Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

"Με χορό και με τραγούδι θα το ξημερώσουμε"… και ας καίγεται (κυριολεκτικά!) ο κόσμος δίπλα μας!!!...



Αναρωτιόμαστε συχνά και από εδώ, τα έχουμε πει τόσες φορές σε αναρτήσεις και σχόλια, το συζητάμε στις παρέες μας, γιατί ο κόσμος δεν αντιδράει, γιατί το μεγαλύτερο κομμάτι  της ελληνικής κοινωνίας έχει γαϊδουροποιηθεί και δέχεται αδιαμαρτύρητα το ένα μνημόνιο μετά το άλλο, γιατί μέσα στα τόσα μέτρα τους αφήνει να του «πάρουν» τα δικά του «μέτρα»… Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια, απλά διαβάστε την είδηση, αφού δείτε  τη φωτογραφία:

Η είδηση (χτεσινή) από το flashstar.gr:

«Αίσθηση  προκαλεί φωτογραφία και video που «τραβήχτηκε» τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας, μετά την εκδήλωσης της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στα Σελλά (Αχαϊας). Στο φακό του φωτορεπόρτερ Γιάννη Πεφάνη, καταγράφεται ο κόσμος να γελά και να  γλεντά χορεύοντας ενώ πίσω τους στην κορυφογραμμή έχει ξεπροβάλλει το πύρινο μέτωπο. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε στις τέσσερις σήμερα το πρωί, δηλαδή δυο ώρες μετά την έναρξη της φωτιάς. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών  που βρέθηκαν στο χώρο της θρησκευτικής πανήγυρης, όταν οι φλόγες «ξεπήδησαν» από το βουνό και έγιναν αντιληπτές, ένας εκ των παρευρισκόμενων φώναξε «φωτιά». Τότε φέρεται μέλος του Συλλόγου της περιοχής να τον πλησίασε και να του ζήτησε να σιωπήσει για να μην θορυβηθεί ο κόσμος και διαλυθεί το πανηγύρι…!!!».

Αν πατήσετε πάνω στον σύνδεσμο, θα δείτε και το βίντεο από το πανηγύρι δίπλα στις φλόγες, όπου ακούγεται και το τραγούδι του τίτλου της ανάρτησης...

7 σχόλια:

Elva είπε...

Aπιστευτη αντιδραση κι ομως τοσο ενδεικτικη της..''παρακρουσης'' που εχουν παθει πολλοι και δεν αντιδρουν σε τιποτα πια, ακομη και οταν ολα καιγονται κοντα τους!
Καλα, κανεις δεν..σηκωσε το κεφαλι απ οσους χορευαν να δει την φωτια στο βουνο;
Στο video διακρινεται πολυ καλα το πυρινο μετωπο, αλλα αν δεν θελει να δει κανεις, δεν γινεται με το..ζορι! :(

Ανώνυμος είπε...

"Πιο πέρα καίγεται ένα σπίτι, ύστερα άλλο ένα και μετά το δικό σου."
Γιατί δεν είναι το ίδιο με τη συμπεριφορά της κας -πώς τη λένε;- Καταβάκη, στη Χαλυβουργία;
Αν πάρετε τα βουνά, ελάτε κατά τα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ.

Με τιμή
Ο Τζουμερκιώτης

OXΙά είπε...

Αυτοί θέλουν δρεπάνι στο λαρύγγι και σφυρί στο κεφάλι.
Δεν σώνεται η κατάσταση. Τέλος σε όλα.

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα.
Ένας ακόμα λόγος απ' τους πολλούς που με κάνουν να λέω πως -αν περνούσε από το χέρι μου- δεν θα ήθελα καμιά σχέση μ΄αυτόν τον τόπο και τους "ανθρώπους" του.

Έχεις δίκιο Elva, με το ζόρι δεν γίνεται. Αν δεν θέλεις να δεις την "φωτιά", όταν σε "κάψει" και σε κάνει κάρβουνο, τότε ίσως, την καταλάβεις...

Tζουμερκιώτη, φοβάμαι πως δεν απέμειναν πολλές επιλογές. Έτοιμος είμαι να τα πάρω...τα βουνά...

OXΙά, Φοβάμαι πως έχεις δίκιο. Μάλλον δεν σώνεται η κατάσταση. Delete και από την αρχή...

Καλή δύναμη σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

Απ' ό,τι διάβασα πάντως, Οικοδόμε, λίγο μετά τον επίμαχο χορό το γλέντι διακόπηκε και ο κόσμος έπιασε τα λάστιχα. Μπορεί να φαινόταν αντιμετωπίσιμη η φωτιά στην αρχή (είχαν ήδη πάει κάμποσοι να τη σβήσουν).

Όπως και να 'χει, η στάση της κοινωνίας απέναντι στα μνημόνια είναι άλλο θέμα. Δηλαδή οι υπόλοιποι μνημονιοπαθείς λαοί που δεν αντιδρούν είναι κι αυτοί "γαϊδουροποποιημένοι"; Όσα δικά μας στραβά και να έχουμε, δεν μπορεί η (όποια) παθητικότητά μας απέναντι στα οικονομικά μέτρα να αποδίδεται στην "εθνική" μας κατάπτωση, από τη στιγμή που διαπιστώνεται πανευρωπαϊκά (και όχι μόνο).

Κώστας

Οικοδόμος είπε...

@Ανώνυμος:
Καλημέρα.
"Μπορεί να φαινόταν αντιμετωπίσιμη η φωτιά στην αρχή (είχαν ήδη πάει κάμποσοι να τη σβήσουν)."
Δηλαδή: Ας χορέψουμε λίγο ακόμα. Έχουμε καιρό μέχρι η φωτιά να... τσουρουφλίσει τον πισινό μας... τότε βλέπουμε...Ίσως να σκέφτονταν έτσι...
Προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα συμμετείχα σε όλο αυτό που συνέβηκε. Μπορεί να είμαι εγώ λάθος φίλε και όχι αυτοί...

Διαφωνώ πως η στάση της κοινωνίας απέναντι στα μνημόνια είναι "άλλο θέμα". Τα αντανακλαστικά μας μετριούνται με πολλούς τρόπους, σε πολλά επίπεδα. Στα κλαρίνα και στα "όπα" πάντα μπροστά αυτός ο λαός (και καλά κάνει). Στον τομέα "αξιοπρέπεια" όμως έπιασε (;) πάτο...

Πάντως δεν είχα στο μυαλό μου όταν έγραφα το σχόλιο την "εθνική κατάπτωση" όπως λες. Και άλλοι λαοί δεν αντιδρούν στην πολιτική λιτότητας των κυβερνήσεών τους.
Όμως θεωρώ τον ελληνικό πολύ πίσω σε σχέση με αυτούς σε παιδεία, πολιτισμό, σεβασμό στον συνάνθρωπο, συμπεριφοράς των πολιτών του και...πολλά ακόμα.

Καλή δύναμη!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Πολύ καλά έκανες και το ανέβασες το θέμα αδερφέ. Με αφορμή το γεγονός, φαίνεται πόσο πλέον έχει πιάσει πάτο η συνείδηση πολλών. Αν αυτή η κοινωνία κάποια στιγμή δεν αλλάξει και δεν εξανθρωπιστεί, τότε η ζωώδης μετάλλαξή της δεν είναι καθόλου μακριά.