Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης προς το Δήμαρχο Αριστοτέλη

ΠΡΟΣ 

Τον κ. Δήμαρχο Δήμου Αριστοτέλη 

Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Δήμου Αριστοτέλη 
Την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αριστοτέλη 
Κοινοποίηση: Όλα τα ΜΜΕ.
Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Ζιώγα Γιάννη, Περιφερειακό Σύμβουλο στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, επισκέφτηκε το χωριό της Σρατονίκης την Τετάρτη 25/6/2014.
Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι από τις εργασίες της εταιρείας Ελλ. Χρυσός κάτω από τον οικισμό που περιλαμβάνουν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις ημερησίως έχουν προκληθεί τα εξής : 
Διαπιστώθηκαν ρωγμές όχι μόνο σε κατοικίες, αλλά και σε χώρους συνάθροισης όπως στην εκκλησία και στο Δημοτικό σχολείο. 
Στους λιθοστρωμένους δρόμους του οικισμού σε πάρα πολλά σημεία υπάρχουν παλαιές και νέες ρηγματώσεις, υποχωρήσεις και καθιζήσεις συνέπια της διατάραξης του εδάφους. 
Από τις ρωγμές στους δρόμους τα όμβρια ύδατα διεισδύουν στις θεμελιώσεις των κτισμάτων, κάτι που προκαλεί ανομοιόμορφη ρευστοποίηση του εδάφους και καθίζηση των θεμελίων. 
Η διατάραξη του εδάφους έχει επιπτώσεις και στα δίκτυα υποδομής του οικισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης, κάτι που μπορεί να έχει άμεσες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων. 
Για τα παραπάνω επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό.
Θεωρούμε ότι χρειάζεται να υπάρξει άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, για την καταγραφή των ρωγμών και των επιπτώσεων που έχουν.
Αναμένουμε, για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ενημέρωση μας, για τις ενέργειες που προτίθεστε να προχωρήσετε.






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

΄Ελα καλέ; Τι ασχολείστε; Εκεί βγήκε αγωνισταράς δήμαρχος με τον Σύριζα που όλο το προηγούμενο διάστημα ηταν στο πλευρό των κατοίκων κατά των ορυχείων χρυσού. Θα τους τα λύσει αυτός όλα τα προβλήματα. Τι είπα; θα τους τα λύσει; θα τα εξαφανίσει. Κι αν δεν τα καταφέρει μόνος του θα στείλει ο Σύριζα τον Τσακαλώτο επάνω εκεί να τα διευθετήσει τα πράγματα.
΄Ηξεραν οι κάτοικοι τι ψήφιζαν.

Σοφία