Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ΕΔΥΕΘ - ΠΑΜΕ για την Παλαιστίνη


Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνουν η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ενάντια στις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, την Τρίτη 15 Ιούλη στις 10.30πμ.
 
"Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) οργανώνουν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, για να καταδικάσουμε τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις των ισραηλινών αρχών στη Λωρίδα της Γάζας και τα άλλα Παλαιστινιακά Εδάφη, με συνέπεια το θάνατο εκατοντάδων αμάχων, μεταξύ των οποίων και πολλών παιδιών.
Καταγγέλλουμε τη σχεδιαζόμενη επίθεση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και την κλιμάκωση της εγκληματικής δράσης του ισραηλινού κράτους, το οποίο στηρίζεται πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, με σκοπό την επιβολή των μονοπωλιακών συμφερόντων στην περιοχή.
Οι αγωνιστικοί φορείς του ταξικού - συνδικαλιστικού και του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος της χώρας μας εκφράζουμε τη σταθερή αλληλεγγύη μας στους Παλαιστίνιους. Καταδεικνύουμε την υποκρισία όσων εξισώνουν τους θύτες με τα θύματα και τη συνενοχή όσων κυβερνήσεων και κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης παζαρεύουν "γεωστρατηγικά οφέλη" με το αίμα των λαών και αναβαθμίζουν πολύπλευρα τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.
Απαιτούμε:

Ø   Να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες δολοφονικές, αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
Ø    Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Ø   Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.
Ø   Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας της χώρας μας με το Ισραήλ.
Ø   Ανεξάρτητο, βιώσιμο, πλήρως κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.


Καλούμε τα μέλη και τους οπαδούς της ΕΔΥΕΘ και του ΠΑΜΕ, τους φίλους της ειρήνης και του παλαιστινιακού λαού σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης,
την Τρίτη 15/07, 10:30πμ


Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ
Το προεδρείο της ΕΔΥΕΘ

Θεσσαλονίκη, 14 Ιούλη 2014"

Δεν υπάρχουν σχόλια: