΚΕ... που δήθεν νοιάζεται για αυτούς... σκόπιμα όμως τους εξωθεί στην ανεργία... κλείνοντας τα εργοστάσια με... στοχευμένες απεργίες που… σχεδιάζει στα υγρά υπόγεια του Περισσού... δημιουργώντας έτσι στρατιές εξαθλιωμένων που κάποια στιγμή… θα τους χρησιμοποιήσει για… κομματικό του όφελος…

Απαντάμε στις επιδιώξεις  τους. 

Γυρίζουμε την πλάτη στους προδότες της τάξης μας.

Κλείνουμε τα αυτιά μας στην βρώμικη προπαγάνδα.

Εμπρός στον δρόμο των χαλυβουργών!

3 σχόλια:

Ορεινός είπε...

Γνωρίζει κανείς σε τι ποσοστό φορολογείται η επιχείρηση; Ισχύει και γι' αυτή το 0% όπως οι εφοπλιστές;

blackbedlam είπε...

Καλημέρα σου σύντροφε.
Συγχώρα με που γράφω το ίδιο σχόλιο που έβαλα και στο φιλικό γλόμπιν που έχει την ίδια ανάρτητηση.
Αλλά ήθελα το σχολιό μου,να είναι και σε σένα εδώ,στην φιλόξενη γωνιά σου.

Χρόνια τώρα, απ΄όταν πρωτοάκουσα το τραγούδι "Πάγωσε η τσιμινιέρα"μόλις πιάναμε να τραγουδάμε τον τελευταίο στίχο,τον επίλογο, εκεί στο,
"φέιγ βολάν μοιράζουν
εργάτες κι υποστήριξη ζητάνε"
δεν τα έβγαζα πέρα.

Ένας εσωτερικός λυγμός μπούκωνε και δεν άφηνε τον ήχο να βγει προς τα έξω τον κατάπινα,και σώπαινα....

Γιατί στο μέσα μου οι τελευταίοι στίχοι,αποτελούσαν τον επίλογο ενός ηρωικού αγώνα που οι στίχοι περιέγραφαν.
Εικόνες κατέκλυζαν το μυαλό μου και αυτές τις εικόνες είχα πολλές φορές την ευκαιρία να τις ζήσω.
Ανάμεσα σε απεργούς,οικοδόμους,ναυτεργάτες,μεταλεργάτες,δασκάλους και καθηγητές,μαζί με τις γυναίκες,τους μαθητές,τους φοιτητές,ανάμεσα σε κομμουνιστές, σε ανθρώπους που έβαζαν πάνω απ΄όλα τα δίκια της τάξης τους,που σύνδεσαν τις ζωές τους με την ζωή των συναδέλφων τους εργαζόμενων όπου γης,για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, για τα πανανθρώπινα ιδανικά.
Αλλά χθες, ήταν εκείνοι που ακριβώς γι΄αυτούς γράφηκαν οι στίχοι αυτοί και εκείνοι κάνοντας το χρέος τους χθες,βγήκαν στους δρόμους για άλλη μια φορά και.....
"φέιγ βολάν μοιράζαν εργάτες και υποστήριξη ζητάγαν".

Οι Χαλυβουργοι θα είναι ένα ορόσημο στην ιστορία των εργατικών αγώνων, φωτεινό παράδειγμα για το πως δίνονται οι μάχες που το κέρδος τους μπορεί να μην φαίνεται την στιγμή που διεξάγονται,αλλά είναι βέβαιο ότι η ιστορία της εργατικής τάξης θα ανοίγει αυτές τις σελίδες της,κάθε φορά που θα θέλει να καμαρώσει,να υπερηφανευτεί και να διδάξει.

Θα είναι εκείνοι που η εικόνα τους,άλλοτε έξω από την πύλη,άλλοτε γύρω από την φωτιά,άλλοτε σε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Αθήνας,και κυρίως η καθάρια η ματιά τους και η απόφαση στα μάτια τους, το πείσμα, η αντοχή τους,ο ηρωισμός τους,θα κάνουν την δειλία,τον φόβο, την μικρότητα,την προδοσία,τον συμβιβασμό,να φανερώνονται και να κραυγάζουν στα πέρατα τον εξευτελισμό τους.
Αυτή τους η αντρειοσύνη, θα ξεφτιλίζει ακόμη περισσότερο τα ανθρωπάκια που υποκύπτουν φοβισμένα και τρομοκρατημένα και γονυπετείς εκλιπαρούν το έλεος του δυνάστη τους.

Εμείς, μέχρι την νίκη,είμαστε στο πλευρό των "Χαλυβουργών"

Οικοδόμος είπε...

Ναι καπετάνισσα!
"Εμείς, μέχρι την νίκη,είμαστε στο πλευρό των "Χαλυβουργών""
Και θα 'ρθει αυτή η νίκη, όταν θα γίνουν περσσότεροι αυτοί που "κάνουν το χρέος τους". Και θα γίνουν. Σήμερα μπορεί όχι, αύριο...μεθαύριο...έτσι "πρέπει" να γίνει και έτσι θα γίνει!
Καλή δύναμη!